Volgens de kalender is de herfst vrijdag gestart, maar de equinox zelf was gisterenochtend om 3u54. Toen stond de zon exact boven de evenaar en waren dag en nacht even lang. Sindsdien is de periode dat het donker is, langer dan de periode dat het licht is. De donkere periodes zullen alleen maar langer worden, tot een nieuw seizoen start.

Herfstkriebels

Na de geweldig warme zomer van dit jaar begonnen de herfstkriebels bij mij begin september toch al te komen. Nog één weekje lekker warm, een beetje reserve opdoen voor de komende periode, was alles wat ik wenste. Dat heb ik nog gekregen ook. Toen vrijdag het weer dus volledig omsloeg, hoorde je mij niet klagen. Ik had ontzettend veel zin in de herfst.

Afgelopen weekend heb ik dan ook ontzettend genoten: een boek lezen bij kaarslicht, genieten van de vlammen van de kachel. Thee, warme chocolademelk en koffie, het zijn ideale drankjes nu. En binnen zitten is voor mij eventjes geen straf. Wij vermaken ons wel!

Naar binnen keren

Herfstweer vraagt vaak dat we binnen blijven zitten, maar voor mij is het ook een periode van ‘naar binnen keren’. De laatste oogst wordt binnen gehaald, al merken we daar in de winkels niet veel van. Op persoonlijk vlak is dit dus een moment om eens te kijken naar de oogst van het afgelopen jaar. Welke lessen heb ik geleerd? Welke dingen heb ik mogen beleven? Waar ben ik echt dankbaar voor?

Een lijstje maken met dingen waar ik dankbaar voor ben, is iets wat voor mij echt bij de herfst past. Of eens stilstaan bij de dingen die ik nu wil loslaten. Zoals de bomen hun bladeren loslaten, zo zijn er ook dingen die wij mensen kunnen loslaten. Wanneer kan je dat beter doen dan op een stormachtige dag? Lekker alles wat weg mag, mee laten waaien met de wind.

Herfst-bucketlist

De herfst is een seizoen van warme dekentjes, kaneel en kaarsjes. Maar er zijn nog wel meer leuke dingen die ik het komende seizoen wil gaan doen.

♥ Een herfstwandeling maken in het bos
♥ Een herfstwandeling maken aan zee
♥ Pompoensoep maken met kruidenbroodjes
♥ Kastanjes of beukennootjes gaan rapen met Amélie
♥ Heel veel boeken lezen bij kaarslicht
♥ Een weekendje Ardennen met vrienden
♥ Warme chocomelk maken met verse chocolade
♥ Een spelletjesavond doen met vrienden
♥ Blaadjes rapen met Amélie
♥ En daar een leuke herfstknutsel van maken
♥ Postcrossing eens uitproberen: lekker kaartjes sturen dus!
♥ Speculaas maken
♥ Een boek schrijven
♥ Op een regenachtige avond met mijn Lief onder een dekentje kruipen en een film kijken
♥ Een avond buiten genieten met een kampvuur

met de neus op de feiten

Ik ben helemaal klaar voor de herfst! Laat die regenachtige dagen, herfststormen en waterzonnetjes maar komen!

Wat wil jij komende herfst zeker doen?

Photo by Alex Geerts on Unsplash

One Reply to “Herfst”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.