Het moederschap is prachtig en mooi. Het is geweldig om een lief klein wezentje in je leven te hebben, ervoor te mogen zorgen en het te zien opgroeien. Maar het moederschap is ook ploeteren en hard werken.

Vorige week had ik het ook echt even gehad. De vermoeidheid van het weekend zat nog hoog (een trouwfeest, laat opblijven en niet deftig kunnen uitslapen vat het wel samen). Daarnaast had Amélie het ook nog eens lastig. Als ik thuis kwam, wilde ze aan de borst en daar zou ze de hele avond gebleven zijn als het aan haar lag. Zette ik haar in de wipper dan begon het huilen. Ook op haar speelkleed en in haar park ging ze gewoon door. Moe? Vast wel, maar voor mij voelde het vooral alsof mevrouw een kop had en haar zin wilde. Daar kan ik natuurlijk helemaal verkeerd in zijn, maar mijn gevoel is nu eenmaal wat het is.

Verzorgen

Ik zat begin deze week met mijn hoofd bij vrienden die het moeilijk hebben, kreeg een nogal vervelend gesprek op het werk op mijn bord (no hard feelings, het was gewoon het verkeerde moment) en mijn Lief was afgelopen week ook niet veel thuis. Kortom: de samenloop van omstandigheden was gewoon rot.

En toen kreeg ik een telefoontje. Een lieve vriendin had het ook even moeilijk met alles wat de baby deed. Dus hebben we even gezellig geklaagd over onze beebjes en over onze mannen (want die doen ècht niets, not). Die klaagzang was gewoon eens heel hard nodig.

Mama zijn is iets geweldig. Het is uniek en onbeschrijfelijk. Maar soms heb je het ook even gehad. En god, wat is het dan fijn om gewoon eens goed met iemand te babbelen.

3 Replies to “Ik had het even gehad”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.