Februari was zo’n drukke maand dat ik niet het gevoel heb dat er een maand voorbij is, maar eerder een half jaar. Langs de andere kant zaten er zoveel leuke dingen in deze maand, dat het wel lijkt alsof de maand voorbij gevlogen is en ik te weinig tijd heb gehad om er goed bij stil te staan.

Het was een heerlijke maand waarin we nieuwe mensen leerden kennen, meer zijn gaan houden van vertrouwde plaatsen en waar we elkaar ergens terug vonden. Dat laatste slaat vooral op mijn Lief en ik die door al onze eigen activiteiten de gemene deler een beetje uit het oog verloren. Maar afgelopen maand vonden we die terug en dat maakt februari toch een beetje speciaal. Op de eerste dag van deze nieuwe maand, kijk ik graag even terug en blik weer vooruit.

Goodbye february

Vier doelen nam ik mee in het begin van de vorige maand. En ik ben trots om te zeggen dat ik ze alle vier waar gemaakt hebt.

Bestendigen | in januari begon ik met elke werkdag mediteren en voor ik ging slapen mijn dankbaarheidsdagboek in te vullen. Deze twee gewoonten nam ik mee in februari met de bedoeling ze te integreren in mijn dagelijkse routine. Op vandaag kan ik zeggen dat ik zelfs niet meer moet nadenken over het invullen van mijn dankbaarheidsdagboek of mijn meditatiesessies. Het is zo goed als een automatisme. Na mijn douche ’s avonds neem ik even de tijd om tot rust te komen en ga gewoon zitten. Voor ik ga slapen neem ik mijn dagboek erbij en noteer tien dingen waar ik dankbaar voor ben. De ene dag gaat dat makkelijker dan de andere dag, maar stilaan sluipen ook de uitdagingen in het leven in mijn dankbaarheidsdagboek. Zo was ik eens dankbaar voor een woordenwisseling, omdat ik er nu eenmaal een mooie les uit had getrokken.

boom

Het Pad van de Priesteres | Minstens twee blogjes over spiritualiteit en het pad schrijven, was mijn eigen opgave. Nou, dat is zeker gelukt. Ik schreef de volgende blogjes over dit onderwerp: Sabats, de cyclus van moeder aarde , Inwijding en toewijding, Wat is hekserij en meditatie en mindfulness. Stilaan begin ik zelf ook op een andere manier stil te staan bij mijn pad en is het fijn om hierover te schrijven op mijn blog. Er volgen dus zeker nog meer van dit soort blogjes.

imbolc

Dagboek | In de afgelopen maand wilde ik graag meer gebruik maken van mijn dagboek. Steeds meer ben ik bezig met de maan en het volgen van haar cyclus. Mijn dagboek is daarbij de afgelopen maand een dankbaar instrument geweest. Ook na sommige meditaties was het fijn om te schrijven in mijn dagboek. Het is deze maand een zeer goede vriend van me geweest.

lazy weekend

Reading Challenge | Ik twijfelde nog: zou ik echt vier boeken kunnen lezen deze maand. Vanwaar die twijfels? Februari was een maand waarin er veel meer tijd was om weg te duiken in een boek en dat heb ik geweten, want de teller is deze maand op vijf boeken komen te staan. Geslaagd, oh yeah!

boeken

Hello March

Heb ik na de successen van februari eigenlijk wel zin om nog doelen op te stellen voor de komende maand, of wil ik gewoon op dezelfde voet verder blijven gaan? Voor mij zijn de dingen goed zoals ze zijn, maar ik heb de afgelopen maand een aantal dingen ontdekt, waar ik toch even mee aan de slag wil. Omdat ik nu eenmaal van uitdagingen hou!

30 Days of Yoga | ik begon in februari al met een paar yogavideo’s te bekijken. Samen met meditatie is dit namelijk een interessegebied van mij. De oefeningen waren voor mij een prachtige aanvulling op mijn dagelijkse meditatiepraktijk en toen ik de 30 Days of Yoga tegen kwam op YouTube besloot ik om die de komende maand te gaan doen. Elke dag een yogamomentje lijkt me heerlijk om eens uit te proberen. Enkel op dinsdag geef ik mezelf vrij, omdat ik dan pas kort voor tien uur thuis kom van de Franse les en dan nog moet eten.

meditatie

Healthy Food | de afgelopen maand heb ik eigenlijk uitzonderlijk veel gezondigd op vlak van eten. Frietjes, pitta, pizza en regelmatig eens andere minder gezonde dingen tussendoor. Ongezond eten is op zich geen probleem voor mij, maar waar ik het wel moeilijk mee heb, is dat ik er ook de gevolgen van draag. Slaperigheid, hoofdpijn en vooral buikpijn beginnen mij opnieuw te achtervolgen. Er zullen ook andere oorzaken aan deze problemen vast zitten, maar dat ongezond eten met regelmaat van de klok genuttigd wordt, maakt er uiteraard deel van uit! Tijd dus om wat bewuster met mijn voeding om te springen en meer voor de gezonde alternatieven te kiezen.

spruitjes

Een beetje van februari | moet ik het nog vermelden dat ik gewoon lekker doorga met mediteren, dankbaarheid en graag ook mijn dagboek een beetje meeneem? Ik schrijf het toch lekker op. Want ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn, mijn tijd erin te steken en te genieten van mijn eigen rustmomentjes. Het doet deugd en helpt mij op mijn pad van ‘zachtheid’. Lekker verder gaan op de flow, dat is mijn derde doel voor de komende maand.

meditatie

Reading Challenge | dit gaat ook een terugkomertje worden, want per maand een aantal boeken vast leggen is ook wel fijn. Ik zet de teller opnieuw op vier en zie wel waar ik uitkom!

rust nemen

Wat zijn jullie plannen voor de komende maand?

6 Replies to “Goodbye february, hello march”

 1. Wat goed van jou, ik ben een jaar geleden mijn dankbaarheidsboekje al gestart en heel eerlijk, hij zit in mijn tas en ik bedenk mij elke keer, oh ja, ik heb er al maanden niet meer in geschreven en dat is wat ik weer wil oppakken, ik ga hem meteen pakken nadat ik klaar ben met reageren.

  Wel doe ik elke avond vanuit mijn hoofd dankbaar zijn en onderweg overdag ook gewoon danken voor alles, zelfs inderdaad in mijn geval, de jeukplekjes die blijven komen en gaan en weer verspringen, ik weet gewoon dat het eruit moet en daar dank ik voor, maak het ook meteen meer dragelijk 😉

  En wat veel boeken weer, daar heb ik niet eens de tijd voor, maar er ligt een boek voor mij klaar, welke ik morgen denk ik op ga halen, en ik wil de bolletjes die ik gekocht had voor in huis, nu ze uitgebloeid zijn, buiten achter de flat neerzetten in de groenstrook en zien of ze volgend jaar opkomen eventueel, hahaha Wanneer weet ik nog niet, het schepje ligt al klaar, de bollen zijn al verzameld bij elkaar in de keuken.

  Dan heb ik net mijn eerste echte date gemaakt en gepland voor op 20 maart pas, waarover later meer, en daar kan maar 1 ding tussen komen, deze maand staat in het teken van de bevalling van mijn nicht, 23 maart is zij uitgerekend en we zijn al data aan het poulen onder elkaar, hahahaha helaas is 29 feb. voorbij 😉 Maar mijn andere twee data staan op 8 en 13 maart, jij weet wel waarom qua symboliek.

  We gaan het merken! Nieuw leven is op komst voor onze familie!

  X

  1. Ik denk dat als je al automatisch dankbaar bent, of er gewoon aan denkt dat je dan niet persé het dagboek moet invullen. Je hebt de bedoeling namelijk al begrepen zonder te gaan schrijven. Dat is ook mooi!

 2. Wat heerlijk dat je zoveel hebt kunnen lezen, bij mij was het deze maand wat minder maar dan nog heb ik er 6 gelezen dit jaar 🙂 Een dankbaarheidslijst helpt mij ook nog steeds iedere avond om de dag goed af te sluiten! Geniet van maart!
  Anita onlangs geplaatst…Joy in my mind #19My Profile

  1. Zes boeken in twee maanden is toch ook al behoorlijk goed. Veel mensen zijn nog niet aan hun eerste boek toe. Maar het gaat natuurlijk ook om het leesplezier. De getallen zijn gewoon leuk om te volgen 🙂
   Ik wens jou ook een mooie maand!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.