Begin vorige maand was ook nog vorig jaar en toen maakte ik maandelijks een overzicht van de doelen die ik mezelf gesteld had en de doelen voor de komende maand. Dit jaar besloot ik om mezelf geen doelen op te leggen. Toch vind ik het wel leuk om maandelijks eens terug te blikken en vooruit te kijken. Dat doe ik dit jaar dus op een andere manier. Een nieuw maandoverzichtje met een beetje meer nadruk op dankbaarheid, de fijne dingen in het leven en gewoon, leuke vooruitzichten!

Goodbye december

Bij de maand december horen kerst en oud en nieuw. Daarom had ik me voorgenomen om het huis helemaal in kerstsfeer te brengen. Dat is zeker gelukt, al was het minimalistisch. Toen ik eenmaal de kerstboom had gezet en versiert, was het voor mij wel genoeg geweest. De kerststukjes die ik andere jaren maak, daar kwam ik niet aan toe. Wel mochten we onze schoorsteenmantel helemaal vol zetten met kerstkaartjes die we kregen. Dankzij alle lieve familieleden en vrienden gaf dat meteen een heerlijke sfeer in huis!

kerstkaarten

Ik had er helemaal geen zicht op hoe ik me zou voelen eind december, daarom had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik rustige feestdagen wou. Kerstavond brachten we bij de schoonouders door, die een heerlijk feestmenu voorzien hadden. Hoewel het heel gezellig was, lagen wij kort voor twaalven al onder de lakens. Met Kerstdag hadden we geen plannen, maar die dag is toch behoorlijk gevuld geraakt doordat we samen kookten en omdat we die dag nog twee uitnodigingen kregen. Zo gingen we met vrienden gezellig iets drinken en werden we bij de buurvrouw uitgenodigd. Voor mij werd het zo eigenlijk een veel te drukke dag, al kan ik zeker niet klagen van de gezelligheid! Op oudejaarsavond waren we bij vrienden uitgenodigd en ieder had zijn aandeel geleverd in het feestmenu. Er waren aperitiefhapjes voorzien. Ik had verse frietjes met stoofvlees gemaakt en als dessert was er gezorgd voor ijstaart. Verder was het een gezellig samenzijn en dat was zeker meer dan feest genoeg! Op nieuwjaarsdag werden we pas in de namiddag bij mijn ouders verwacht om samen een stukje taart te eten op het nieuwe jaar, waarna we ook nog een broodjesmaaltijd hadden. Gezellig, niet teveel poespas en helemaal zoals ik het graag had. En doordat ik zelf niets moest organiseren, kon ik toch de rust pakken die ik nodig had. Missie geslaagd!

rustige feestdagen

December was ook de maand waarin ik een aantal zaken op orde wilde voor de geboorte van onze kleine meid. De geboortelijst is intussen af en ook de geboortekaartjes en het geboortepresentje zijn gekozen en besteld. Dan restte er ons alleen nog een peter en meter. Eigenlijk wisten die mensen al dat we hen hadden gekozen voor die rol, maar ik wilde het toch iets officiëler maken, dus nodigden we hen uit voor een etentje en gaven hen elk een cadeautje. De reacties waren alvast geweldig.

peter en meter

In de laatste maand van het jaar worden er ook veel jaaroverzichten gemaakt. Dit jaar wilde ik het even anders doen en begon op Midwinter (21 december) met een reeks waarbij ik in twaalf woorden 2016 omschreef. De hele reeks vind je hier terug. Het was vooral voor mezelf heel fijn om dit in elkaar te steken, maar ik hoop dat jullie het even graag gelezen hebben!

Qua doelen was december een heel geslaagde maand, een mooie afsluiter van het jaar!

Gelezen in december

Ook in 2016 nam ik deel aan de reading challenge van Goodreads waarbij je een ‘aantal-te-lezen-boeken’ als doel stelt voor het jaar. De teller stond op 46 op het einde van 2016, terwijl ik eigenlijk 55 boeken wilde lezen. Eind november had ik al door dat mij dat niet zou lukken, waardoor ik in december een beetje het hoofd liet hangen. Met drie gelezen boeken zit ik toch wel onder mijn maandelijks gemiddelde…

Ik begon de maand met Heilige Oorlog van Jack Hight, het derde deel uit de trilogie die het leven van Saladin verhaalt. In dit derde deel moet Saladin het opnemen tegen de legendarische Richard Lionheart. Als historische roman kon ik dit boek absoluut smaken en ik kan deze trilogie iedereen aanraden!

lezen

Daarna las ik de thriller 7 dagen van Deon Meyer waarin een politie-eenheid onder druk wordt gezet om een moordzaak op te lossen. Elke dag wordt er namelijk een van hun collega’s omgebracht zolang de zaak niet opgelost is. Een echte thriller vond ik dit niet, al heb ik het boek graag gelezen. De spanning bleef echter weg, waardoor het meer als een roman las dan als een thriller.

Ik sloot de maand af met deel drie van de Middernacht-serie, Elise door Lara Adrian. De serie verhaalt over een eeuwenoude oorlog tussen verschillende groeperingen van vampieren, waarbij liefde en seks toch een belangrijk thema zijn. Een luchtig romannetje voor tussendoor. De serie heeft me alvast wel te pakken!

December lichtpuntjes

♥ Prachtige kerstkaarten ♥ een mooi cadeau van mijn Lief ♥ gezellig samen-zijn met vrienden ♥ genieten van rust  de baby steeds beter en meer voelen schoppen ♥ kerstsfeer in huis ♥ wandelingen met de hondjes ♥ samen koken ♥ Twaalf Nachten ♥ Winterwandelingen ♥ kerstversiering  lui in de zetel een film kijken 

cadeautje

Uitkijken naar januari

De eerste week van januari betekent voor ons verlof. Even de batterijen opladen, maar ook voorbereidingen treffen voor de kleine. Een uitstapje naar Ikea, de babykamer afwerken en wat huishoudelijke aanpassingen stonden op het programma. Het weekje verlof zit er alweer bijna op, maar we plannen zeker nog een luierdag in en gaan ten volle genieten van de laatste vrije dagen met ons tweetjes!

Januari is ook de maand van nieuwjaarsrecepties en nieuwjaarswensen. Bezoekjes in dat kader staan dus ook nog op het programma. Maar we willen vooral ook nog even tijd maken voor lieve vrienden die we al even niet meer zagen…

rust

Verjaardagen staan er deze maand ook op het programma: niet alleen die van mijn schoonmoeder, maar ook die van mezelf. Ik krijg deze maand een nieuwe voordeur! Veel speciaals staat er niet gepland. Ik wil vooral een paar gezellige momenten.

Het wordt best een drukke maand als ik alles zo eens overloop. Daarom zal het wel belangrijk zijn om voldoende rust en me-time in te lassen. Duim maar met me mee dat dat lukt!

Waar kijken jullie naar uit komende maand?

5 Replies to “Goodbye december, hello january!”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.