Wat heb ik jullie en het bloggen eigenlijk gemist. Het was de bedoeling om even een weekje ertussen uit te gaan maar dat zijn er dus al gauw drie geworden. En het is niet dat ik niet aan het bloggen heb gedacht, integendeel, maar het was gewoon even nodig. En kijk, ondertussen is het alweer november. Hoe ging het afgelopen maand met mijn doelen en wat staat er voor komende maand op de planning?

Goodbye oktober

Voor oktober goed en wel begonnen was, merkte ik reeds dat ik het niet helemaal zou trekken met de manier waarop de dingen toen liepen. Tijd om wat meer aandacht te besteden aan het vinden van een nieuw ritme, maar ook in het maken van tijd voor mezelf.

Daarom besloot ik ook in de tweede week van oktober om het bloggen even links te laten liggen. Voor mij was bloggen in de eerste plaats een hobby en al heb ik een periode gehad waarin ik me liet verblinden door bezoekcijfers en hoge ambities had om een van de succesvolste blogs rond mindfulness te worden, dat werkt voor mij voor geen meter. Dus toen ik de bezoekersaantallen los liet en de volgers op bloglovin eigenlijk steeds minder belangrijk werden, viel er al een last van mijn schouders af. Dat proces doorliep ik reeds de eerste helft van dit jaar. Maar ergens waren alle tips om een succesvol blog te kunnen hebben blijven hangen en legde ik mezelf een blogritme op. In eerste instantie omdat ik dat leuk vond. Zolang ik thuis zat, was het fijn om de dag productief te beginnen en een blogje te schrijven. Ik stroomde ook over van de inspiratie.

Maar toen ik eenmaal terug begon te werken, merkte ik hoe moeilijk het ging om alles draaiende te houden. Dagelijks bloggen was geen optie en steeds meer werd mijn blog een verplichting waarbij ik snel nog een artikel in elkaar stak voor ik aan een nieuwsbrief werkte, wat vrijwilligerswerk deed of vertrok naar mijn lessen. En dan wachtte het huishouden nog.

Steeds meer werd ik geleefd. Jammer genoeg was mijn blog even opzij schuiven op dat moment het beste wat ik kon doen. Ik ben wat beginnen klooien met mijn instagramaccount en daar beleef ik nog steeds plezier aan. Ik denk dat ik daar lekker mee verder blijf klooien. Dat nieuwe ritme vinden was geen eitje. Hoewel ik vroeger thuis ben, stel ik ook steeds meer eisen aan mezelf. Op mijn werk gaat het prima, maar als ik thuis kom, overvalt de stress mij en dat kan niet de bedoeling zijn.

Dat nieuwe ritme is er ondertussen wel gekomen, al is het nog steeds schipperen met alles wat ik doe. Ik begin steeds meer ‘neen’ te zeggen als het mij niet lukt om dingen te combineren. Soms kan ik heus wel van a naar b, maar het is gewoon niet goed voor mezelf. En dus koos ik voor meer uurtjes lezen in de zetel, genieten van een tasje thee en even tijd nemen om lekker voor mezelf te koken!

Naast het nieuwe ritme vinden en tijd voor mezelf nemen, had ik nog een derde doel, namelijk mijn zus gaan bezoeken in Kreta. Afgelopen week zijn we daarheen geweest en het was geweldig! Geen ontzettend schitterend strandweer, maar wel voldoende warm om te genieten en niet te warm om dingen te ondernemen. We hebben een aantal heel fijne dingen bezocht. Er volgen nog wel blogjes over Kreta, aangezien ik daar weer wat avonturen met klavertjes vier en dansen in het maanlicht heb beleefd!

Hello november!

De voorlaatste maand van het jaar is aangebroken en het wordt tijd om stilaan de balans op te maken. Maar vooral heb ik nood aan het vinden van balans. Aangezien ik de gestelde jaardoelstellingen al zo goed als bereikt heb, ga ik lekker flexibel zijn. Waar wil ik de komende maand aan werken?

Lichter leven en meditatiechallenge

Melissa houdt een fijne actie in de maand november. Ze geeft een gratis soort van workshop rond ‘lichter leven’. Ik ben reeds begonnen de eerste november en ik vond de twee opdrachten die we hebben gekregen nu al geniaal. Helemaal passend en redelijk in de richting die ik verwacht had. Aangezien een opdracht vier meditatiemomenten in de week was, heb ik op het laatste moment nu ook beslist om toch deel te nemen aan de nieuwe meditatie challenge van Deepak en Oprah.

Bloggend herbronnen

De drie (onverwachte) weken blogvrij hebben mij aan het denken gezet over mijn blog. Zoals ik hierboven al vertelde, werd bloggen teveel een verplichting omdat ik een bepaald schema wil aanhouden. Het ‘moeten’ zou beter verdwijnen. En dus ben ik nu aan het nadenken over wat ik met mijn blog wil. Bloggen wil ik blijven doen, dus ik ga gewoon lekker door de komende maand met de twee thema’s waar ik aan werkte, nl. ‘inspirerend geluk’ en ‘zoektocht naar geluk’, maar verder kijk ik er nog even tegenaan waar ik met mijn blog heen wil. Al bloggend vind ik mijn weg wel geloof ik!

Tijd nemen

Dat is mijn thema voor de komende maand: tijd nemen. Voor vanalles! Tijd nemen om te lezen, te genieten van een kop thee, een meditatie te doen, maar ook om de dingen te leren die ik moet leren op mijn werk. Om het Frans onder de knie te krijgen, om alles rond internationale transporten in mijn hoofd te krijgen en om verder te gaan met mijn spirituele pad waarbij ik compassie en geweldloze communicatie nog steeds zo belangrijk vind. Voor dat alles wil ik de tijd nemen om het te laten groeien en rustig verder te gaan.

Wat zijn jullie plannen voor de komende maand?

11 Replies to “Goodbye oktober, hello november!”

 1. Ik ben blij dat je het bloggen en cijfers los hebt gelaten. Bloggen elke dag of met grote regelmaat, volgens mij lukt dat beter met cijfers en hogerop komen als je heel veel vrije tijd hebt. Of dat je inderdaad ergens een halve dag besteed aan vooruit schrijven.

  Loslaten is beter dat doe ik ook, ik heb alle tijd van de wereld, zo lijkt het, het kost mij al, ook zonder op cijfers te letten verder heel veel tijd per dag om alles bij te houden en zelf te bloggen. Dat is aan halve dagtaak zo ondertussen en ik ben er zeker 4 uur pd mee bezig denk ik ongeveer over de dag verdeeld. Dat is dan schrijven, bij anderen lezen en ook nog eens reageren. Dat is onhaalbaar als je ook nog gewoon werkt.

  Way to go, en jij vind je weg wel hier op jouw blog.

  En ja Kreta, ik heb natuurlijk mee kunnen kijken, ontzettend leuk, ga je dat ook nog bloggen? 😀 de foto’s dus.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…De mist inMy Profile

  1. Ik ken toch bloggers die naast een vaste baan ook een heel succesvol blog hebben, maar voor mij gaat dat niet werken. Ik wil het leuk blijven houden en dat gaat het best op mijn manier. Zonder de druk om te groeien 🙂

 2. Fijn om je weer even te lezen en ook fijn om te lezen dat je je ritme langzaam aan aan het vinden bent. Al bloggend je weg vinden. Dat is misschien ook wel de enige manier om rustig aan uit te vinden wat nu precies bij je past. Lekker doen. Ik doe ook weer mee met de meditatie challenge. Ben gisteren begonnen en oh wat heerlijk is het meteen weer. Ik laat de mantra’s voor wat ze zijn, neem de mooie boodschappen wel mee, maar maak verder tijdens de meditatie contact met mijzelf en alles wat er op mijn weg komt in dat kwartier. Puur opdoen van energie. Prachtig dat dat op die manier kan. X
  Marion onlangs geplaatst…Ik leer het nog welMy Profile

  1. Inderdaad, schrijven en bloggen zijn voor mij altijd meer uitlaatkleppen geweest en ik wilde er teveel mee bereiken dat helemaal geen nut heeft. Nu dus weer lekker woorden puzzelen en reflecties schrijven zoals ikzelf dat fijn vind! Zoeken zal het altijd een beetje blijven. Gelukkig zijn er heel lieve lezers die blijven terug komen, ondanks mijn kuren 😀
   De meditaties zijn heel fijn. Ik zit er nu alweer naar te verlangen, zo na het eten!

 3. Wow, ik snap je gevoel hierin zo. Ik had mezelf ook ooit ‘dagelijks bloggen’ opgelegd, zo in een vakantieperiode, en toen schreef ik blogjes tot wel 10 dagen ver. Toen begon het werk, en het huishouden terug en plots waren er 20 dagen na de 10 blogpostjes voorbij, zonder dat er één blog online komt. Succes is iets dat verblindend werkt, en voor iedereen een andere invulling heeft.
  Als het één iets is, dat gamen mij heeft geleerd, is dat ik van de ‘verplichtingen’ af wil, op alle mogelijke vlakken. Mijn werk houdt voor mij ‘verplichting’ genoeg voor de rest van de week in. Ik leg mezelf teveel verplichtingen op.

  1. Er is niets mis met verplichtingen, maar de motivatie moet duidelijk zijn. Als je verplichting volledig naast de motivatie schiet waarom je er oorspronkelijk mee begon, wel dan ben je beter af zonder. Ik denk dat dingen in je vrije tijd vooral plezant moeten blijven, enfin, op je werk ook natuurlijk :p

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.