Het einde van het jaar nadert stilaan. Aangezien ik zelf vond dat ik mijn jaardoelen redelijk had bereikt, besloot ik om in november eens wat anders in het lijstje te plaatsen. Vandaag neem ik afscheid van november en kijk al even vooruit naar de laatste maand van het jaar. Een maand waarin ik wil bezinnen, evalueren en stilaan vooruit ga kijken naar het nieuwe jaar. Wat staat er zoal op het programma?

Goodbye november

Wanneer ik de doelen van november nog eens bekijk, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht, want wat ben ik er goed in geslaagd om de afgelopen maand aandacht te geven aan alles wat ik belangrijk vind. Dat is namelijk wel de bedoeling van een lijst vol doelen natuurlijk.

Afgelopen maand stond zowel in het teken van Lichter leven als van meditatie. De meditatiechallenge van Oprah en Deepak heb ik na een weekje links laten liggen, maar de challenge van Melissa van Inspirerend Leven heb ik wel volledig uit gedaan. Het was een prachtige challenge met mooie opdrachten. Veel van wat er werd verteld, wist ik eigenlijk al, maar het was enorm inspirerend om alles eens samen te zien en daarmee aan de slag te gaan. Ik heb ook alle opdrachten gedaan, wat ik er ook van dacht, omdat ik geloof dat een challenge maar zin heeft als je ook alles doet wat de organisator eigenlijk in gedachten had. De laatste week vond ik het moeilijkste, omdat de opdracht eruit bestond om dingen te geven. De titel was ‘onjaardagscadeautjes’, maar uiteindelijk was zo’n cadeautje een knuffel, een bemoedigend woord of een complimentje. Ik gaf in die week hotcemel aan een collega, veel knuffels aan mijn Lief, volle aandacht aan onbekende mensen, een glimlach en wat compassie aan iemand die het moeilijk had, … En ik besefte dat we vaak meer geven zonder het te beseffen. Ik besef genoeg wat ik allemaal krijg van anderen, maar geven doe ik nog met te weinig aandacht. Een challenge die mij aan het denken heeft gezet dus!

Ik besloot ook om het bloggen op een andere manier te gaan doen en ik ben absoluut tevreden van afgelopen maand. Er zijn een aantal dingen waar ik meer aandacht aan wil geven op mijn blog. Er zijn dingen waar ik over geschreven heb en waar fijne reacties op kwamen, zonder dat ik dat verwachtte. Ik heb geblog vanuit mijn hart en ik heb ervan genoten. Nou, ik ga gewoon lekker zo verder geloof ik. Niets fijner dan werkelijk geluk halen uit datgene wat je graag doet!

Als laatste besloot ik dat ik meer tijd mag nemen om iets te doen. Ik maakte heel veel to-do-lijstjes afgelopen maand, voor dingen die ik graag doe en die ik minder graag doe. Op het moment dat de haast toesloeg, besloot ik telkens weer dat de dingen de tijd nemen die dingen nu eenmaal nemen. En wat een rust gaf dat. Tijd nemen mag gerust verder op mijn lijstje staan!

Hello december

Dag december, laatste maand van het jaar,

Je hebt vast een heleboel in petto voor mij. Ik hoop vooral op heel fijne feestdagen, inspirerende momenten en tijd om te zorgen voor mezelf. Maar misschien kan je volgende zaken ook onder de kerstboom plaatsen voor mij?

Inspirerende en gezellige feestdagen – we zijn er afgelopen jaren reeds mee begonnen: de feestdagen vieren zoals het voor ons goed voelt. Voor het eindejaar is er maar een plan gemaakt. Op kerstavond zitten we met twee gezinnen rond tafel. We vonden het telkens zo gezellig om zowel mijn ouders als mijn schoonouders bij elkaar te hebben op verjaardagen dat het ons wel leuk leek om dit te herhalen met de feestdagen. En we  houden het qua eten zo eenvoudig mogelijk. Iets wat het voor iedereen gezellig maakt!

Heartful leven, mindful werken – ik was al even geleden aan het boek begonnen, maar ik besefte middenin dat dit een boek is waar je gewoon mee aan de slag moet. Ik besloot dat december de maand was om ermee te beginnen, omdat Lichter Leven dan afgelopen is. Ik heb zoveel uit die opdrachten gehaald dat ik besluit om lekker verder te gaan, terwijl ik toch in de flow zit.

Voorkomen van de winterdip – ik schreef het reeds in mijn ‘days of gratitude’, maar ik heb nog geen last van een winterdip op de een of andere manier. Ik geloof dat voldoende beweging, frisse lucht en op tijd rusten mij daarvan behoed. Daarom plaats ik het graag op mijn doelenlijst voor december, aangezien december altijd een heel moeilijke maand is. Blijven bewegen, mediteren, frisse neuzen halen en gezond leven lijken mij de ideale ingrediënten voor een mooie decembermaand.

Hebben jullie plannen voor de komende maand?

5 Replies to “Goodbye november, hello december”

  1. Best wel een paar. Lief zijn operatie staat volgende week op de planning, binnenkort nog eens een zondagnamiddag met Lief en bevriend koppel spenderen, een dagje verlof (waarschijnlijk voor kerstinkopen te doen). De feestdagen zullen alweer snel voor de deur staan. Traditioneel is dit voor Lief een drukke periode, waardoor het meestal voorbij vliegt.
    Kerstavond vieren we bij mijn ouders, Kerstdag moet lief 2 keer werken, tussen Kerst en Nieuw moeten we terug een bezoekje aan mijn grootouders plannen. Oudejaarsavond komt Lief zijn pa met ganse aanhang hier vieren (phuh, wat zie ik ertegenop, 12 man! :/ ) en Nieuwjaar moet Lief alweer 2 keer werken… Niet de manier waarop ik het het liefste heb, maar gelukkig heb ik niet alle jaren de ganse bende! 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.