De eerste maand van het jaar is alweer voorbij gevlogen. Zo vier je het nieuwe jaar met vrienden en familie en zo is het nieuwe jaar alweer tweeëndertig dagen oud! Het is soms beangstigend hoe snel alles gaat. Maar januari was een fijne maand, hoewel ze behoorlijk vol zat met allerlei activiteiten. Ik kan met een tevreden gevoel terugkijken en ben benieuwd wat de volgende maand mij zal brengen.

Januari was de maand van vieren – cava, wijn en champagne – stilte – meditatie – rust zoeken – een kleine persoonlijke crisis – uitwegen zoeken – spanningen – liefde – knuffelmomentjes – ongezond eten – maar ook van gezond eten – mijn verjaardag – de eerste verjaardag van mijn eigen domein – Imbolc – de eerste minaraad – personeelfeest – diepzinnige gesprekken. Wat februari zal brengen, is nu nog volkomen een raadsel. Ik kan alvast wel even vooruit blikken naar de doelen die ik me deze keer stel.

Maar eerst even zien wat januari bracht op vlak van meditatie, dankbaarheid, stilte en lezen…

Doelen voor januari – de resultaten

Mediteren | met dit doel wilde ik mezelf vooral de ruimte geven om te voelen, te aarden, te landen. De eerste dagen hield ik me aan tien minuten, maar naarmate de maand vorderde, deed ik ook regelmatig langere meditaties, soms van een uur. De kortere meditatieperiodes werden ook langer. Uiteindelijk was het kortste meditatiemomentje een kwartier.

Dankbaarheid | maximum tien dingen noteren waar ik dankbaar voor ben, had ik gezegd toch? Ik noteerde eigenlijk iedere dag tien dingen waar ik dankbaar voor ben. Telkens voor ik ga slapen gebruik ik dit ritueel om de dag positief af te sluiten. Zeker geslaagd!

Stilteretraite | in het weekend van 9 en 10 januari ging ik op stilteretraite. Een ervaring die mij zeer goed bevallen is en een grote indruk op mij achterliet. Ik schreef er meerdere blogjes over de week erna. Iets wat ik zeker over zou willen doen!

Reading Challenge | in januari wilde ik vier boeken lezen, maar door alle drukte in het weekend die er in deze maand bij kwam, viel dat niet mee. Uiteindelijk ben ik erin geslaagd om drie boeken te lezen, aan het vierde boek begon ik wel, maar dat is nog niet uitgelezen. Dit doel heb ik dus net niet gehaald…IMG_20160126_225942

Doelen voor februari

Een nieuwe maand, nieuwe doelen. De komende maand zal volgens mijn agenda ook behoorlijk druk worden, dus ga ik voornamelijk doelen opstellen om voldoende rust en ontspanning in te bouwen. Weer een aantal dingen waar ik graag aandacht wil aan besteden.

Bestendigen | afgelopen maand januari vond ik de meditatie en de dankbaarheidsoefening zo fijn dat ik deze graag in mijn leven wil integreren. Voor februari neem ik deze twee doelen dus mee met het idee om er een gewoonte van te maken.

Het is voor ieder mens goed om minstens een kwartier per dag te mediteren.
Behalve voor wie het druk heeft.
Zij mediteren beter een half uur per dag.

Het pad van de Priesteres | ik liet al een keer vallen dat ik graag meer wil schrijven over spiritualiteit. Over meditatie, wat daar eigenlijk ook onder valt, schrijf ik reeds regelmatig. Maar ik wil meer schrijven over het pad dat ik zelf loop. Daarom wil ik in februari reeds beginnen met het schrijven van minstens twee artikelen rond dit onderwerp. Iemand ideeën of vragen?

Dagboek | mijn dagboek is een veel gebruikt instrument. De afgelopen maand heb ik het echter een beetje verwaarloosd. De komende maand wil ik weer meer tijd maken om af en toen eens wat neer te krabbelen of te creëren.

Reading Challenge | voor deze maand leg ik ook weer een aantal boeken vast die ik graag zou lezen. Ik zat even in dubio: lees ik in de maand februari minder boeken dan in januari, omdat het een kortere maand is? Of neem ik er meer dan in januari voorzien? Ik ga lekker voor de middenmaat en ga zoals in januari vier boeken lezen.

Wat zijn jullie plannen voor de komende maand?

4 Replies to “Goodbye january, hello february”

  1. Drie boeken lezen is toch heel veel 🙂 en je dag afsluiten met waar je dankbaar voor was helpt mij ook enorm. Mijn doelen voor februari? home made challenge voltooien, lekker doorgaan met lezen (las afgelopen maand 4 boeken) en starten met yoga (is er helaas nog steeds niet van gekomen). Genoeg denk ik zo!
    Anita onlangs geplaatst…Hoe mindful is Brenda LelieMy Profile

    1. Zeker genoeg! Veel succes met het starten met yoga. Ik ben ooit met lessen begonnen, maar dat paste toen niet meer in mijn schema en nu doe ik het thuis dus ook niet meer. Jammer, want ik vind het wel leuk!

  2. Stilteretraite.. Dat lijkt mij echt heel bijzonder. Ik vind het knap hoor, drie boeken lezen in een maand tijd. Ik heb er de afgelopen maand niet een gelezen (iets met gebrek aan concentratie).

  3. Elke dag dankbaar zijn voor grote momenten en de kleine extra dubbel danken. Ik heb voor feb. nul doelen, nou ja, valt mijn oom bellen en een afspraak maken met hem onder een doel? Best wel spannend eigenlijk, heb hem al meer dan 10 jaar niet gezien namelijk, en de laatste keer was op de crematie van mijn tante…. 😉

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.