Bij ons geldt een regel: de hond heeft zijn eigen plekje in huis. De sofa bijvoorbeeld, of het bed, waar ze maar willen liggen. Neen, niet echt. Wat ik eigenlijk bedoel, is dat elke hond bij ons een plaats in huis heeft waar hij lekker kan gaan liggen en niet gestoord wordt. Niet door ons, niet door bezoekers. Zie het als een soort time-out-plaats. Want als ze heel vervelend worden, dan sturen wij hen ook daarheen, om zelf onze rust te hebben.

In ons huurhuisje was dat een onderdeel van onze sofa, een voetenbank, die we zo goed als nooit zelf gebruikten. Met een dekentje eroverheen had Wolf een mooi plekje voor zichzelf. Toen Luna ons gezin vervoegde, kreeg zij in de eerste plaats haar bench in de keuken en een dekentje voor de kachel in de living.

voetenbank wolf

Na de verhuis was er niet zoveel ruimte meer – de keuken in ons nieuwe huis is een pak kleiner – dus had Luna nu haar bench en bezette Wolf nog steeds onze voetenbank. Met het kindje op komst hebben we de plaats die de voetenbank innam echter nodig om het wiegje voor ons kleintje te plaatsen. Tijd voor een ingrijpende verandering!

Hondenmanden en -kussens hebben we al in verschillende maten en kleuren gehad. Nog nooit hadden we eentje die ook wat interieurproof was. Maar als je zoveel aandacht aan je interieur besteed, zoals wij deden tijdens onze verbouwingen, is het gewoon zonde om een plastiek hondenmand neer te zetten. Onze beste vriend Google en het inspiratiebord Pinterest gaven ons mogelijkheden waar we zelf nog niet van hadden durven dromen. Met een hoofd vol ideeën begaven we ons dus naar de winkels.

Op de ene plek heb je al meer keuze dan op de andere, maar uiteindelijk kozen we om bij het cottage-aspect van ons interieur te blijven. De meer industriële toets, een metalen mand bijvoorbeeld, was jammer genoeg niet beschikbaar. De rieten mand met een zacht, donkerbruin kussen werd het nieuwe pronkstuk in ons interieur. En met zo’n mooie hond als Wolf erop kan je je geen betere eye-catcher wensen.

mand wolf

Nu nog een bench voor Luna die interieurproof is! Wie van jullie heeft daar een fijn voorstel voor?

2 Replies to “Het plekje van Wolf”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.