Pas de laatste helft van de maand leek de tijd weer vooruit te gaan. Wat duurde het wachten lang en wat hebben we verlangd! Maar toen onze kleine lenteprinses er eindelijk was, ging de tijd terug vooruit. Het einde van de is een moment om terug te blikken en vooruit te kijken!

Goodbye March

Maart

Toen ik eind februari schreef over maart, besloot ik dat het een maand van afwachten zou worden. Had ik toen geweten hoelang dat wachten zou duren. We waren uitgerekend voor midden maart, meer specifiek de 11e. Maar Amélie vond het zo gezellig in de buik van mama dat ze besloot nog wat langer te blijven zitten.

Naast Amélie waren er nog genoeg ander mooie lichtpuntjes in maart:

♥ heerlijk rusten ♥ massa’s lezen ♥ prachige wandelingen ♥ knuffelen met Luna en Wolf ♥ samen met Lief frietjes eten ♥ mogen deelnemen aan een Hebban leesclub ♥ positieve controles bij de gynaecoloog ♥ etentje met collega’s ♥ wafels bakken ♥ samen op terras iets gaan drinken ♥ lieve en bemoedigende woorden ♥ 

Gelezen in maart

tips weer meer lezen

Ik had zoveel tijd afgelopen maand dat het wonderbaarlijk is dat ik niet meer gelezen heb! Veelal heb ik mij eerlijk gezegd een beetje ingehouden, omdat ik ook niet teveel wilde lezen. Meerdere uren per dag blijven lezen gaat op den duur al gauw vervelen. Mijn bibliotheekboeken vlogen er soms door, dus ik zette er af en toe even een rem op. Het was trouwens prachtig weer en daar wilde ik natuurlijk ook van genieten met fikse wandelingen zolang dat nog kon!

Al bij al kom ik op een mooi aantal gelezen boeken uit voor deze maand, namelijk tien. Daarmee heb ik mijn reading challenge voor dit jaar ook bijna afgerond in drie maanden tijd… Blijkbaar ben ik toch iets te voorzichtig geweest, oeps!

In maart begon ik met een recensie-exemplaar dat ik van Hebban gekregen had, namelijk ‘Het onzichtbare leven van Ivan Isaenko‘ van Scott Stambach. Ik meldde me aan voor dit boek, omdat het verhaal met ontzettend aansprak en dat heb ik me uiteindelijk ook helemaal niet beklaagd. Je vindt een recensie van dit boek hier.

Het volgende boek was een thriller, ook eentje die ik gekregen had, maar dan als e-pub, namelijk ‘Alles verloren‘ van Roel Janssen. De thematiek van de vluchtelingencrisis leek me zeer interessant en door dit thema was de thriller ook meteen brandend actueel! Het voordeel van e-pubs blijft dat je ze overal kan lezen waar je maar even moet wachten en daardoor gaat het meteen ook een stuk sneller vooruit!

Dan was het weer eens tijd voor een bibliotheekboek dat ik toevallig tegen het lijf was gelopen. Ik koos voor de Engelse psychologische thriller ‘Eileen‘ van Ottessa Moshfegh, een indrukwekkend stukje literatuur. Niet alleen was het gewoon heel mooi en fijn geschreven – ik kan ontzettend van taal genieten – maar ook zat het gewoon psychologisch goed in elkaar!

Aangezien het ook alweer tijden geleden was dat ik een biografie had gelezen en hij daar in de bibliotheek naar me lag te lachen, begon ik daarna in ‘Not Dead Yet‘, de memoires van Phil Collins. Echt een stukje rockgeschiedenis in boekvorm, want heel veel bekende Britse namen komen in deze biografie voorbij.

Van een kennis mocht ik een paganistisch, Engelstalig boek lenen, ‘Labyrinth of Birth‘ door Pam England en dat las ik op een avond uit. Ik vond dit zo’n mooi en inspirerend boek! Zeker aangezien ik op dat moment met zoveel emotie worstelde, hebben een aantal passages in dit boek me echt een steun geboden. Heerlijk als boeken dan op het juiste moment op je pad komen.

Me door ‘Eiland van jou‘ worstelen was toch een uitdaging. Hoewel dit boek me zeer aansprak, vond ik het te modern geschreven. Het was een overload aan gedachten van het hoofdpersonage waardoor ik het heel moeilijk vond om het verhaal in dit boek te kunnen volgen.

Ondertussen was ook het boek voor de nieuwe Hebbanleesclub in mijn brievenbus geland en zodra ik het uit de enveloppe had gehaald, begon ik met lezen. Het ging om ‘Hazer‘ van Jeroen Thijssen, een roman die net uit was en me meenam naar het Haarlem eind jaren zeventig waar Rogier worstelt met zijn familiegeschiedenis. Het boek heb ik uit, maar de leesclub is nog volop in gang.

Dan was het eindelijk tijd om aan deel twee van de Napolitaanse romans te beginnen! Elena Ferrante wist mij weer helemaal te ontroeren met haar ‘De nieuwe achternaam‘ waarbij ik weer helemaal in Napels was en kon meeleven met Elena en Lila. Ik ben echt fan van deze reeks en lees graag de twee volgende boeken ook nog.

Van John Grisham las ik dan ook nog ‘Vergiffenis’ en ‘De beschuldiging‘. De eerste roman was een mooi aangrijpend verhaal, de tweede was fijn vertier maar daarmee is alles ook gezegd.

Uitkijken naar april

Wat de toekomst zal brengen is natuurlijk ontzettend moeilijk te voorspellen op dit moment, aangezien ons leven er vanaf nu heel anders zal gaan uitzien. Met de kleine Amélie erbij zullen we moeten zoeken naar een nieuw evenwicht en een nieuwe balans. Dat is dus meteen een doelstelling voor april: Amélie inpassen in ons leven en haar het broodnodige plekje geven.

We willen haar graag leren kennen, knuffelen en ontzettend genieten. Oh, en als het even kan hoop ik dat tegen eind april de borstvoeding ook vlotjes loopt. Een mens mag hopen toch?

Wat was voor jou het hoogtepunt van afgelopen maand?

4 Replies to “Goodbye March, hello April”

  1. Geniet van jullie kleintje, en als de borstvoeding niet gaat lopen, don’t worry, kan gebeuren, dat had ik ook, je kindje is het meest belangrijk. Wel wens ik het jou toe dat het goed gaat lopen allemaal.

    En dat wachten, niet alleen jullie zelf, hahaha en ineens is ze daar 😉

    Afgelopen maand, ja meerdere momenten eigenlijk, nieuwe mensen leren kennen, iemand even opgevangen zelfs die nu haar eigen kamer heeft, kortom vandaag is voor het eerst in weken dat ik echt even alleen ben, met nul visite, morgen ga ik treinen, op bezoek bij Miss Moon Magic, het is boekenweek hier, en morgen kan ik gratis de trein op met het boekenweek geschenk, kortom ik kijk er naar uit! Nog 1 nachtje slapen 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…BoekenweekMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.