Augustus is ten einde gelopen, we zijn ondertussen alweer september! Ook voor deze maand had ik een doelenlijst opgesteld om weer een stukje van mijn goede voornemens voor 2015 te realiseren. Kijken jullie even mee hoe het mij in augustus is vergaan?

Werken aan jezelf: meditatie en mindfulness

augustus

Vol enthousiasme ben ik begonnen aan het boekje ‘jezelf accepteren met mindfulness en zelfcompassie’. Ik heb het nog niet helemaal uitgelezen en ook heb ik nog niet alle meditaties gedaan. Toch heb ik in augustus wel de nodige aandacht besteed aan mindfulness en dat heeft mij wel enorm geholpen.

Zodra de vakantieperiode voorbij was, is er namelijk nogal wat schot in de zaak gekomen met betrekking tot mijn sollicitaties. Ik vind het altijd heel spannend als ik op gesprek moet en mindfulness heeft voor mij een groot verschil gemaakt. Hoe vaak heb ik niet tegen mezelf gezegd: “ok, wat voel je nu? Het mag er allemaal zijn.” Mezelf de ruimte geven om alle gevoelens te accepteren en er te laten zijn, zorgde ervoor dat ik op het moment dat ik het gesprek aanging een stuk rustiger was. En blijkbaar ook behoorlijk zelfzeker over kwam. Ik heb namelijk vrij veel positieve feedback gekregen op hoe ik over kwam. Mensen zagen mij als een vrij zelfzeker persoon, maar ook als een zeer communicatief persoon. Daar ben ik ontzettend blij mee. Yay voor mindfulness dus!

De kleine meditaties die ik heb geleerd, zonder begeleiding, werken ook ontzettend goed op zo’n moeilijke momenten. Mijn adem is altijd aanwezig en om mezelf daarop te kunnen concentreren op zo’n moment, maakte me een stuk zelfbewuster. Een prachtige evolutie vind ik zelf!

Bloggen en schrijven: elke dag bloggen

Ik heb – op een enkele zondag na – elke dag een artikel online gezet gedurende de maand augustus. Dit doel is wat mij betreft zeker geslaagd, omdat ik het achterliggende doel meer dan behaald heb. Gedurende deze maand wilde ik namelijk mijn blik weer verruimen om meer inspiratie voor het bloggen te krijgen en dat is gebeurd. Ik ben een reeks gestart met als titel ‘zoektocht naar geluk’ waar ik de komende weken zeker verder mee wil gaan. Ook ben ik een nieuw rubriek op maandag aan het uitproberen en als ik op stap ben, tik ik regelmatig eens een onderwerp in via ‘wunderlist’ om er later mee aan de slag te gaan.

Mijn blogdoelen staan mij weer helder voor de geest. Ze zijn niet ontzettend verandert ten opzichte van eerder dit jaar, maar ze zullen wel een andere invulling krijgen, zoals je reeds gemerkt hebt aan de manier waarop ik schrijf en de onderwerpen waarover ik schrijf.

Al met al ben ik heel tevreden over mijn blog en waar ik er nu mee sta.

Professioneel: een nieuwe uitdaging

augustus

Afgelopen maandag had ik een derde gesprek bij een bedrijf waar ik heel erg in geïnteresseerd was. Ik sprak met de ceo en naar mijn gevoel was het een goed gesprek. Ik had nog steeds veel zin om daar te starten. Gisteren was ik doodnerveus, omdat ik een telefoontje verwachtte met meer nieuws. Ik wist niet zeker of dat die dag zou komen of pas vandaag, maar ergens begon het behoorlijk spannend te worden zo rond drieën. Toen ik net op het punt stond om mijn tas te nemen en even een boodschap te doen, kreeg ik het verlossende telefoontje. Het bedrijf deed mij een contractvoorstel en we spraken af dat ik vandaag zou laten weten of ik hun voorstel aanvaard. Na een bespreking met mijn Lief besloot ik dat het een aanvaardbaar voorstel was en vandaag bel ik dus terug met mijn positieve antwoord. Midden september kan ik dus weer aan de slag. Behoorlijk geslaagd voor dit doel!

Persoonlijk: Luna

Hoewel ik de laatste twee weken, terwijl mijn Lief in verlof was, meer van huis ben geweest dan de andere dagen in augustus, heeft Luna in mijn ogen niet te klagen. Dagelijks heeft ze ’s ochtends en ’s avonds knuffelsessies waar ze heel blij mee lijkt te zijn. Ook hebben we een aantal keer een wandeling gemaakt bij ons in de buurt en in de grote tuin spelen we regelmatig. Ze is gek op apporteren, dus dat wordt regelmatig gedaan.

Luna heeft deze maand ook eindelijk haar vaccinaties gekregen. Dat bezoekje bij de dierenarts vond ze minder fijn. Trainingen hebben we nu nog niet kunnen volgen, maar ik ben vastberaden om daar binnenkort weer een start mee te maken. Terug contact met andere mensen en honden zal haar zeker deugd doen!

Persoonlijk: lezen

augustus

Het aantal boeken dat ik deze maand gelezen heb, valt eigenlijk nog heel goed mee. Eigenlijk heb ik minder gelezen dan ik verwacht had. Terwijl ik begin augustus nog vier boeken voor zat op schema, zit ik nu maar twee boeken meer voor op schema. De oorzaak daarvan is eigenlijk boek elf van ‘Rad des Tijds’ dat ik nu aan het lezen ben. Het is een vrij dikke pil die behoorlijk wat tijd vraagt om te lezen. Daarnaast ben ik ook veel meer met bloggen bezig geweest dan met lezen… Dat voel ik dus wel. Maar ik ben helemaal niet teleur gesteld. Er zijn regelmatig wat leesdagen geweest, maar ook momenten tussendoor op terras heb ik mij geamuseerd met een leessessie.

Ik heb het lezen niet verwaarloost, maar ben wel minder vooruit gekomen dan ik zelf had voorzien.

Hoe is augustus voor jullie verlopen?

10 Replies to “Goodbye augustus | de resultaten”

  1. Ik heb dit verlof heel veel leuke dingen (border jeej!!) gedaan. Ik ben mijn spirituele doelen (tarot en meditatie) een beetje uit het oog verloren, plus ik heb het boek dat ik uit wou hebben nog steeds niet uit. Heel veel verschoven naar September dus 😉

  2. Na een tijdje stilte, ben je nu inderdaad deze maand zo goed als elke dag aanwezig geweest, en wat een mooi overzicht en werken aan jezelf, daar kan ik nog van leren 😉

    En wat dat lezen betreft, je leest misschien minder boeken, maar wel meer blogs, ik vind het altijd weer grappig als mensen zeggen dat ze minder lezen, maar dan wel compleet op blogs van anderen lekker lezen en bezig zijn, in mijn boek, is dat ook lezen en dan ook nog eens reageren 😀

    ga zo door! <3

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…ClichéMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.