Gisteren gingen wij op bezoek bij een bevriend koppel in Nederland en de hondjes konden mee. We zouden daar lekker gaan wandelen, bij hen wonen ook twee hondjes, dus het leek een heel leuk idee om onze twee rakkers daar eens kennis te laten maken.

De honden van het bevriende koppel zijn een labrador en een Siberische husky. De eerste zou niet meteen een probleem vormen met Luna, aangezien het een vrij onderdanige reu is, maar de tweede was even afwachten. Door de eerdere aanvallen – die overigens wel altijd goed afliepen zonder enige kleerscheuren – is Luna niet helemaal aan andere honden en naar teefjes toe is ze niet zo makkelijk. Toevallig is de husky haar naamgenootje en bleek dat een teefje te zijn dat zich behoorlijk dominant opstelt naar anderen.

Met Luna aan de leiband liepen we naar het huis. Met een klein hartje, moet ik eerlijk bekennen, trouwens. Toen de deur open ging, stond Luna meteen oog in oog met haar naamgenoot. Het vriendelijke hondengedrag was er niet meteen, want ze keken elkaar recht aan en wachten even af. Maar Luna gaf toe dat ze op het gebied van haar naamgenoot was en ging kennis maken met Rico, de labrador. Na enkele minuten besloten Luna en haar naamgenoot dan maar om elkaar even rustig zichzelf te laten zijn.

Om de vier honden niet meteen in een kleine ruimte met elkaar te steken, gingen we dus meteen op wandel. Een eindje verderop was een soort bosje waar de honden los konden en dus ook op hun eigen manier kennis konden maken. Onderweg blafte Luna de Border en huilde Luna de Husky wat af. Soms dacht ik even dat ze mijn arm er af zou trekken (in bepaalde situaties besluit Luna dat ze terug mag trekken…) Maar toen we bij het bosje aankwamen, ging ze meteen mooi zitten om haar leiband los te maken.

En daar gingen ze… Drie honden die alle vrijheid hadden om met elkaar te stoeien en te spelen. Luna probeerde haar drijftechnieken even uit maar dat werkte niet bij Rico of de andere Luna. Dus besloten ze maar om een eind te rennen met elkaar en het bos te ontdekken.

Bij het terugkeren kwamen we zelfs andere honden tegen en even hield ik mijn hart vast dat er wat zou gebeuren, maar Luna begroette de andere honden op een heel vriendelijke – doch alerte – manier en ging toen weer lekker rennen. Af en toe werd haar naam geroepen toen ze de verkeerde kant uitging of te ver afdwaalde, maar mijn meisje heeft zich verder voorbeeldig gedragen. En ik ben trots op haar!

One Reply to “Hondenuitstap”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.