Leven volgens de seizoenen is voor mij echt een levensstijl. Zelf ben ik gek op het wisselen van de seizoenen en dat laat ik dan ook graag terugkomen in ons huisje. Hoewel ik niet echt trendgevoelig ben, vind ik het op vlak van interieur dan weer wel leuk om te kijken wat dit seizoen in de smaak valt en hoe ik dat kan verwerken in mijn eigen interieur. Dat is mijn manier om de seizoenen in huis te brengen. Daarom dook ik even in de trends voor deze herfst en besloot om er vijf voor jullie in de kijker te plaatsen.

Fluwelen eyecatchers

fluwelen eyecatcher

Wanneer september en de indian summer voorbij zijn, worden de dagen merkbaar kouder. Vooral ’s avonds is het alvast wat frisser. Fluweel is een mooie herfstige eyecatcher die je eindeloos kan combineren in een bestaand interieur. Een leuk tapijt, een dekentje voor in de zetel of leuke onderleggers. Maar ook een sprei op het bed kan je interieur opfleuren. En wie voor een grotere make-over wil gaan, kan kiezen voor fluwelen zetels.

Bohemian style

bohemian style

We hadden een schitterende indian summer en die doet verlangen naar een bohemian style. Om die sfeer nog wat langer in huis te houden kan je leuke bohemian prints in je interieur verwerken: kussenslopen, dekentjes, een bedovertrek, maar ook kadertjes met leuke prints of een nieuwe lampenkap. Maak er een fleurige herfst van vol leuke kleurtjes!

Haal de natuur in huis

natuur in huis

Wanneer de bomen en planten buiten hun bladeren verliezen, is het niet alleen leuk om gebruik te maken van wat de natuur zelf te bieden heeft, maar ook om een stukje natuur in huis te halen. Decoreren met veren, noten of gedroogde bladeren kan een heerlijk herfstige sfeer in huis brengen. Plaats eens gedroogde bladeren in een lijstje, kies voor wat noten en veren in die klassieke schaal of decoreer de kaarsenhouders ermee. Ook natuurprints van kale bomen en dennenwouden kunnen wat extra sfeer geven.

Light a candle

light a candle

Misschien trap ik met deze tip een open deur in, maar kaarsen brengen altijd meer sfeer in huis tijdens de donkere dagen. Wat meteen een herfstige sfeer kan scheppen, zijn natuurlijk geurkaarsen. Niet alleen heb je dan het gezellige licht van de kaarsjes in huis, maar je hebt ook meteen een heerlijk geurend huis. Geuren als kaneel, appel, bosbessen of dennen passen echt bij de herfst. Steek dus gezellig een kaarsje aan. En doe ondertussen een wens voor een dierbare, twee vliegen in een klap!

Gezellige breiwerkjes

breiwerkjes

Handwerk is weer helemaal in. Overal zie je mensen haken en breien. Niet de klassieke sjaals en mutsen, maar ook tassen, knuffeltjes of manden. Al die leuke items, die kan je natuurlijk gewoon lekker gebruiken in je herfstinterieur. Kies voor kleuren als mosterdgeel of donkergroen, want die zijn deze herfst helemaal in!

Welke herfstige tip neem jij graag mee in je interieur?

 

2 Replies to “Vijf herfstige interieurideeën”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.