We kunnen het niet ontkennen. Met de start van oktober trad ook de herfst echt binnen in ons kleine landje. Blaadjes kregen mooie kleuren, de temperaturen daalden en mistige ochtenden waren geen uitzondering. Ik heb afgelopen maand echt genoten van al deze veranderingen, maar er zijn nog meer redenen om met een tevreden gevoel op de maand oktober terug te kijken!

Goodbye october

october

Had ik niet gezegd dat ik in oktober niet teveel hooi op mijn vork wilde nemen? Ik vond van mezelf dat ik daar al goed mee was gestart toen ik mijn doelen noteerde. Het waren dingen waar ik zin in had en er waren ook niet teveel plannen. Door de nodige momenten rust in te lassen, heb ik het evenwicht tussen activiteiten en zorgen voor mezelf goed weten te bewaren. En natuurlijk helpt de leesflow daar enorm bij, want lezen is voor mij puur ontspannen!

Wat die leesflow betreft: ik kijk terug op een heel geslaagde boektober! Ik had zes boeken uitgekozen die ik wilde lezen, maar heb er uiteindelijk zeven verslonden. In het eerste boek dat ik las in oktober had ik wel reeds een aantal bladzijden gelezen in september, maar nu ben ik ook alweer begonnen aan een nieuw boek, dus voor mij telt dat lekker mee.

Ik kan ook terug kijken op een geslaagde girls-night. Met een vriendin ging ik gezellig naar de film ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’. We genoten van deze nieuwe prent van Tim Burton om de avond nog af te sluiten met een drankje in een gezellig café.

De zussen kwamen uiteindelijk ook op de koffie in het kader van de verjaardag van mijn man. Ook mijn ouders en schoonouders kwamen gezellig langs voor een kopje koffie en een stukje appeltaart. Een heel gezellige middag waarop we nog steeds met een voldaan gevoel terug kijken!

Oktober was ook gevuld met fijne momenten met vrienden waarbij we gezellig bijkletsten, ons volledig uitleefden en buikpijn hadden van het lachen. Ook het etentje met mijn Lief voor zijn verjaardag was een toppertje. Een heerlijk momentje met ons twee, echte qualitytime!

Om oktober dan goed af te sluiten gingen we een weekendje naar de Ardennen met vrienden. Het waren drie heerlijke dagen waarbij de honden en de dochter van onze vrienden elkaar vonden, de mooiste wandelingen werden gemaakt en we ook het mooie Chimay bezochten. Een weekend met een gouden randje!

Hello november

november

Met november zitten we alweer aan de voorlaatste maand van het jaar. De tijd gaat ontzettend snel. Het lijkt wel gisteren dat we aan 2016 begonnen!

De komende maand wil ik graag de leesflow verder zetten. Zeven boeken op een maand is wel een fijn gevoel. Niet alleen omwille van het getal, maar wel omwille van alle verhalen die ik weer heb mogen lezen, de mooie woorden die me omringden.

Het is alweer een heel eind geleden dat we nog eens een echte zusjesdag hadden. Tijd dus om een nieuw momentje te plannen. Een van mijn zussen deed al het voorstel om naar ‘Ladies at the movies’ te gaan. Heerlijk idee vind ik dat!

In november plan ik ook graag een verwenmomentje in. Een bezoekje aan de kapper of eens mijn nagels laten doen. Ik verzin wel iets, maar het zou leuk zijn om nog eens een extra verwenmomentje te hebben volgende maand.

Last but not least wil ik aan de kerstshopping beginnen! Misschien ben ik gek, maar ik heb een missie dit jaar. De hele drukte in de winkelstraten kan ik missen als kiespijn in december, dus ik plan de komende maand een dagje shoppen in. Misschien beslis ik wel om gewoon lekker in mijn eentje op de trein te springen en nog eens naar Gent te gaan. Zou zomaar kunnen. Maar die kerstcadeautjes heb ik het liefst vroeger dan later in huis!

Welke wilde plannen heb jij voor de komende maand?

2 Replies to “Goodbye october, hello november”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.