In februari hebben we een paar heel mooie dagen gehad, maar maart begon echt met grijze dagen en stormweer. Voor veel mensen niet echt het toppunt van een lentegevoel. Ik kan nog zoveel herhalen dat stormen ook bij de lente horen – grote schoonmaak hoor, let maar op – toch verlangt een mens na de winter naar zon en warmte. Het is dus vast geen slecht idee om in huis alvast te beginnen met het creëren van een lentesfeer!

Veel groen

Goed nieuws voor alle plantenliefhebbers, want ook dit jaar blijkt de Urban Jungle nog steeds de interieurtrend te zijn! Hoe kan je de lente dan ook meer in huis halen door op strategische plaatsen een paar voorjaarsbloeiers te plaatsen. Of alle kleuren groen die je maar kan bedenken in je huis een plekje te geven.

urban jungle

Planten geven niet alleen veel kleur aan je huis, maar ze brengen ook leven in de brouwerij. Geef toe, een huis zonder planten voelt toch leeg en kil aan?

Maart is trouwens ook de maand om de eerste voorbereidingen te treffen in de tuin. Het is je laatste kans om nestkastjes op hun plaats te hangen, te snoeien aan de heesters die pas in de zomer of het najaar bloeien en hagen aan te schaffen (met blote wortel) in de tuincentra. Vanaf nu kunnen de eerste vaste planten aangeplant worden en is het volop genieten van de voorjaarsbloeiers. Vanuit onze living hebben wij een goed zicht op een mooi deeltje van wat de siertuin moet worden. Zo halen we een beetje lente van buiten naar binnen, want de eerste tekenen zijn echt al goed te zien!

Mooie kleurtjes

Naast de kleuren van de planten en bloemen in je huis, kan je natuurlijk ook meer kleur brengen met textiel, potten of vaasjes. Misschien heb je wel wat fijne woonaccessoires om je huis mee op te vrolijken. Dit voorjaar houdt de interieursector van frisse natuurlijke kleuren en warme aardetinten. Denk aan donkergroen, grijsblauw, terracotta en dieprood. Daar doe ik graag aan mee, zeker wat terracotta en dieprood betreft. Tijd om nog wat fijne items te scoren!

kleurtjes

Trends voor het voorjaar

Ik snuffel graag nog eens in de interieurtrends van dit voorjaar voor een optimaal lentegevoel. Tot mijn eigen verbazing is ons interieur zelfs behoorlijk trendy. Welke dingen zijn helemaal in dit voorjaar?

♥ Een tikje industrieel mag absoluut het komende voorjaar. Wij hebben bij het inrichten van ons huis voor een combinatie van natuurlijk en industrieel gekozen. Laatst kochten we nog een nieuwe salontafel in het industriële thema. Persoonlijk vind ik het heel rustgevend om de grillige, rauwe kleuren en vormen van natuurlijke materialen te combineren met industriële toetsen. Ik ben alvast fan van deze trend!

industrieel

♥ Aansluitend bij al die mooie kleurtjes is ook Urban Gipsy en Boho Chic een ‘go’. Bloemen, natuurlijke materialen en etnische prints mogen de lente in huis brengen. Ik droom graag weg bij dit soort textiel, maar hou het liefst zo simpel mogelijk. De kussentjes in onze zetel doen alvast mee aan deze interieurtrend.

urban gipsy

♥ Nog meer kleuren? Jawel, want ook donkergroen, grijsblauw en donkerblauw zijn de musthave kleuren van dit seizoen. Hier past dit kleur dan niet in grote vlakken, maar een subtiele toets laat ik graag terug keren in de potjes op onze vensterbank.

grijsblauw

♥ Als laatste is terracotta terug helemaal in. En dat hoef je mij geen twee keer te zeggen. Ik ben gek op de kleur van terracotta en vooral servies is hier te vinden in terracottastijl. Tijd om die leuke schaaltjes terug op tafel te zetten bij het aperitief en de voorgerechtjes!

terracotta

Hoe haal jij de lente het liefst in huis?

6 Replies to “Haal het voorjaar in huis!”

  1. Bof ik even met grijs blauw en donkerblauw, dat hangt en staat en ligt al 23 jaar in dit huis, dus is mijn huis weer in, hahaha 😉

    nee, grapje, alhoewel, mijn gordijnen wel, en blauw is mijn lievelingskleur en de eettafel waar ik aan zit, komt bij mijn opa en oma vandaan en het leer in de stoelen is donkergroen, dus ben ik toch als vanzelf weer in? Leuk weetje, ik ben zelf aan deze tafel opgegroeid, maar dan in het huis van mijn opa en oma ooit, na overlijden moest en zou ik deze tafel meenemen incluis stoelen.

    Planten, ja absoluut, zou er meer willen, maar goed, kat en ruimte maken dat het hier nu wel vol is, lol.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Mix ‘nMatchMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.