We zijn al een paar dagen juni, maar door omstandigheden kon ik mijn hoofd de laatste tijd niet echt richten op maanddoelen, laat staan dat ik erover kon schrijven. Er is veel gebeurd de afgelopen dagen en dat hebben jullie vast gemerkt aan het feit dat er minder berichten kwamen. Als er al kwamen, waren die anders dan jullie gewend zijn. Vandaag zet ik mijn hoofd toch even terug op iets praktischer. Tijd om even terug te kijken en om vooruit te blikken!

GOODBYE MAY

Yoga en meditatie namen een minder grote plaats in in de maand mei dan ik eigenlijk zou willen. Ik was met heel andere dingen bezig en tot nu toe heb ik mezelf nog steeds niet kunnen aanzetten om er weer tijd voor te maken. Toch heb ik de rust echt nodig. Deze vond ik afgelopen maand echter meer met wandelen. Ondanks het gebrek aan die momenten van meditatie en yoga heb ik dus wel mijn verbondenheid met de natuur terug gevonden.

meditatie

Er kwam wel geen grote wandeling met Luna aan te pas, maar wel trokken we er op regelmatige basis op uit om langere wandelingen te maken dan het half uurtje dat we ’s morgens delen. In het onweer van afgelopen maandag trokken we zelfs het bos in en aan Luna’s enthousiasme om in de zetel te gaan hangen te zien, heeft dat ons beiden enorm veel deugd gedaan.

Er zijn ook wat dingen in de maand mei die ik heb geleerd en die ik heb terug gevonden. Meer ‘nou en?‘ zeggen bijvoorbeeld, maar vooral meer verbondenheid en eenvoud. Als ik de maand mei een woord zou moeten geven, dan zal het zeker verbondenheid zijn. Hoewel ik een paar keer eenzaamheid heb ervaren, heeft mij dit ook geleid tot gesprekken en relaties die ik nooit had verwacht toen ik dit doel vorige maand neerschreef.

eenvoud

Over de reading challenge kan ik alleen maar zeggen dat die opnieuw geslaagd is en dat muziek zeker een grotere plaats innam deze maand. Het was een manier om emoties te kanaliseren, te genieten en weer wat dichter bij mezelf te komen.

Hello june

Ik val gewoon met de deur in huis: ik heb geen zin om doelen op te stellen voor de maand juni. Ik heb zin om me deze maand gewoon te laten meedrijven op de stroom. Om te kijken wat er gebeurt en de dingen te laten komen zoals ze zijn.

flow

De afgelopen dagen is mijn leven een klein beetje op zijn kop gezet. Er zijn dingen op mijn pad gekomen waar ik nu mee aan de slag wil. Er zijn mensen op mijn pad gekomen die ik beter wil leren kennen. En er zijn dingen die ik verder wil ontdekken. Maar als het anders loopt dan ik had gepland, dan is dat maar zo. In juni wil ik gewoon lekker met de flow meegaan.

Dat geldt ook voor de reading challenge, voor meditatie, voor het ‘werken aan mezelf’. De spiraal van het leven is weer in beweging getrokken en ik laat me voorlopig even meenemen.

flow

6 Replies to “Goodbye may, hello june!”

    1. Inderdaad en nu de vakantieperiode eraan komt, wil ik liever gewoon zien wat er op mijn pad komt. De laatste maanden zijn er al zoveel mooie dingen gekomen, dus nu ben ik helemaal benieuwd wat er nog komen mag 🙂

    1. Daar heb je zeker gelijk in, Loena. Wandelen kan ook een meditatievorm zijn 🙂 Alleen is het dan wel niet de bedoeling dat je met je hoofd in de wolken zit en loopt te plannen. Wat ik wel heb gedaan… 😀

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.