De zomer, zou je denken, is geweest in het voorjaar. De maanden juli en augustus waren niet de meest gedenkwaardige zomermaanden. Er zaten een paar heerlijke dagen tussen, maar het algemene zomergevoel hadden we toch echt in de maanden mei en juni. Na weer een aantal regenachtige dagen hoor je mensen al gauw zeggen: ‘Weer regen? Wat een verschrikkelijk weer! Ik ben er klaar mee!’

Dancing in the rain

Toegegeven, wanneer er na drie weken regen weer een dag regen wordt aangekondigd of de lucht ziet er grauw en grijs uit dan slaak ik ook eens een zucht. Je wordt niet ongelofelijk blij van een grijze dag. Veel activiteiten om buitenshuis te doen heb je ook niet. Maar des te meer ideetjes om er binnen een gezellige boel van te maken.

Wanneer het buiten pijpenstelen regent, is het ideaal om weer eens met de hand een brief te schrijven vol fijne verrassingen. Boeken en warme chocolademelk mogen ook niet ontbreken. Vanonder mijn dekentje in de zetel is de wereld werkelijk een geweldige plaats. Er is ook nog nooit zoveel werk verzet binnenshuis als het regent, want in uitstapjes en bezoekjes heb ik dan ook niet altijd veel zin.

De regen heeft voor mij en Luna echter nog een heel andere kant ook. Iedereen zit binnen te zeuren over het slechte weer, terwijl wij erop uit trekken. De bossen en de velden zijn van ons. Er is maar een enkeling die het slechte weer ook trotseert. Onze haren in de wind, met een parka gewapend en vol goede moed gaan we dan op pad. Om uitgeregend, kletsnat en verkleumd thuis te komen. Warme douchen, afdrogen met een zachte handdoek en een bak thee volgen! Wij zien alvast de voordelen van regen!

Wij willen zon!

Het weer is een veranderlijk gegeven. Je hebt het niet in de hand, er is geen controle over. Dat is nou net hetgeen veel mensen frustreert. Mensen houden van droog, van zon en heel onlogisch is dat niet. We voelen ons al veel beter door de zon, enkel door haar warmte. Biologisch gezien heeft ze ook een goede invloed op ons. Ze zorgt onder andere voor de aanmaak van vitamine B.

De zonnekloppers vergeten echter heel vaak dat wij water meer nodig hebben dan wat dan ook ter wereld. We drinken het niet alleen in liters per dag, maar het zorgt ervoor dat al ons voedsel groeit en bloeit. Zonder water is er geen leven.

Regenwater mag dan niet drinkbaar zijn, maar als het niet uit de lucht komt vallen dan zullen we niet lang meer overleven. Hoe fijn dus zon dus ook mag zijn: wees lief voor de regen en geniet, want het biedt ons oneindige mogelijkheden!

1926816_10204387851765427_74152494468496605_n
Copyright: Saar

4 Replies to “Ik ben klaar met de regen”

  1. Het is dat ik nu mijn dagelijkse uurtje buiten de deur heb en dat ik in dat uurtje het liefst ga fietsen of wandelen, maar verder vind ik regen heerlijk. Ik geniet van de geur buiten tijdens de regen of erna. Ik geniet van het binnen zijn en de regen horen kletteren op het dakraam. Maar toch, een warm zonnestraaltje zou ook nog wel even welkom zijn 🙂

  2. Ach ja, ik houd ook wel van de zon, maar als het regent dan hebben veel mensen de neiging om te gaan klagen. Waarom? De regen heeft ook zijn charme en klagen zal het weer niet veranderen 😉

  3. Ik vind het juist altijd prachtig dat we niets aan het weer kunnen veranderen. Juist omdat het onveranderbaar is, is het zo natuurlijk. Iedere dag ben ik sowieso wel een uurtje buiten (en met een zonnetje er bij is dat natuurlijk fijner, of als het tenminste droog is), zodat ik genoeg frisse lucht en vitamine D binnenkrijg. Maar als het dan eens flink regent, dan vind ik het ook echt heerlijk om het binnen gezellig te maken en lekker weg te kruipen onder een dekentje met een boek en een kop thee. Fijn weekend!
    Dina onlangs geplaatst…Deze boeken lees ik dit weekendMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.