Ik had zoveel plannen voor de maand maart en ik heb het gevoel alsof er weinig tot niets van terecht is gekomen. Hoe dat komt, is een vraag die ik moeilijk kan beantwoorden. Ben ik deze maand mijn doelen gewoon uit het oog verloren? Had ik er plots helemaal geen zin meer in? Het antwoord vind ik niet meteen. Laat ik eerst maar even kijken naar mijn doelenlijst en wat ik effectief van terecht heb gebracht!

goodbye march

30 Days of Yoga | ik heb dag 9 van deze challenge net afgerond als ik dit schrijf, terwijl er wel reeds een maand voorbij is. Heel succesvol kunnen we dit niet noemen. Ik heb wel al veel aan de challenge gehad en yoga is ook iets waar ik zeker verder mee aan de slag wil, zelfs na de challenge. De rust en de beweging is gewoon een fijne combinatie, maar de afgelopen maand is het dus toch niet helemaal gelopen zoals ik voor ogen had.

lazy weekend

Healthy Food | zal ik maar meteen eerlijk zeggen dat ik dit doel volledig uit het oog verloren ben? Ik vraag me zelfs oprecht af of ik dit werkelijk heb neergeschreven. Maar wanneer ik de tekst lees, valt de euro wel hoor. Het resultaat? Wel, om dit doel volledig uit het oog te zijn verloren heb ik het er de afgelopen maand wel heel goed vanaf gebracht. We zijn nooit meer dan een keer in de week het frietkot binnen gestapt, en een week heb ik zelfs thuis frietjes gemaakt. Andere fastfood – met veel vet en suikers bedoel ik dan – hebben we niet echt gegeten. Dus dit doel is best geslaagd, toch?

Een beetje van februari | Och god, dit is dus wat ik afgelopen maand heel erg gemist heb. De regelmaat van het mediteren, het schrijven in mijn dagboek, dat gevoel van flow was helemaal weg. Ik heb mijn dankbaarheidsdagboek nog ingevuld, maar verder voelt het alsof ik de goede vibe van februari kwijt ben. En dat voelt niet goed, absoluut niet!

lezen

Reading Challenge | Nou, dit is ook helemaal niet zo slecht gegaan. Ik ben momenteel bezig aan boek vier van deze maand. Vier boeken had ik ook in de planning staan. Ook al is boek vier nog niet helemaal uit, voor mij is dit doel geslaagd. Omdat ik dat gewoon wil.

Hello april

Doelen opstellen voor april, het wordt niet gemakkelijk. Wat wil ik komende maand bereiken? Waar wil ik 100% voor gaan, zonder me daarom verplicht te voelen. Goed gewikt en gewogen…

Ik heb nog steeds heel erg veel zin om verder te gaan met yoga en daarom geef ik de 30 days of yoga challenge niet zomaar op. Ik wil daar in april mee verder gaan en hem het liefste ook afronden. Aansluitende met yoga wil ik de meditatie terug meer in mijn leven integreren. Minstens elke werkdag mediteren bracht mij heel veel rust en ik kom graag terug in deze regelmaat.

fietsen

Met de diagnose (pds) die ik op de laatste dag van maart kreeg, leek het wel alsof het Universum mij een signaal gaf. Ik wil weer meer inzetten op een gezonde levensstijl. Ik ga al dagelijks met mijn fiets naar het werk en eet veel fruit als tussendoortje, maar ook naar maaltijden toe wil ik meer aandacht besteden aan wat ik eet. Doorheen de jaren heb ik geleerd dat zuivel, vetten en suikers voor mij triggers zijn. De slechtste dagen heb ik wanneer ik een teveel van deze producten binnen heb. Daarom wil ik deze dan ook heel bewust mijden. Ook aan mijn ontbijt mag ik meer aandacht besteden.

gezond eten

Met deze gezonde levensstijl wil ik dan ook aan de slag op mijn blog. Het lijkt me leuk om jullie mee te nemen in mijn ontdekkingstocht en receptjes en verhalen te posten.

En als laatste is er dan nog de reading challenge. Ook deze maand wil ik graag vier boeken lezen.

Welke plannen hebben jullie voor de komende maand?

3 Replies to “Goodbye march, hello april”

  1. Mmmmmmh jammie… nu heb ik zin in frietjes. Heb ik echt al een hele poos niet meer gehad! Mijn doel voor deze maand is om iedere dag tenminste 1 foto te maken! De afgelopen maanden heb ik zo weinig gefotografeerd met mijn camera en dat vind ik dan achteraf altijd heel erg zonde.

    1. Ja, lekker doen! Ik vind je foto’s die ik op je blog zie altijd heel erg fijn, dus ik sta volledig achter dat doel haha. En frietjes, ja, daar heb ik dus altijd zin in!

  2. Lijken mij mooie doelen, deze maand, weet je nu, heb ik het doel van discipline op mijn blog gesteld en ook mijn huis, en dat lukt aardig, elke dag doe ik iets wat niet in het dagelijks patroon zit, zo heb ik gisteren al twee planten kunnen verpotten, de rest moet even wachten tot ik potten heb die groot genoeg zijn om ze over te kunnen potten, zondag natuurlijk mijn moestuintjes gedaan, hey, er lijkt een thema in te zitten buiten blog om, planten en plantjes, hahahaha

    Verder qua afspraken, zit ik t/m 19 april al vol geboekt met serieuze afspraken dus dat eerst, daarna zie ik verder. 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Tips & Trucs: AH moestuintjesMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.