Met het begin van de maand juni is niet alleen de zomer in zicht, maar ook het einde van mijn moederschapsrust. Ik geniet nog twee weken van ‘verlof’ en ga dan weer aan de slag. Enerzijds kijk ik daar ontzettend naar uit, want ik heb echt nood aan de uitdagingen van mijn werk. Langs de andere kant lijkt de organisatie om iedereen op tijd klaar te krijgen en alle huishoudelijk werk gedaan te krijgen me een uitdaging waar ik niet veel zin in heb om aan te beginnen.

In mei heb ik echter stilaan een ritme gevonden voor mij en Amélie. Samen met jullie blik ik graag even terug!

Goodbye May

Een beetje onzeker stond ik aan het begin van de maand mei. Hoe alles zou lopen met Amélie, daar had ik geen idee van. Maar een paar doelen stellen wilde ik toch doen. In het realiseren van die doelen ben ik geslaagd, en hoe!

goodbye may

Begin mei begon een reeks postnatale lessen, die telkens gepland stonden om 10u30. De eerste week was het een uitdaging om op tijd te zijn, maar naarmate de maand vorderde slaagde ik er zelfs in om een aantal taakjes in huis te doen alvorens naar de prenatale les te gaan. Op tijd komen op afspraken die gepland stonden was dus een uitdaging begin vorige maand, maar het werd steeds makkelijker om op tijd te komen. Uiteindelijk ben ik éénmaal te laat geweest op een afspraak en haalden we één afspraak maar net. Het eerste was mijn eigen schuld – te lang getreuzeld – het tweede kwam door Amélie die besloot nog even te eten toen we op het punt stonden te vertrekken.

Aangezien het steeds makkelijker werd om afspraken na te komen, maakte ik ook steeds meer afspraken. Midden mei was er een etentje gepland voor Moederdag waar we Amélie meenamen op restaurant. Dat liep niet zo vlot, omdat wij heel zenuwachtig waren en dat maakte Amélie ook behoorlijk druk. Ze had geen zin om te slapen en huilde heel de maaltijd door… De andere uitstapjes waren echter meteen al een groter succes! Zo ging Amélie voor het eerst naar zee, maakte ze een receptie van een huwelijk mee, gingen we op een mooie zondag op bezoek bij een vriendin, kreeg ze voor het eerst een babymassage, gingen we wandelen met de draagzak en ging ze met ons mee naar een toneelvoorstelling. En wat voeden op locatie betreft, op bijna al deze plaatsten kreeg ze honger. Aan mijn lijst van locaties toe te voegen: op het strand, bij vrienden, tijdens een draagconsult, op een terrasje, in een theaterzaal, op restaurant en in een winkel.

Ondertussen begint er ook wat ritme te zitten in de dag van ons meisje. Ze vraagt ongeveer om de drie uur een voeding, slaapt de nacht door (meestal van 10u tot 6u) en speelt en slaapt overdag. Dat maakt het eenvoudiger voor mij om aan de opvang door te geven hoe ze haar best opvolgen. En de laatste dagen slaag ik er ook steeds beter in om mijn huishouden rond te krijgen zonder al te veel hulp. Heerlijk!

Mei was een maand waarin ik genoot van het mooie weer, leuke uitstapjes, het gezelschap van vrienden en wandelingen. De maand eindigde bijna in mineur vanwege het brandje bij ons thuis, maar over het algemeen kijk ik tevreden terug.

♥ nieuwe spelletjes met Amélie ontdekken ♥ een mooie wandeling ♥ knuffelen met Wolf en Luna ♥ uiteten met lieve vrienden ♥ huishouden op orde krijgen ♥ babymassage ♥ een nieuwe draagzak ♥ genieten met mijn Lief ♥ bezoekje van een goede vriendin ♥ shoppen met de kleine meid ♥ plannen maken voor de zomer ♥ hulp van de buren als het nodig is ♥ zonnige dagen ♥ een dagje zee met vrienden en hun dochtertje ♥ frietjes eten ♥ naar de kapper kunnen gaan ♥ me gewoon weer een beetje mezelf voelen ♥ heerlijke lachjes van Amélie ♥ ontdekken dat ze weer iets meer kan ♥ barbecue met lieve mensen ♥ de rust die wederkeert in huis ♥

Gelezen in mei

Hoewel ik steeds meer tijd kreeg in mei om eens wat anders te doen dan voor Amélie te zorgen, heb ik die tijd niet zozeer besteed aan het lezen van boeken. Af en toe slaagde ik erin om snel wat stukken te lezen, maar doordat het verhaal me minder boeide, greep ik ook minder snel naar een boek.

Zo duurde het dus een hele tijd voor ik erin slaagde om ‘Echt waar’ van Riika Pulkkinen uit te lezen. Het boek was goed geschreven, maar het verhaal ging te traag voor mij en boeide me niet zo heel erg. Het was nog net interessant genoeg om toch het boek te willen uitlezen, dus dat deed ik dan. Volgens mij is het niet eens zo’n slecht boek, maar heb ik het gewoon op een verkeerd moment gelezen.

Gelukkig mocht ik daarna beginnen in ‘Wie vlucht en wie blijft’ van Elena Ferrante waar ik uiteindelijk doorheen vloog. Mijn recensie kan je hier lezen, dus ik ga verder niet in detail ingaan op dit boek.

gelezen

Dan heb ik ook nog ‘Dagboek van een beul’ gelezen. Enfin, ik moet nog een paar bladzijden, maar ik reken het boek dus bij mei, omdat ik het grootste deel in die maand las. Het is een non-fictie boek over het leven van een beul in de zestiende – zeventiende eeuw. Dit verhaal is gebaseerd op het dagboek dat de beul Frantz Schmidt van Neurenberg bijhield tijdens zijn beulsjaren. Een heel interessant en verhelderend boek.

Dat plaatst de teller van gelezen boeken deze maand op drie en de teller voor het gehele jaar 2017 voorlopig op dertig. Daarmee heb ik mijn reading challenge voor dit jaar al bereikt!

Uitkijken naar juni

Vandaag begint de weerkundige zomer. Heerlijk zou het dus zijn om voor de komende maand zomerplannen te maken. Mijn moederschapsrust loopt echter op zijn einde. Op woensdag 14 juni ga ik terug aan de slag. Dat zorgt ervoor dat ik meteen al een eerste doel kan stellen: erin slagen om werk, huishouden en de zorg voor Amélie te combineren.

Ik heb er ook voor gekozen om verder borstvoeding te geven wanneer ik ga werken. Met mijn werkgever heb ik afspraken gemaakt om te kunnen afkolven gedurende de dag, dus daar voorzie ik niet echt een probleem. Ik hoop echter wel dat de borstvoeding even vlot mag blijven lopen zoals nu en dat er zich geen hobbels voordoen op de weg. Ik zou namelijk graag nog minstens borstvoeding blijven geven tot Amélie zes maanden is. Ik voorzie alvast een periode van twee weken waarin we gaan moeten wennen aan de nieuwe situatie. En daarna zien we wel, maar als ik die eerste zes weken overleeft heb, lukt dit ook wel!

Na al die weken exclusieve aandacht voor kleine Amélie wil ik in juni meer ruimte gaan maken voor mij en mijn Lief. Onze relatie heeft gekreund en gesteund onder de levensgrote verandering die een kindje met zich meebrengt. We hebben beiden heel veel begrip gehad voor elkaar, maar naar mijn gevoel wordt het nu tijd om weer meer ruimte te maken voor ons als koppel. Maar ook voor ons om werkelijk een gezin te vormen en onze identiteit als gezin opnieuw te ontdekken.

hello june

Oh ja, ik schreef na mijn bevalling ook nog iets over gezonde voeding… Heel bewust is hier nog geen update over gekomen, omdat ik grandioos gefaald ben in mijn doelstelling toen. Terug in een dagelijkse routine komen, daagt mij echter uit om weer meer aandacht te besteden hieraan. Per vandaag ga ik dus de gezonde tour op, of alleszins bewuster omgaan met wat ik in mijn mond stop.

Zijn jullie klaar voor een spetterende zomer? Waar kijken jullie naar uit?

9 Replies to “Goodbye May, hello June!”

 1. Ja, een maand gaat sneller, snelst nu met je kleintje, maar wat heerlijk, en het brandje vergeten we maar weer snel 😀

  Dagboek van een beul, wow, dat klinkt als erg indrukwekkend lijkt mij, ik ga eens op zoek of ik het kan vinden!

  Waar kijk ik naar uit, uhm, ik heb nu nog nul op de planning staan, alhoewel er al 1 sociaal contact staat die vraagt om zondag eventueel af te spreken omdat we allebei schijnbaar kunnen. Vaderdag in het verschiet, ik weet niet of mijn ouders nog een BBQ gaan doen… en verder gewoon nog werken en het normale ritme volgen, vanaf eind julie start hier de zomervakantie en dan is ook mijn zwemwerk even klaar ivm de zomerstop van het zwembad, dat voelt dan ook als vakantie aan natuurlijk!

  Scheelt mij 2 werkdagen vanaf dat moment 😀

  X

  PS, bij mij staat nu een upate van mijn kleine nichtje, met toestemming een paar prachtige foto’s erbij 😀
  Morgaine onlangs geplaatst…Het gaat zo hard!(niet verdrinken hoor)My Profile

 2. Jemig, dat van die brand heb ik even gemist zeg. Heftig.

  Zo te lezen gaat je het allemaal steeds beter af. Fijn. Mooi woord trouwens; moederschapsrust. Geniet van je laatste twee weekjes verlof en daarna succes met werken. Heb je dan ineens gewoon the best of two worlds. Hoeveel uur ga je straks trouwens werken?

 3. Ik vind dat je het uitermate goed doet! We moeten binnenkort nog eens langskomen op bezoek, Amélie groeit als een kool en we moeten dringend nog eens op bezoek komen bij het petekindje <3

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.