Hoewel de tijd soms heel traag leek te gaan, vloog de maand juni eigenlijk voorbij. Voor ik er erg in heb, staan we weer aan het begin van een nieuwe maand met nieuwe uitdagingen. Eentje waar ik eigenlijk heel erg naar uitkeek, omdat juli staat voor zon – hopelijk- en vakantie. Maar voor ik verder droom over juli, nog even terug kijken naar een geweldig maand juni!

goodbye june

Even een maand loslaten, geen specifieke doelen voorop stellen en kijk wat er gebeurt! Er zijn prachtige dingen op mijn pad gekomen afgelopen maand. Zo heb ik vrienden die bij ons in de buurt wonen beter leren kennen en waarderen. Met de coven zijn we een paar keer samen gekomen en hebben we prachtige momenten beleefd. Het lezen was een heleboel minder deze maand, maar daarentegen ging ik steeds vaker naar buiten. Naast de ochtendwandelingen nam ik Luna makkelijk een drietal keer per week mee naar buiten. We gingen op ontdekking op verschillende fijne plekjes in de buurt. En tot mijn eigen grote verbazing bleek ik in het afgelopen jaar meer geleerd te hebben dan ik zelf in de gaten had…

Vriendschap, het woord lijkt nog te weinig te omvatten wat ik eigenlijk voel voor het koppel bij ons in de straat. Waar ik me een tweetal maanden geleden nog regelmatig heel alleen voelde, weet ik nu dat dit niet meer het geval is. Heel spontaan sprongen we bij elkaar binnen, kwamen we elkaar tegen en konden we echt genieten van de tijd die we met elkaar doorbrachten.

nieuwe cyclus

We hadden een esbat en een viering met de coven deze maand. Eigenlijk stonden er twee esbats op het programma, maar de laatste heb ik moeten overslaan, omdat ik echt rust nodig had. De twee keer dat we echter samen kwamen, waren heerlijk. Een viering was met andere covens erbij en toen leerde ik meer mensen van buiten de coven kennen, wat echt heerlijk was! Ook binnen mijn eigen coven heb ik weer wat mensen nog beter leren kennen. Het gevoel van verbondenheid groeit en ik merk dat de coven steeds meer ‘body’ krijgt. Heerlijk!

coven

Hoewel ik heb niet zo gepland had, ging ik meer naar buiten en mediteerde ik ook regelmatig. Op een bankje in de laatste avondzon een kwartiertje naar binnen keren deed echt deugd. Binnen mediteren blijkt voor mij nu veel moeilijker te zijn, hoewel ik de nood eraan wel merk.

Vorig jaar was juni een heel woelige maand: afscheid nemen van mijn grootmoeder, afscheid nemen van mijn vorige werk, de laatste structurele werken in ons huisje, … Het kwam deze maand ook nog eens allemaal terug en ik besefte hoeveel ik geleerd heb in het afgelopen jaar. Wat een realisaties ben ik bekomen. Een puntje om trots op te zijn!

wandeling

Hello July!

Genieten | mijn maandje ‘go with the flow’ heeft mij een les geleerd: hoe belangrijk het is om van alle mooie momenten te genieten. Dus wil ik dit in de maand juli meenemen. Er staan heel wat leuke dingen op het programma, waaronder een gezellige vakantie in Duitsland. Waarom dan niet ontzettend genieten van elk moment dat er op mij afkomt? Eerst moet ik nog een week of drie werken, maar ook daar zullen er genoeg momenten zijn om lekker te genieten. Genieten van mooie, lieve, kleine en grote dingen. Dat wordt een opdracht gedurende de maand juli.

het is een begin

Vrienden | afgelopen maand heb ik heel lieve vrienden uit mijn buurt beter leren kennen en ik voel me gezegend met hen. Maar ergens heb ik nog een paar vrienden die wel wat extra aandacht verdienen. En die aandacht wil ik hen deze maand geven. Er zijn al een paar afspraken gemaakt en ik zie wel wat er nog op onze weg komt.

Dankbaarheid | het is niet echt helemaal op de achtergrond verdwenen, maar ik heb er minder aandacht aan besteed dan ik eigenlijk zou willen. Dankbaarheid is een onderdeeltje dat ik graag weer extra in de kijker wil zetten. Misschien doe ik er weer iets mee op mijn blog, misschien op instagram. Ik ga er nog eens over nadenken.

speelgoed

Hoe zien jullie plannen voor de komende maand eruit?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.