Vandaag is het niet alleen de eerste dag van een nieuwe maand, maar ook meteen de eerste schooldag. Voor veel mensen is dat ook ergens de start van een nieuwe kalender vol activiteiten, maar ook plannen. Het ‘groot verlof’ ligt voor veel mensen al achter hen. Het zijn maar enkelen – vaak mensen zonder kinderen – die nog aan hun vakantie moeten beginnen. Grootse plannen dus voor deze maand? Niet echt, als ik mijn doelenlijst van begin 2016 bekijk, heb ik eigenlijk al heel wat gerealiseerd dit jaar. Grote druk hoef ik er dus niet achter te steken. Waarom dus niet gewoon lekker genieten van de mooie dingen die komen?

Goodbye Augustus

schrijven

Ik stelde mijn doelen voor augustus nogal laat op. Na een maandje stilte hier, kon ik langzaam de draad weer opnemen en regelmatig weer blogjes online plaatsen. Dat heeft mij heel veel deugd gedaan. Het was heerlijk om weer te kunnen schrijven over alles wat er in mijn hoofd speelt en wat mij interesseert. Hoe ging dat dan in augustus met mijn plannen?

Hoe erg verlangde ik om terug tot de essentie te komen. Wat vind ik belangrijk in mijn leven? Hoe wil ik verder met zaken als de wicca, ons gezin, mijn engagementen? Ik denk dat jullie in augustus, hier online, wel gemerkt hebben dat ik daarmee bezig was. Uiteindelijk kwamen er ook andere zaken in het vizier: voeding bijvoorbeeld of hoe ik mijn vrije tijd wil invullen, waar ik rustig van word. Het was nodig om met die vragen aan de slag te gaan. De resultaten waren voor mij verhelderend. Soms moet je een pad ook even in vraag stellen voor je beseft dat je op het juiste spoor zit!

Steeds meer kreeg ik ook weer zin om opnieuw te beginnen met yoga en mindfulness. Dat is zo ongeveer de juiste formulering: de zin was er, de motivatie en het effectieve handelen bleven de hele maand zo’n beetje uit. Ik zat maar doelloos rond te surfen op het internet, kon me zelfs niet meer concentreren op een boek. Als ik dan nog mediteren en yoga liet liggen, omdat ik met mijn hoofd in een boek zat, dan had ik daar meer vrede mee kunnen hebben. Maar neen, ik werd afgeleid door televisie en internet. De laatste drie dagen van augustus maakte ik echter een klik: ik ben sinds maandag weer met meditaties begonnen. De rust is weder gekeerd, want ook de focus om te lezen kwam terug. *Klein vreugdedansje*

Uiteindelijk las ik in augustus volgende boeken:

 • Jungs psychologische typen in de praktijk – Karen M. Hamaker Zondag
 • Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel

Hello September

dinsdag

Stiekem heb ik verlangd naar de maand september. In mijn hoofd is het dan eindelijk tijd voor herfst. Natuurlijk is ons weer niet van hetzelfde gedacht. Dat doet gewoon wat het doet. Maar september, dat zijn niet alleen nazomerdagen, maar ook de eerste mooie verkleuringen in de bomen en de maand van spinnenwebben!

In september wil ik de routine van mediteren of yoga verder zetten. De eerste drie dagen zijn goed gelukt, dus ik ben van plan om gewoon verder te gaan. Graag wilde ik ook meer lezen over deze onderwerpen, dus dat neem ik ook gewoon mee naar deze maand.

Ik heb ook nog wel een lijstje met dingen die ik graag zou ondernemen. Alleen, met mijn Lief, met vrienden of met de zusjes!

 • Een wandeling in het bos maken en blaadjes rapen
 • Koffie gaan drinken met zus
 • Een filmpje meepikken met Lief
 • Met een warme chocomelk onder een dekentje een boek lezen
 • Weer aan de slag met studiemateriaal uit de coven
 • Mabon vieren

En verder ga ik mee met de wind die komt opzetten en zie wel wat er op mijn pad komt. Ik voel dat het najaar interessant zal worden!

Wat zijn jouw plannen voor de komende maand?

5 Replies to “Goodbye Augustus, Hello September”

 1. Mijn huis klaarmaken voor de oppas van Picasso eind september, gisteren is mijn zwemmen begonnen met een cliënt, als zwemmaatje, dus dat staat op de agenda, komend weekend havenfestival in Almere Haven, maar dat hangt even van het weer af 😉 Gezien het een eindje fietsen is en er is regen voorspeld, en ja dan varen de botters ook niet.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Eindelijk mocht ik zwemmen.My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.