Een beetje een gekke maand is januari wel met haar nieuwjaarswensen, recepties en visites. Er staan veel verplichtingen te wachten. Sociale bezoekjes moeten worden afgelegd, kussen moeten worden uitgedeeld. Wie zit er dan nog te wachten op meer verplichtingen? Ik! Dus maak ik gewoon weer een doelenlijstje.

Echte verplichtingen zijn het eigenlijk niet en dat zal je zo duidelijk worden, want mijn doelenlijst is gevuld met dingen die ik leuk vind, waar ik meer aandacht aan wil besteden en die ik eigenlijk sowieso zou doen. Het voelt niet als een verplichting aan voor mij, maar meer als het vastleggen van de leuke dingen die ik zeker niet wil vergeten tussen alle verplichtingen door. Daar kan niemand iets tegen hebben toch?

Mediteren | voor mij is meditatie een momentje van tot rust komen, even stilte opzoeken in mezelf en alle haast achter me laten. In een drukke periode, zoals december was, is het al gauw eens vergeten om te mediteren. Het liefste ben ik toch een uurtje met rust gelaten, maar ook met een luttele tien minuten kan ik voor mezelf alweer zo’n rustmoment inbouwen. Daarom zou ik in januari elke werkdag minstens tien minuten willen mediteren.

Dankbaarheid | elke week vat ik Days of Gratitude samen waar ik de afgelopen week dankbaar voor was. Dat is voornamelijk een heel fijne oefening voor mezelf. Deze maand zou ik dagelijks meer aandacht willen geven aan de momenten waar ik dankbaar voor was. Voor het slapen gaan schrijf ik dus in mijn dankbaarheidsboek de punten op waar ik de afgelopen dag dankbaar voor was (het maximum is tien).

dankbaarheid

Stilteretraite | al een paar jaar wilde ik eens een retraite doen. Het idee begon als het voornemen om eens twee dagen in een klooster door te brengen in stilte en het kloosterleven mee te volgen. Maar toen ik via de mindfulness ook met de boeddhistische manier van retraite in aanraking kwam, waarbij je dus begeleid gaat mediteren en in stilte met elkaar doorbrengt, wilde ik dit eens meemaken. Komend weekend is het zover. Ik ben ingeschreven en alles is geregeld. Zaterdag en zondag breng ik in stilte en al mediterend door. Ik kijk er werkelijk naar uit, maar spannend is het ook wel!

Reading Challenge | ik heb mijn Reading Challenge van Goodreads op 55 boeken gezet voor dit jaar. Elke maand zal ik een minimum aantal voorop zetten dat ik wil lezen. Voor de maand januari zijn dat vier boeken.

Hebben jullie plannen voor deze maand?

 

15 Replies to “Hello january”

  1. Het is niet erg dat je afgeleid wordt tijdens een meditatie. Dat betekent niet dat je meditatie niet gelukt is. Integendeel, als enkel niet-afgeleide geesten werkelijk zouden mediteren dan was ik ook een gigantische flop hoor. Mediteren vraagt wel wat oefening en volharding, maar elke vijftien minuten op een mat die je met aandacht hebt besteed, ondanks afleidingen of gedachten, zijn vijftien minuten meditatie.

 1. Dat zijn mooie doelen! ‘k Vind het knap hoe jij dat altijd doet, en je doelen dan nog eens behaalt ook. Is dat dankzij heel goed time management of heb je een geheime truc? 🙂

  1. Als er maar gewoon een geheime truc voor bestaat. Nou, om te beginnen stel ik mezelf altijd realistische doelen en sta ik er ook zelf volledig achter. Het zijn dingen die ik graag wil doen, bereiken en daar dan ook de nodige inspanning voor wil doen. En inderdaad, een beetje goed timemanagement helpt daarbij ook wel!

 2. Hoi Saar
  Alhoewel het 1 van mijn voornemens is om minder online te leven maar meer on- life ( heb oa mijn blog en Facebook account stop gezet), ga ik jouw blog wel volgen. Het is door mijn eeuwige drang naar schoonheid en inspiratie ingegeven. En het herkennen van zoveel…. Dat is dankbaar en vervullend. Zelf heb ik ook een border collie, doe ik yoga, houd ik van lezen, wil ik een art journal starten etc.. Ik ben emotioneel ook door zware periodes moeten gaan en dan vind je steun in soortgelijke verhalen. Heb echter wel een vraagje, hoe heette jou vorig blog, want ik denk dat ik me jou vandaar herinner en heb herontdekt nu.
  Dank je voor je blog en geniet van al wat op je pad komt.

  1. Dag Scallie, bedankt voor je lieve reactie! Ik zie meteen waarvan de herkenning komt!
   Mijn vorige blog had ik op het domein http://muireannz.be en had de titel ‘Happiness is a state of mind’. Maar daar ben ik dus gestopt met bloggen. Het zou best kunnen dat je me daar ook van kent. Tof dat je terug mee komt lezen!

 3. Ja, dat was het inderdaad, ik wist dat ik je ooit al had gelezen. Deze nieuwe blog is rijper en positiever. Maar dat wil niet zeggen dat je de onrust en pijn niet moet delen, maar je laat nu ook meer ruimte voor het andere en dat is dubbel fijn. Alles mag er zijn. Niet meer, niet minder. Liefs.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.