Vol goede moed stelde ik begin september opnieuw een aantal doelen op. Wanneer ik nu de balans wil maken, moet ik heel eerlijk toegeven dat er van mijn goede voornemens deze maand eigenlijk vrij weinig in huis is gekomen. Het is niet dat er geen vorderingen gemaakt zijn, maar waar ik andere maanden bij bijna elk doel ‘check’ kan roepen, ging dat deze maand toch iets minder. Benieuwd naar wat er toch gebeurd is? Lees dan gauw verder!

Werken aan jezelf: communicatie en gevoelens erkennen

days of gratitude

Ik vind het eigenlijk bijna grappig om over dit onderdeel te beginnen schrijven, want wat ben ik de mist in gegaan de afgelopen maand. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik nu zou kunnen schrijven dat alles zo perfect zou lopen. Als je eenmaal in een bepaald communicatiepatroon zit is het niet zo eenvoudig om daar uit te geraken. De aandacht voor het patroon is er. Ik merk het ook op wanneer ik terug in de ‘val’ ben getrapt, maar ik merk het steeds maar achteraf in plaats van erop te kunnen anticiperen.

Mijn gevoelens zijn werkelijk soms draaikolken en dat uit zich in een soms vrij agressieve communicatie. Zo heb ik een paar keer in een discussie een ander gewoon de mond gesnoerd door kort en hard mijn eigen mening te uiten. Het was eigenlijk zelfs verdomd zwart-wit en absoluut geen voorbeeld van hoe open communicatie zou kunnen lopen…

Langs de andere kant ben ik deze maand wel verschillende keren in staat geweest om mijn negatieve gevoelens te erkennen en een plaats te geven. Verdriet, woede, ontgoocheling, teleurstelling, maar zelfs schuld en kwaadheid op mezelf wist ik te erkennen. Heel belangrijk vond ik het dan ook dat ik erin slaagde om compassie met mezelf te hebben en mezelf niet op mijn kop te geven. De keren dat ik dan kon, slaagde ik er ook veel makkelijker in om die negatieve gevoelens los te laten. Het is iets om bij stil te staan!

Spiritueel: aandacht voor de maan

Ik had helemaal geen aandacht voor de maan. Mijn maandagboek heb ik trouw bij gehouden tot ik opnieuw ging gaan werken. Blogs schrijven, het huishouden, mijn Franse les, de uitstapjes, dat ging allemaal voor op het schrijven in mijn dagboek. Stilaan kom ik met hetgeen ik hierboven tikte over communicatie en gevoelens tot de constatatie dat het eigenlijk niet slecht zou zijn om toch regelmatig nog eens het dagboek op te nemen en tijd te maken om er wat in te schrijven. Al waren het maar twee zinnen.

De maan had echter wel ontzettend veel aandacht voor mij. Afgelopen weekend, de nacht van zondag op maandag, was het volle maan en een maansverduistering tegelijk. En toen viel me op dat sinds we hier wonen de maan elke keer recht onze slaapkamer binnen schijnt en mij wakker houdt wanneer het volle maan is. De nacht van de maansverduistering heb ik heel bewust meegemaakt, ook al had ik daar helemaal geen plannen voor, omdat de maan mij wakker hield. Toch kon ik de volgende dag met vrij veel energie uit mijn bed wippen en gaan werken.

Ik heb wel vrij veel last van stemmingswisselingen rond die periode. En dat is de eerste keer dat mij dat zo hard opvalt! Raak ik toch een beetje afgestemd op de maan of moet ik gewoon letterlijk door haar opgeladen worden?

Persoonlijk: leesflow

passie

De laatste twee weken voor ik op mijn nieuwe job begon, zat ik helemaal in de leesflow en dat ging goed! Zonder problemen las ik een aantal boeken uit, maar toen ik eenmaal terug ging gaan werken stokte dat opnieuw een beetje. Uiteraard gaat het hier weer over tijdgebrek en dat is jammer, want lezen is een van de dingen die ik werkelijk het liefste doe!

Persoonlijk: de laatste loodjes

Mag ik even lachen? Het is ons eindelijk gelukt om de lege dozen weg te halen van die kamer die nog vol stond, maar er staan nog steeds vrij veel dozen die moeten uitgepakt worden. In mijn ogen is er op dat vlak dus eigenlijk heel weinig vooruitgang geboekt. En dat is jammer, want zo heb ik dus nog steeds geen eigen hobbykamer.

Maar aangezien dit blogje vol staat met ‘tijdgebrek’ als excuus, heb ik voorlopig misschien geen extra ruimte die aandacht eist nodig *knipoog*

Hoe is het jullie vergaan in september?

3 Replies to “Goodbye september | de resultaten”

  1. Hoe apart om te starten met de maan dat als zij vol is telkens op jouw slaapkamer raam staat, ik merk hier wisseling van zomer en winter, in deze tijd komt ze op aan mijn slaapkamer kant maar staat dan aan balkon kant, totaal aan de andere kant van het huis vol te schijnen, straks in de winter heb ik weer een aantal manen op de slaapkamer staan en dan slaap ik met de gordijnen open om mijzelf te laden, ik denk dat jij dat ook hebt onbewust. 😉

    En ja, tijdgebrek als een excuus? Lieverd je hebt weer werk! yeah! hahahaha Dan is dat heel normaal dat andere zaken weer blijven liggen of staan en die dozen, ook dat komt wel weer, vind je draai eerst maar op je werk en dan komt de rest vanzelf.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…De Tarot van het Wilde WoudMy Profile

  2. Tja, er zitten maar zoveel uren in een dag. Soms is het gewoon lastig om daarmee uit te komen. Maar het kan wel heel verhelderend zijn om de boel op een rijtje te zetten, zoals je hier doet.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.