Het is al een heel aantal dagen augustus. Eigenlijk zijn we bijna in het midden van de maand. En toch ben ik van plan om deze blogpost nog te tikken. In mijn hoofd was hij namelijk al lang gemaakt!

Goodbye july

Door de anderhalve week vakantie die in juli viel, is de maand juli behoorlijk voorbij gevlogen – dit geldt ondertussen vast voor elke maand van dit jaar.

Hoewel er veel gebeurd is die maand, was ik niet veel online. Op mijn instagram bleef het uitzonderlijk stil. De laatste foto die ik postte dateert van vier juli. Net zoals op facebook keek ik wel naar wat jullie postten, maar had ik zelf niet echt het fut om zelf iets te plaatsen. Ook op mijn blog was dat het geval zoals jullie hebben gemerkt. Mijn offline leven daarentegen had wel een fijne boost!

Ik heb een heleboel afspraken gemaakt met vrienden die ik al een hele tijd niet gezien had. Het was fijn om mensen die wat verder wonen ook weer eens te zien en te kunnen knuffelen. Ook in augustus zijn er nog een aantal van deze afspraken gepland. Luna

Het onderdeeltje dankbaarheid waar ik in juli aan wilde werken, is helemaal naar de achtergrond verdwenen. Op een bepaald moment bleef mijn dankbaarheidsdagboek zelfs in de nachtkast liggen en schreef ik er niet meer in. Dat is ondertussen al een tweetal weken zo. Langs de ene kant vind ik het jammer dat ik er niet mee verder gegaan ben, omdat het ook een fijne neerslag was. Langs de andere kant is het nu ook niet zo’n drama. Dankbaarheid speelt zeker nog steeds een grote rol in mijn leven, alleen al omdat ik veel bewuster stilsta bij kleine dingen. Zo stroomde de regen deze morgen over mijn gezicht en besefte ik hoe dankbaar ik ben dat ik dat kan voelen. Maar ook dat ik dankbaar ben voor alles wat de regen ons brengt. Dat is waar ik met mijn dankbaarheidsdagboek heen wou. Dat doel heb ik ondertussen dus eigenlijk bereikt!

july

Als ik zelf zou moeten zeggen hoeveel punten ik mezelf geef op een schaal van één tot tien wat betreft ‘genieten’ dan zou die score op ongeveer een zes liggen. Ik vind helemaal niet dat ik de afgelopen maand voldoende heb genoten van alle mooie dingen die op mijn pad kwamen. Er zijn veranderingen op til en daardoor heb ik veel gevoelens afgeblokt. Het genieten stond dus maar op een laag pitje.

Hello august

Augustus is al een stukje voorbij, dus ik kan wel al wat vertellen over deze maand ook. Het begon allemaal eigenlijk vanonder de waas van afgevlakte gevoelens en dat heeft tot deze week ook geduurd. Niet alles wat ik voel is even fijn, daar moet ik weer even aan wennen. In mijn hoofd is er vanalles gaande. Mijn doelen voor augustus stem ik daar dus weer een stuk op af.

Door alle hersenspinsels in mijn hoofd en de verlangens die spelen, is terug tot de essentie komen voor mij op dit moment echt heel belangrijk. Dat is van toepassing op mij persoonlijk: wie ben ik als ik niet meer met mijn ‘problemen’ te kampen heb. Waar wil ik heen als persoon? Wat zijn de dingen waar ik op wil inzetten? Maar ook is dit van toepassing op mijn relatie en mijn spiritualiteit. Want in hoeverre voel ik mij nog wicca en wil ik daarmee verder gaan? Zijn er andere dingen die ik wil ontdekken, waar ik mee aan de slag wil? Het wordt een grote denkoefening die waarschijnlijk wel langer dan een maand in beslag zal gaan nemen.

august

Ik heb alvast wel een antwoord klaar, namelijk dat ik yoga en mindfulness nog steeds heel belangrijk vind. Ik doel dan niet alleen op de bewegingsvormen, maar op het gehele concept. Ik wil er graag weer mee aan de slag, met de gehele levenswijze. Graag zou ik er weer over lezen, weer oefeningen doen, weer de meditaties opnemen. Daarbij zou ik de rubriek yoga en mindfulness nieuw leven willen inblazen en weer over dit soort onderwerpen beginnen schrijven op mijn blog. Laat ik voor augustus dus als doel stellen dat ik er over ga lezen en er tijd voor maak om het te beoefenen!

Daarmee denk ik dat augustus gevuld genoeg zal zijn, al wil ik toevoegen dat ik met liefde weer bezig ga met mijn blog. Ik ga niet nadenken, plannen maken of ideeën verzamelen. Ik ga gewoon schrijven en ik hoop dat jullie nog steeds mee willen gaan met mijn op avontuur!

Veel liefs voor de komende maand.

4 Replies to “Goodbye july, hello august!”

  1. Ik las van de week, per ongeluk, achteraf dus ook vooral, dat de maand juli de maand was van de engelen boodschappen, dat wij, gevoelige mensen ons terug zouden gaan trekken, op een bepaalde wijze had ik dat ook, al was ik wel online, maar toch ook weer niet, ik was er telkens even en dan weer weg… het viel allemaal op zijn plaats.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Kennen jullie dit?My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.