Ooit kreeg ik van een lieve vriendin een Chinees beeldje. Het is een draak zittend op een hoop goud en met een Chinese munt in zijn mond. De munt kan in en uit de mond van de draak. Het geloof is dat zolang de draak het muntje in zijn bek heeft, je financiële voorspoed zal kennen. Valt het muntje uit de mond van de draak dan zullen er op financieel vlak een paar tegenslagen komen.

Nu ben ik niet bijgelovig, maar over dit draakje laat ik vaak geen twijfel bestaan. In ons gezin wordt er over geld heel diep nagedacht. Elke uitgave wordt overlegd. Er is een budgetoverzicht waar mijn Lief elke uitgave ingeeft en waardoor we perfect weten wat kan en wat niet kan. Sparen is bij ons geen issue, dat gaat als vanzelf. En komt er een grote rekening binnen, dan zijn we niet echt van streek – behalve dan omdat dat cijfer op onze reserverekening weer een beetje naar beneden gaat.

Zo af en toe hebben we financiële meevallers en dan aai ik even over de bol van mijn gouden draakje. Misschien werk het, misschien werkt het niet, maar in dit geval neem ik toch het zekere voor het onzekere.

Al een paar keer hebben we de ene financiële tegenvaller na de andere gehad. Onverwachte rekeningen, iets dat in panne viel, een klein ongelukje. Elke keer dit voorviel, bleek achteraf het muntje uit de draak te zijn gevallen.

Toeval? Ik ben niet bijgelovig, maar ik neem geen risico meer! Dat draakje krijgt genoeg aandacht zodat ik het de volgende keer sneller zie als het muntje ergens is, waar het niet zijn moet!

2 Replies to “Ik ben niet bijgelovig”

  1. Het gaat niet om bijgeloof! Het gaat erom dat die lieve vriendin van je iets dierbaars heeft gegeven en ze wist dat jij daar met veel liefde zou voor zorgen! Je twijfelt, maar oordeelt niet. Je geeft alles en iedereen kansen. Slaat het tegen of hoe hard je ook kan worden gekwetst, toch sta je weer op en zet opnieuw de deur op een kier! Dit maakt jou zo’n mooi, warm, kwetsbaar en liefdevol persoon!

  2. Oh zo, ik heb een kikker vanuit de Chinese cultuur met een muntje erin, maar dat muntje valt er telkens uit, vandaar dat het maar niet wil lukken, dan moet ik toch van plaats veranderen, verschillende munten heb ik al uitgeprobeerd, maar misschien ligt het ook aan het feit dat het een goedkoop dingetje was en de munten, welke ik ook pak, niet goed blijven zitten…. misschien maar even vast lijmen hier 😉

    Zien wat er gebeurd tot ik een goed beeldje vind zoals jij hebt staan, want ja, ik geloof erin, maar ik wist niet dat als het muntje eruit valt, dat het dan een teken van tegenslagen is…. en nu ik dit weet, snap ik het dus helemaal! En klopt het hier ook, ook al was het omdat ik ging stoffen bijv…. en het even optilde om…

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Wat ik vroeger wilde worden: zeemeermin of stewardessMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.