De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op. Voor mij is dat een hele sprong vooruit, want het brengt mij weer een heel stuk dichter bij het moederschap. Januari was vooral een maand van rusten voor mij, en dat zal februari vast ook worden. Alleen wordt alles wel een stuk spannender. Ik blik graag met jullie terug om dan mijn blik voorwaarts te focussen!

Goodbye january

We begonnen de maand alvast goed met een weekje verlof. Een weekje met veel rust hadden we in gedachten, maar uiteindelijk bleek dat toch niet zo realistisch. We wilden namelijk nog zoveel geregeld hebben in die week, dat we best wat rond gehost hebben. We deden een dagje Ikea, de vroedvrouw kwam nog eens op bezoek, gingen een dagje winkelen, een bezoekje bij de schoonouders, een bezoekje bij mijn ouders, een familiefeest, een etentje met vrienden, de laatste afwerkingen aan de babykamer, … Maar we eindigden met een lazy sunday en daar zouden er nog veel van volgen.

vandaag

Hoewel ik mijn agenda in januari niet erg vol had gezet, bleek het toch geen evidentie om al die plannen ook te realiseren. Midden in de maand besloot dochterlief om in te dalen, wat mijn bewegingsvrijheid wat inperkte. Vooral als ze heel bewegelijke dagen had, voelde ik aan mijn buikspieren dat rust geboden was. Ik nam dus veel pauzes en landde ’s avonds vaak op de bank. En zo kom ik aan die hele lijst ‘gelezen boeken’ die jullie een beetje verder zullen aantreffen!

Op het einde van de maand kwam er ook nog eens die nieuwe voordeur bij, want ik werd dertig! We vierden het gezellig bij ons thuis met koffie en taart. Ik en mijn Lief gingen nog eens gezellig uiteten voor een ‘laatste keer echt met twee’. Een rustige verjaardag, waar ik intens van genoten heb.

Om af te sluiten, de lichtpuntjes van deze maand:

♥ heel veel boeken ♥ dekentjes ♥ warme chocolademelk ♥ fijne winterwandelingen, hoe kort ook ♥ heldere hemel ♥ prachtige zonsondergangen ♥ wat meer licht in de ochtend en’s avonds ♥ een gezellige nieuwjaarsreceptie ♥ een goede nachtrust ♥ lieve reacties van jullie allemaal ♥ al die schrijfinspiratie ♥ een prachtig verjaardagscadeau ♥ lief vriendenbezoek ♥ chocolaatjes ♥ knuffelen met Luna ♥ dicht bij elkaar kruipen in de zetel ♥ genegenheid van Wolf ♥

Wolf

Gelezen in januari

Vorig jaar haalde ik mijn reading challenge niet. Dit jaar wilde ik eerst geen nieuwe challenge doen, maar zowel op Hebban als op Goodreads werd er weer volop reclame voor gemaakt. Als ik nou eens realistisch ben, dacht ik. Ik zette mijn teller dus op 30, rekening houdende dat de tijd om te lezen wel zou verminderen met een kleintje erbij.

Ik begon het jaar dan ook echt met een nieuw boek, namelijk Compassie van Karen Armstrong. Dit was een reread, want ik heb het boek jaren geleden al eens gelezen. Alleen zat het mij al een aantal maanden vanuit de boekenkast aan te staren: lees mij, lees mij nog eens! En dat deed ik dus. Voor iedereen die gelooft dat mededogen een betere manier om in het leven te staan is, dan egoïsme. Maar ook voor wie in egoïsme gelooft, alleen om hun ongelijk te bewijzen.

Ook had ik nog twee boeken in mijn boekenkast staan die ik bij de krant gekregen had. Eerst las ik Mindfulness van Edel MaexMeestal lees ik over dit onderwerp de boeken van David Dewulf en eigenlijk vind ik die ook stukken bezig. Dit boek vond ik niet bepaald een aanrader.

Het daarop volgende boek echter wel, Verdriet: leren omgaan met afscheid van Manu Keirse. Ik had van deze man al een aantal lezingen gevolgd en ik hou van de manier waarop hij heel menselijk over verdriet kan vertellen. Geen wegduwen van emoties, geen ‘je moet’ en heel weinig abnormaliseren van wat er allemaal door je heen gaat wanneer je in een rouwproces zit. Dit boek is zeker ook een aanrader.

gelezen in januari

Over De Spion van Paulo Coelho was ik zo enthousiast dat ik er meteen een recensie over schreef. Dat deed ik ook voor de twee boeken die ik daarop volgend las: Vier plus één van Jojo Moyes en De winterkinderen van Lulu Taylor. En ondertussen las ik sneller verder dan dat ik recensies kon schrijven!

Ik bleef in de sfeer om een chicklit te lezen en nam er dan Geknipt voor jou van Chantal van Gastel bij. Over dit boek was ik niet zo enthousiast als de roman van Jojo Moyes, maar ik heb er heel wat vermakelijke uurtjes mee doorgebracht. Daarna las ik De Melkfabriek van Sofie van Den Enk, nog eens een mamaboek, wat ik eigenlijk niet aan zou raden. Het moet een eerlijk boek voorstellen over borstvoeding, maar ik kreeg de indruk dat ze het vooral hadden over melkkoeien en dat vervelende afkolven. Misschien heb ik een te romantisch beeld van borstvoeden, maar dit vond ik eerder negatief dan motiverend.

In februari is er ook leesclub, daarvoor las ik het boek De geniale vriendin van Elena Ferrante. En ik schrijf daarover ook nog wel een aparte recensie, want Elena heeft me weten raken in het hart van mijn passie. Toveren met woorden is echt een kunst die ze in de vingers heeft. Maar bij dit boek is minstens evenveel te danken aan de goede vertaling!

Januari sloot ik gisteren nog af door Miracle Morning van Han Elrod uit te lezen, een boek waarin je wordt aangemoedigd om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Dit vroeg in de ochtend, voor je aan alle andere taken begint. Er stonden een paar interessante ideeën in het boek, maar niets echt noemenswaardig.

En zo eindigt mijn teller voor januari op tien gelezen boeken. Straks schiet ik die dertig zo voorbij…

Uitkijken naar februari

Jullie voelen mij vast al komen. Ik zet natuurlijk in de eerste plaats rust op de agenda. Genoeg bankhangen, lezen, muziek luisteren en vroeg naar bed. Dekentjes en chocolademelk, kom maar op!

Luna

Februari is ook mijn laatste maand werken voor ik in zwangerschapsverlof ga. Na deze week blijven er dus nog drie weken over om alles af te ronden. Dat geeft wel wat stress, maar ik hoop er te raken tegen het einde van deze maand. En daarna kan het aftellen naar de uitgerekende datum pas echt beginnen!

De komende maand is het ook echt voorbereiden op de bevalling. Er staat prenatale kiné gepland en de laatste puntjes worden op de i gezet. Het probleempje met het waterlek is nog niet opgelost en mogelijks gebeurd dat ook niet voor mijn bevalling. Maar ik lig er niet al te veel wakker van. Kleine meid slaapt de eerste maanden toch gewoon lekker bij ons op de kamer en zal geen last hebben van wateroverlast. De rest valt allemaal op te lossen.

Dan staan er ook nog een paar verjaardagen op de agenda: deze van mijn zusje en mijn pa. Daar volgt dus ook nog een feestje, maar aangezien zij maar zes dagen tussen hun verjaardag hebben zitten, doen ze dat gewoon samen. Er staat dus nog wel een bezoekje bij hen gepland, maar verder komen de vrienden vooral hierheen. Lekker gezellig!

Wat zullen voor jullie hoogtepunten zijn in februari?

9 Replies to “Goodbye january, hello february”

 1. Het wordt telkens meer spannend nu! Go for it girl en hier wat er op de planning staat, ja, ik weet niet of je mijn blog al gelezen hebt, maar de liefde is aan komen waaien zomaar ineens, kortom ik zit nu bij mijn vriend thuis lekker even te lezen, en hij is jarig deze maand. Zijn dochter ontmoet al, en in deze maand komt er nog een nicht omdat ze mij al kent van vroeger bla, en heel graag mij weer wil zien, zo blij is voor ons… en de rest, gewoon zoals altijd, mijn zwemmen en mijn werk straks, elke donderdagmiddag, de rest is mysterie 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Jarig, mijn mama.My Profile

   1. Ben ik aan het doen en ik dacht al tijdens het lezen dit heb ik toch al gelezen? hahaha ja dus, de mail met update staat nog in mijn mail 😉 Jij rustig aan lieverd! Geniet van de laatste loodjes hoe cliché ook!

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Eerste bloesemMy Profile

 2. De lazy Sundays zijn mijn favoriete dagen 🙂
  Ik las 7 boeken in januari en vond dit al veel… amai, je hebt veel gelezen.
  Bij ons staan in februari vele verjaardagen op de agenda en voor de rest genieten van hetgeen op ons afkomt.
  Flavie onlangs geplaatst…Sunday Quote…My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.