Afgelopen september vonden er heel wat veranderingen plaats in mijn leven. Ik begon aan een nieuwe baan, het voedselteam raakte in een snelstroomversnelling en mijn zusje vertrok op Erasmus naar Kreta. Vooral het beginnen aan een nieuwe baan zorgde ervoor dat ik het moeilijker had om mijn doelen voor september te behalen. Daarom besloot ik voor mezelf om deze maand even de jaardoelen los te laten, aangezien het daar toch ook goed mee loopt, en me te focussen op een paar dingen die ik op dit moment graag anders zie. Tijd voor een doelenlijstje (er wordt serieus geselecteerd) voor oktober.

Een nieuw ritme vinden

Na twee maanden volledig mijn eigen ritme te kunnen bepalen, is het nu weer ontzettend zoeken naar hoe ik alles in de beperkte tijd die ik maar heb, gedaan kan krijgen. Mijn huishouden deed ik de afgelopen twee maanden gewoon in de tijd dat ik nu ga werken. Ik schreef mijn blogs overdag, hield me bezig met de dingen waar ik als vrijwilliger achter sta, ik solliciteerde en hield me bezig met de honden. Daarnaast had ik ’s avonds nog de tijd om in de zetel te ploffen en een goed boek te lezen.

Nu gaan er acht uur per dag naar het werk dat ik uitvoer, een uur in middagpauze ben ik op mijn werk en dan heb ik nog een uur dat ik dagelijks onderweg ben om de heen- en terugweg af te leggen. Het bloggen doe ik, net als het vrijwilligerswerk en het huishouden, tussendoor. Ik kook elke avond zo vers mogelijk, hou me bezig met de training van Luna en probeer er een sociaal leven op na te houden. Dat zorgt voor druk, veel druk.

Tijd voor meer mogen en minder moeten! Ik moet niet naar het werk, dat mag ik. Ik moet het huis niet schoonmaken, dat kan ik! Ik moet niet naar dat etentje, ik mag naar dat etentje. Er moeten niet alleen keuzes gemaakt worden, maar ik verander ook mijn gedachten zo dat ik doe waar ik voor gekozen heb: een sociaal leven, een net huis en fijn werk!

Het is wel vrij belangrijk om daarin een goed ritme te vinden, zodat ik het plezier in alles behoud en ook voldoende slaap haal. Ik geef mezelf in oktober dan ook de tijd om alles een beetje op ‘orde’ te krijgen.

Tijd voor mezelf

social media

Het sluit eigenlijk ontzettend aan bij het voorgaande, maar ik mis een beetje tijd voor mezelf. Waar ik afgelopen maanden gewoon lekker kon doen wat ik wilde en mijn eigen tijd indeelde, is het nu veel moeilijker om de dingen die ik de afgelopen maanden leerde opnieuw op een gezonde manier toe te passen. Het is veel eenvoudiger om snel te doen wat moet gedaan worden dan om de tijd te nemen om even stil te staan bij mezelf.

Daarom neem ik dit dus als apart doel op in mijn doelenlijst. Momenteel ben ik nog steeds bezig met mindfulnessopvolgsessies en de meditaties, maar ook lezen en even luisteren naar mijn Lief of knuffelen met Luna moeten meer ruimte krijgen in mijn huidige leven.

Op bezoek bij mijn zus in Kreta

Dit is een van die fijne doelen die ik graag op mijn lijstje zet. Mijn zus zit momenteel op erasmus in Kreta waar ze les volgt op de universiteit. Ik ben stiekem gek op mijn zussen en het feit dat ik niet gewoon kan zeggen: we gaan eens even wat doen wanneer ik daar zin in heb of dat ze er niet is als ik op bezoek ga bij mijn moeder doet toch wel een beetje vreemd. Gelukkig is Kreta ook een fijn land om eens heen te gaan en noch ik noch mijn Lief hebben dit Griekse eiland al eens een bezoekje gebracht. Dus wil ik graag eind oktober op bezoek gaan bij mijn zusje. Onze verlofdagen liggen vast, de tickets zijn geboekt, dus eigenlijk is het alleen de uitvoering van de plannen die ons nog rest. Ik kijk er al naar uit!

Wat willen jullie zeker doen in oktober?

7 Replies to “Hello oktober | de doelen”

  1. Goede doelen. Ja, het is weer even aanpassen als je opeens weer werkt. Dan moet je eigenlijk juist bewuster stil gaan staan bij alles wat je doet. Kreta is in ieder geval een fijn vooruitzicht.
    Elaintje onlangs geplaatst…AfwijzingMy Profile

  2. Wat leuk dat je naar Kreta gaat… dat wordt genieten!!!
    De drukte heel herkenbaar… soms loop ik mezelf voorbij… heb ik geen tijd meer voor mezelf… gelukkig is dit nu verleden tijd!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.