Boekentips

Het is nog niet afgelopen

Merry meet lieve Haagje,

Uiteraard kunnen mensen hun meningen bijstellen, daarom zijn het meningen… Maar ik vond het opvallend hoe het gebeurde en dan nog zo snel. Ook deze keer moet ik dat weer doen.

Vrijdag was ik er nog van overtuigd dat ik een cyclus zou afsluiten. Ik ging met mijn materiaal naar een mooie plek aan het water, een beetje verscholen achter een boom zodat de mensen die aan de overkant werkten mij niet zouden zien. Het was een plek die goed voelde, waar ik de kracht van de elementen gewoon uit de plek zelf kon halen en weinig hulpmiddelen nodig had. Het water trok me en dus besloot ik om te doen wat mijn intuïtie me ingaf. Ik had weinig voorbereid aan het ritueel. Het enige wat ik had besloten om te werken met een kom water, aangezien ik deels ook om healing wilde vragen, het helen van wonden uit het verleden. In mijn hoofd zat dus wel een idee, maar ik had niets uitgeschreven.

Toen ik terug weg liep van die plek aan het water voelde ik me goed en sterk. Ik had eindelijk een einde gemaakt aan de zorgen uit het verleden. Wat was ik verkeerd, want zaterdagavond kwam dat verleden weer keihard op me af in de vorm van een kennis die het niet kon laten om ondanks mijn emotionele reactie op bepaalde thema’s te blijven doorgaan. Op een bepaald moment ging ik de persoon mijden, niet omwille van wie hij is, maar omwille van hetgeen hij op dat moment bij me triggerde.

Ik heb al een lange weg gelopen in dit proces en afsluiten van het verleden is nu echt nodig, omdat ik aan iets nieuws wil beginnen. Het voelt niet alsof ik iets ga forceren, maar als iets wat ik moet doen. Als ik mijn positie nu zou moeten beschrijven dan sta ik in de tweede helft van de nacht. Het ergste is voorbij, ik heb al een hele weg gelopen. Ik kijk uit naar de dageraad die binnenkort zal komen, het werkelijke begin van iets nieuws, maar er is nog een weg te gaan. En die weg zal niet gelopen kunnen worden in een maancyclus. Die weg zal een paar maanden in beslag nemen en deel uitmaken van het jaarwiel.

Ik besef nu dat ik de confrontatie met de pijn die er nog zit opnieuw moet aangaan. Niet om de pijn te herbeleven of om af te breken voor terug op te bouwen, maar om de pijn die ik jaren geleden weg stopte nu te erkennen en haar een plekje te geven. Om de wonden die er zijn te zien en hen de nodige zorg toe te dienen zodat echte heling eindelijk kan beginnen. Ik weet nu – op dit moment – dat ik dieper zal moeten gaan dat ik tot nu toe aandurfde, maar ik voel me als een krijger die op pad gaat: er heerst angst en spanning, maar ik weet dat ik sterk genoeg ben om de mijn opdracht te volbrengen. Dit is niet zomaar het afsluiten van een cyclus, dit is een meisje, een dochter die op pad gaat om vrouw te worden en zich klaar te maken om zelf moeder te worden.

Een aantal technieken om dit te doen zitten al in mijn hoofd: trance, meditatie, gebruik van muziek uit mijn verleden, maar toen ik las over je intentie om creativiteit in je hekserij te gaan steken, begon mij een meer tastbare methode voor ogen te komen die ik kan gebruiken om de confrontatie met mijn verleden en de onverwerkte emoties aan te gaan. Ik ben nog niet helemaal klaar met het plan, maar er zullen haaknaalden aan te pas komen en een beetje ideeën die van jou komen. Maar ook weet ik nu hoe ik mijn toekomstplannen in een tastbare vorm kan gieten. Ik zal dus even met mijn ideeën aan de slag gaan, op papier, maar ook in de praktijk en ik hoop dat het een uitkomst biedt, zoals ik verwacht dat het dat zal doen. Toeleven naar Samhain en de donkerste periode van het jaar zal nog nooit zo bewust en tastbaar zijn geweest, maar ik ben er klaar voor en ik hoop dat ik volgend jaar tegen je kan zeggen: dat heb ik maar mooi opgeruimd. Rekening houdende met het feit dat het verleden natuurlijk altijd een deel van jezelf blijft uitmaken!

Toch zal ik ook rekening houden met de maancyclus en blijf ik die volgen. Het zullen heel andere vormen van vieren worden dan ik zelf voor ogen had, maar misschien is het geen slecht idee om het eens op een andere manier te gaan doen. Aan de nieuwe maan ben ik nog niet begonnen door iets fysieks te doen, maar in mijn hoofd is ze duidelijk wel al aanwezig. Ik ga op zoek naar andere manieren van heks-zijn, naar de connectie tussen de werelden. Meer hierover volgt nog!

Geniet verder van het creatieve proces en de nieuwe godin in je leven. Ik vond de muziek alvast heel mooi en inspirerend!

Blessings en liefs,

Saar

Wat Haagje aan mij schreef, kan je hier lezen!

1 thought on “Het is nog niet afgelopen

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.