Toen september begon, was ik vol goede hoop dat het herfst zou worden. Het heeft langer geduurd dan ik eigenlijk in gedachten had, want eerst hebben we nog kunnen genieten van een echte Indian Summer. Wat was ik dan ook blij toen de temperaturen op het einde van de maand eindelijk begonnen te dalen en de wind vrij spel kreeg. Oktober is dan ook de eerste echte najaarsmaand en daar geniet ik dan ook graag van!

Goodbye september

vlinders

Ik ga eerlijk moeten bekennen dat mijn yoga en meditatie enkel aandacht heeft gekregen toen ik aan het lezen was. Er zijn een aantal momenten geweest waarop ik wel aan het mediteren ben geweest, maar die momenten waren zo zeldzaam dat ik eigenlijk niet wil zeggen dat ik dit doel helemaal bereikt heb. Misschien moet ik het idee hieromtrent toch gewoon even laten varen en zien wat er op me afkomt.

Als tweede had ik voor september ook een lijstje met dingen die ik graag wilde doen:

Een wandeling in het bos maken en blaadjes rapen

wandeling

Die wandeling hebben we gemaakt, op een herfstige zondag toen we twijfelden of we wel naar buiten zouden gaan, maar waarbij ik me niet heb laten tegenhouden door het weer. Ik had zoveel zin om naar buiten te gaan, dat we het ook gedaan hebben. We zijn i.p.v. naar een bos een eind verder te gaan, gewoon naar een bosje in onze buurt gewandeld. Blaadjes heb ik toen niet geraapt, maar er lagen bijna geen blaadjes op de grond, dus zo gek is dit ook weer niet.

Koffie gaan drinken met zus

Sorry zus, de enige koffie die we samen gedronken hebben was toen je mee kwam met mama en papa en oma begin september. En dat was maar een zus, de andere zus was niet mee. Nieuwe poging in oktober?

Een filmpje meepikken met Lief

We hebben samen heel wat filmavondjes thuis gehouden, maar zijn niet naar de cinema geweest. De reden was gewoonweg dat er geen film was die we de moeite vonden om voor naar de cinema te gaan. Maar we hebben dus wel heel wat qualitytime met elkaar gehad en thuis filmavondjes gehouden. Dat telt evenzeer!

Met een warme chocolademelk onder een dekentje een boek lezen

lezen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik daar geen koude herfstavonden voor nodig heb. Dit is meer dan een keer gebeurd en ik heb er ontzettend van genoten. Voor mij was dit een manier ook om voldoende rust te pakken tijdens de zwangerschap. Zalig genieten!

Weer aan de slag met studiemateriaal uit de coven

Ik ben niet enorm vaak hiermee aan de slag gegaan, maar heb wel een paar momenten genomen om dit alles eens te bekijken. Wat me vooral is bijgebleven, is dat ik deze maand ben beginnen beseffen dat er in mijn hele leven zoveel zit verweven wat met spiritualiteit en paganisme te maken heeft. En dat ik ook meer heb onthouden van de theoretische basis van onze traditie dan ik vaak denk!

Mabon vieren

Doordat ik in het begin van mijn zwangerschap behoorlijk emotioneel en vaak moe was, heb ik een paar activiteiten overgeslagen. Maar Mabon heb ik wel gezellig gevierd en dat was een beetje een come-back die heerlijk aanvoelde. Het was een prachtige intense viering waar ik nog met een glimlach op terug kijk!

Hello october

oktober

In oktober neem ik mezelf voor om niet teveel hooi op mijn vork te nemen. Maar er zijn wel weer een aantal dingen die ik graag wil doen en een aantal plannen die ik al gemaakt zijn!

Komende vrijdag ga ik met een vriendin naar de film – deze keer is er gewoon iets wat we willen zien – en daar maak ik graag een gezellige girls-night van!

Ook staat er een weekendje Ardennen op de planning met vrienden: lekker wandelen, uitrusten en gezellig samen-zijn.

Mijn plan om met een van mijn zussen koffie te gaan drinken, neem ik opnieuw op en ik hoop er deze keer ook echt een afspraak voor te maken!

boektober

Ik heb besloten om deze maand mee te doen met Boektober en hoop dus mijn doel van zes boeken te halen. Je leest hier zelfs welke boeken ik in gedachten heb.

Graag maak ik ook tijd voor vrienden die ik alweer een tijdje niet heb gezien voor een gezellig avondje bijkletsen!

Heb jij plannen voor de komende maand?

5 Replies to “Goodbye september, hello october”

  1. Hele fijne plannen, hoe staat het ermee, hahaha Hier hoef je niet op te antwoorden hoor, het is al over de helft van oktober ondertussen en ik was nog op vakantie, en heel eerlijk? Ik was nog wel blij met de warme indian summer omdat ik daardoor heel veel kon fietsen nog en prachtige foto’s kon maken 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…De Korte Duinen: Zandverstuiving/heideMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.