Boekentips

Ideeënstroom

Hallo lieve Haagje,

Wanneer ik spreek over ‘vieren’ op spiritueel vlak, bedoel ik vaak ‘eren’ en dus gebruik ik het verkeerde woord. ‘Vieren’ doe je inderdaad veel beter met een groep, daarom ben ik heel blij met de coven om mijn jaarfeesten te vieren samen met hen. Maanvieringen heb ik nog nooit gedaan in groep, dus voorlopig kan ik daar geen uitspraak over doen. Met het ‘vieren’ in mijn vorige brief, bedoelde ik dus ‘eren’ en uit jouw verhaal leid ik af dat je dat wel doet, aangezien je minstens een glas wijn op haar heft.

Nu ik trouwens heel bewust met de maan en haar standen bezig ben, merk ik wel dat ik anders naar de dingen kijk en ze ook aanvoel. Dit weekend had ik echt het gevoel onder de invloed van de volle maan te leven. Ik ben natuurlijk benieuwd hoe het de komende tijd wordt, met de afnemende maan onder andere.

Voorlopig werk ik ook vrij veel op intuïtie. Ik denk altijd: ik maak een plan, maar ook deze keer werd dat plan dan helemaal iets anders dan wat ik in gedachten had. Ik schrijf eigenlijk ook helemaal niets op. Wel ben ik de dagen ervoor bezig met informatie verzamelen over hoe de maan invloed heeft of de periode waarin we ons bevinden. En ik ga ook graag op zoek naar ideetjes om bepaalde doelen te bereiken in mijn magisch werk, omdat ik momenteel mezelf nog heel ‘onkundig’ vind. Het werkelijke schrijven en op papier zetten, gaat bij mij meestal achteraf. Zodra ik mijn magisch werk heb afgerond, neem ik mijn dagboek en ga op een rustig plekje zitten. Vaak met een lekker wijntje, een kop thee en soms wat te eten. De handelingen die ik gedaan heb, schrijf ik enkel op als het relevant is voor me, maar meestal schrijf ik wat er innerlijk aan de hand was tijdens mijn magisch werk. Voor mij is dit een soort ‘cake and wine’, een verankering van mijn gevoel en de praktijk die ik uitvoer. Uiteraard is het ook een leidraad om de keren die volgen voor mezelf te optimaliseren. Ik geloof dat dat laatste niet echt meer nodig is als je je magische praktijk zo eigen hebt gemaakt en weet waar je graag heen wilt met je pad. Het schrijven maakt voor mij eigenlijk ook een deel uit van het magisch werk, het is een afsluiter van alles.

Met de maankoorden wil ik binnenkort ook weer aan slag gaan, maar nu blijven andere ideeën even binnen stromen. Ook al was het dit weekend bijvoorbeeld niet zo’n goed idee om met energie te werken, ik lijk meer gedaan te hebben op de drie dagen dat we onder invloed van de volle maan stonden dan anders. Er staan nog twee stukjes over op mijn blog hier.

Magisch werk is voor mij voornamelijk het bekrachtigen van zaken waar ik aan werk of waar ik aan wil gaan werken. Het is een aanvulling op de stappen die je in het dagelijks leven moet ondernemen. Volgens mij heeft magie niet meteen veel invloed op je omgeving op zichzelf, maar door de invloed die magie op jezelf heeft, kan de omgeving ook veranderen. Ik geloof nogal sterk in systemen, zoals ook in de psychologie door Nagi wordt omschreven… Ook volg ik deels het idee van Vivianne Crowley dat magie op psychologisch niveau veel kan veroorzaken. En vanuit de culturele antropologie zou ik er ook nog wel wat theorieën bij kunnen halen. Waarschijnlijk was het wel al lang duidelijk dat ik vanuit gevoelsniveau en deels vanuit wetenschappelijke (correctie: niet-exacte wetenschappen) hoek naar mijn eigen spirituele beleving kijk. Dat is hoe ik mij verzoend heb met het geloofsaspect uit de wicca en het feit dat ik zelf sterk dat gevoel van ‘iets meer’ had.

De foto van het konijn is heel leuk! Het konijn is een van die dieren die ik zelf nooit zou bedenken om een van mijn krachtdieren te zijn, maar blijkbaar was hij dat toch, want hij kwam heel zelfzeker naar voren tijdens die pathworking. Zelf ben ik absoluut geen expert in krachtdieren, maar ik ben er altijd alert op om zo’n dingen op te merken als ze op mijn pad komen. Om een betekenis aan een krachtdier te geven kijk ik meestal naar de eigenschappen van het dier – biologisch opzoekingswerk dus – om te bepalen welke eigenschappen ik hem ga toekennen als ik hem tegen kom. Na die gebeurtenis heb ik nog niet verder gezocht naar eksters, kraaien, konijnen of meeuwen, maar ik wil het binnenkort nog doen. Volgens mij was het ergens een seintje van het universum dat ik voorlopig nog niet begrepen heb.

Hier sluit ik af en kijk alweer uit naar je antwoord!

Blessings en liefs,

Saar

Wat Haagje aan mijn schreef, lees je hier.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.