Deze morgen zong een lijster haar hoogste lied. Mijn Lief besloot om terug te fluiten. Daar had die lijster niet van terug. Hij besloot zijn biezen te pakken en zijn lied ergens anders verder te zingen. De afgelopen maand hebben we veel tekenen gezien van de komende lente: een paar warme dagen, redelijk wat lentestormen, vroege vogels, plantenhoofdjes die boven de grond kwamen,… Vandaag begint de eerste echte lentemaand. Over 20 dagen begint de lente volgens onze kalender pas echt. Tijd voor nieuw leven, en dat is waar maart voor mij echt symbool voor staat!

Goodbye february

Februari was voor mij een maand van afwerken, voorbereiden en uitrusten. Het was de laatste maand werken voor mijn zwangerschapsverlof. Er werden dus dossiers afgewerkt, de deur uitgestuurd, attesten opgemaakt, de laatste controles werden doorgevoerd en mijn vervangster werd opgeleid. Hoewel ik eerst had gevreesd dat ik niet alles zou kunnen uitleggen en afwerken wat ik op mijn planning had staan, heb ik mezelf weer overtroffen. Er zijn dingen in orde gekomen, waarvan ik nooit gedacht had dat het nog zou lukken. Met een gerust hart en veel lieve woorden kon ik gisteren de deur achter mij dichttrekken. En met een heleboel lekkers dat mijn collega mij had gegeven!

lekkers

Op het thuisfront heb ik dan mijn handen vol gehad met het voorbereiden op mijn verlof. Ik ging er volledig van uit dat ik mijn laatste dagen zou kunnen uitdoen en dat dan pas de bevalling aan de orde zou zijn. Er stond dus ook een soort van deadline hier thuis op mijn agenda. De laatste spulletjes werden in huis gehaald – met heel veel dank aan alle mensen die op voorhand al cadeautjes hebben gekocht – en de vluchtkoffer werd klaar gemaakt. Mijn Lief werd ook op zijn gemak gesteld toen we voldoende drank en hapjes in huis haalden voor het komende kraambezoek.

Fulltime werken in de laatste maand van je zwangerschap, het kan best een uitdaging zijn. Daarom heb ik er zelf ook voor gewaakt dat ik voldoende rust nam. Na het werk maakte ik eten klaar, maar daarna was het tijd om in de sofa te ploffen en te genieten van mijn boeken en de hondjes. Mijn Lief verdient een medaille voor al het werk dat hij de afgelopen tijd op zich nam zodat ik ook tijdens de weekends mij bijna niet om het huishouden moest bekommeren.

lente

Toch stonden er nog voldoende activiteiten op het programma zodat mijn grote nood aan gezelschap ook een beetje werd ingelost. Hoewel ik in januari vooral mensen op bezoek kreeg, had ik in februari nog meer nood om het huis uit te komen. We gourmetten met vrienden bij ons thuis, gingen naar een benefietbarbeque van de toneelvereniging van vrienden, vierden de verjaardag van mijn zusje en papa met een etentje, zaten aan tafel bij de plaatselijke chiro met vrienden, hadden een super gezellig ontbijtje, hadden gewoon een gezellige avond bij vrienden thuis en zagen mijn zus schitteren tijdens het concert van haar koor. Allemaal zalige activiteiten, die ik uiteraard – heel verstandig – heb afgewisseld met dagen bankhangen, boeken lezen, bijslapen en uitzonderlijk een serie kijken.

lichtpuntjes

De lichtpuntjes van deze maand begin ik dan ook graag met al die fijne mensen:

♥ onze buurtjes ♥ fijne gesprekken ♥ een ondersteunende schouder ♥ A. die Luna even afleiding en beweging geeft ♥ samen gourmetten ♥ verjaardagen vieren ♥ prachtig concert van het koor van zusje ♥ knuffels ♥ fijne vrienden ♥ samen eten ♥ warme chocolademelk ♥ knuffelen met Luna en Wolf ♥ thee ♥ geweldige collega’s ♥ alle hulp die we krijgen ♥ lazy sundays ♥ kersenpitkussentje ♥ met een boek in bed ♥ quality time met Lief ♥ winterbarbeque ♥ leesclub ♥ samen verlangen ♥ inspiratie ♥ Chiromantic ♥ een vakantie boeken ♥ positieve controles voor de baby ♥ mooie dingen maken ♥ 

Gelezen in februari

In januari vloog ik door de boeken heen. In februari las ik heel wat minder boeken, maar omdat er twee non-fictieve boeken tussen zaten waarvan een behoorlijk zware kost was, verbaast mij dat niet zo heel erg. Toch las ik een boek of vier de afgelopen maand en genoot ik opnieuw van een heleboel mooie woorden!

Stipt op 1 februari begon ik in een nieuw boek ‘De kinderen van de nacht: over wolven en mensen‘. In dit prachtige boek gaat Dik van der Meulen op zoek naar de verhalen over wolven en hoe wolven altijd een rol gespeeld hebben in de menselijke wereld. Het is een verhaal over de zoektocht naar de wilde wolf en de wolf in de mensen. Dik neemt je mee in de geschiedenis van de relatie tussen mens en wolf om uit te komen op de huidige visie op de wolf en haar terugkeer in onze contreien.

gelezen

Hierna begon ik ‘In Europa‘ van Geert Mak te lezen, het boek dat mij gedurende de hele maand februari bezig heeft gehouden. Om te beginnen is het niet alleen een behoorlijk dik boek, maar ook eentje waar je je hoofd bij moet houden en dat dus een stuk minder snel ging om te lezen. Toch is het ontzettend vlot geschreven en zeker een aanrader, maar de recensie van dit boek volgt nog. Ik las het pas maandag uit!

Ondertussen nam ik het boek ‘Ten Westen van de vrijheid‘ van Thomas Engström ter hand. Ik had deze e-publicatie via Hebban gekregen, om te lezen voor de leesclub. Hoewel ik een spannend boek verwachtte, heeft het mij een beetje teleur gesteld. Ik was er dus niet rouwig om dat het uit was en ik mijn andere boek verder kon lezen.

Het vierde boek is niet echt een leesboek, maar ik las het toch terwijl ik me bezig hield met oefenen en eigen creaties maken. ‘Handlettering doe je zo!‘ van Karin Luttenberg is echt een must-have voor iedereen die het leuk vindt om letters te tekenen. Met heel heldere uitleg, tips and tricks laat ze je kennis maken met de kunst van handlettering. Ik ben er alvast weg van!

Uitkijken naar maart

Plannen maken, het wordt moeilijk voor de komende maand. Een ding weet ik zeker: in maart word ik mama! De uitgerekende bevallingsdatum is 11 maart en hier laat men je maximum 10 dagen ‘overtijd’ gaan, dus sowieso komt ons meisje in maart op deze wereld.

dromen wachten

Dat maakt het natuurlijk moeilijk om in de toekomst te kijken. Ik heb zo goed als geen plannen op de agenda staan, die is voorlopig leeg. We kunnen ook niet voorspellen wanneer ons meisje gaat komen, want het wordt een natuurlijke bevalling – tenzij er nog op het laatste iets misloopt, maar ik hoop natuurlijk van niet.

Over de komende maand kan ik dus heel weinig zeggen. Het wordt voor ons even spannend afwachten. Jawel, maart wordt een maand van afwachten!

Hebben jullie wel leuke plannen voor komende maand?

8 Replies to “Goodbye february, hello march!”

 1. Echt superspannend, nou ja plannen, ja mijn babynichtjes wordt 6 maart 1 jaar, vieren we zondag 5 maart, hahaha wat zijn de kansen 😉

  Sterkte alvast en geniet nog even van die laatste zware loodjes!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…VloekenMy Profile

 2. Hey Sarah

  Ik ben dan jammergenoeg niet meer kunnen langskomen bij jou op den bureau op je laatste dag.
  Maar ik wil je toch nog heel veel succes wensen!
  Geniet nog van de volgende rustige dagen en doe da goed tijdens je bevalling!
  Succes!!

  Dikke knuffel!
  X

 3. Vol ongeduld wachten op ons petekindje, onze eigen 20weken-echo, de tuin afsluiten (geen katten erop en eraf!), de kasten en zetel van de kinderkamer naar beneden halen. 😀

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.