Als maanden kunnen vliegen, wat zal er dan nog meer gebeuren? Jawel, april is alweer zo goed als voorbij. Ik kan het bijna niet geloven. Langs de ene kant jammer dat er alweer een maand van het jaar gepasseerd is, maar langs de andere kant brengt me dat weer een beetje dichter bij mijn zomervakantie waar ik heel erg naar uitkijk!

Maar wat is er zoals gebeurd in april en wat heb ik op het programma staan in mei? We beginnen met een terugblik op de afgelopen maand.

goodbye april

In maart was het naar mijn mening niet zo goed gegaan met de doelen, dus hernam ik er een aantal in april. Een daarvan was de 30 Days of Yoga Challenge. Ik ben nog steeds niet aan het einde van de challenge en in april ben ik eigenlijk niet zo’n heel eind opgeschoten ook. Maar ik heb deze maand het dagelijks moeten doen van yoga opgegeven, omdat ik me daar helemaal niet zo goed bij voelde. Een à twee keer per week yoga – als dat in mijn schema past – voelt voor mij eigenlijk meer dan goed genoeg. En dus heb ik dit ook gewoon gedaan. Naar mijn eigen gevoel is dit doel voor april dus vrijwel zeker geslaagd, omdat het gewoon goed voelde om het te doen zoals ik het gedaan heb!

yoga

Omdat ik zoveel haalde uit het dagelijks mediteren, wilde ik ook deze maand die regelmaat weer opnemen. Eigenlijk heb ik hier veel te weinig tijd en aandacht aan besteed. Te hernemen in mei, absoluut!

Dat ik in maart eindelijk een diagnose kreeg, hielp mij wel meteen om een heel belangrijk doel in april wel te behalen: een gezonde levensstijl aanmeten. De manier waarop ik ontbijt is om te beginnen veel veranderd. Elke ochtend eet ik een stuk fruit of neem ik een smoothie. Ik zorg ook dat ik vezelrijk eet, omdat ik op die manier de ochtend veel beter doorkom: volkoren brood, muesli of havermout staan op het menu. Chocoladepasta kwam zelden op mijn brood te liggen en muesli of havermout gingen gepaard met plantaardige yoghurt of plantaardige melk. We aten deze maand ook maar vier keer buitenshuis: een keer Chinees, een keer nam ik asperges en twee maal gingen we naar de frituur.

gezond eten

De verslagen op mijn blog bleven echter uit. Ik had een heleboel meer te vertellen dan de perikelen van mijn gezonde levensstijl en toen was de maand april plots voorbij. Oeps!

De reading challenge waar ik maandelijks mee aan de slag ga, is wel geslaagd. Deze maand heb ik weer vier boeken gelezen, gisteren las ik het laatste uit en ondertussen ben ik alweer een eind gevorderd in het volgende boek.

hello may

Over de afgelopen maanden heb ik het gevoel dat ik steeds een beetje in hetzelfde blijf hangen: meditatie, yoga, gezond leven. Daarom besloot ik om er mijn lijstje voor 2016 eens bij te nemen. Toen ik dit even ging doornemen, begreep ik waarom ik in hetzelfde blijf hangen. Dit zijn echt de grote lijnen uit mijn voornemens voor dit jaar…

Yoga en meditatie zijn de afgelopen maanden een steeds grotere rol gaan innemen in mijn leven. Ik kan ze dan ook moeilijk loslaten wanneer ik mijn doelen voor deze maand neerpen. Toch wil ik daar iets aan toevoegen: verbondenheid met de natuur. Hopelijk wordt het weer de komende maand toch iets beter. Dan wil ik graag de natuur intrekken. Yoga en meditatie in mijn tuin, in het bos of het park niet ver van ons huis. Het lijken mij mooie dingen om de komende maand te doen.

yoga buiten

Ook wil ik deze maand eens een mooie wandeling maken met Luna. We gaan wel iedere ochtend wandelen in het park, langs het kanaal, maar toch mis ik het om met haar eens een wandeling aan de zee of in de velden te maken. Daar gaan we deze maand eens werk van maken.

Steeds meer nemen thema’s als verbondenheid en eenvoud een plaats in in mijn leven, zoals ik ook al verwoordde in mijn blogje voor 2016. Werken rond verbondenheid is niet zo simpel uit je mouw te schudden, op het feit na dat ik steeds meer leer om te luisteren naar mensen en om mij kwetsbaar op te stellen. Aan eenvoud kan ik wel wat doen, en dat zal deze maand in mijn achterhoofd blijven. Keep it simple!

eenvoud

Meer ‘nou en?‘ kunnen zeggen. Nog heel vaak zit ik in mijn hoofd met wat andere mensen zouden kunnen denken en laat ik mijn beslissingen daar door beïnvloeden. Door ‘nou en?’ te zeggen, wil ik mezelf leren meer af te gaan op de dingen die ik wil doen en minder op wat anderen zouden kunnen denken. Leven naar mijn eigen normen en waarden, dat is waar ik het over heb!

En omdat inspiratie een woord voor 2016 was, neem ik het het mee in mijn reading challenge, waarvoor ik – moet ik het nog zeggen – deze maand ook vier boeken wil lezen. Maar samen met boeken wil ik ook de muziek meenemen in de maand mei. Om van te genieten en geïnspireerd te worden!

Hoe liep bij jullie afgelopen maand en hebben jullie plannen voor een mooie meimaand?

4 Replies to “Goodbye april, hello may!”

 1. Ontzettend fijn dat ook jij de goede weg op gaat, of bent, zit, met je voornemens. Nu had ik niet echt voornemens, althans, niet voor nieuwjaar, wel met Samhain, en ik heb het denk ik zo gevarieerd gemaakt, ik heb nog niet terug gekeken, is ook niet de bedoeling geloof ik, dat ik heel veel dingen al doe, en vooral discipline, nu had ik dat zelf voor op een ander vlak ingeschakeld, dacht ik, maar in elke dag is ook wel fijn natuurlijk, wat je zegt, keep it simple, en het begint natuurlijk, de discipline, bij elke dag, dagelijkse dingen. Eigenlijk, hahaha

  En mijn doel voor de maand april, we zijn er nog niet helemaal, maar ….. die haal ik ook denk ik wel, qua mijn blog en die discipline, ik heb al achter de schermen gekeken en echt heel wonderlijk! Grappig om te zien, maandag ga ik dat laten zien ook op blog.

  Voor de maand mei, wil ik het doel van april wat mijn blog betreft weer loslaten, zien wat er gebeurt.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Photo Friday #5 Jonge vogelsMy Profile

 2. Ik heb niet heel nauwkeurig gespecificeerde plannen. Moet zeggen dat ik altijd erg van het plannen en doelen stellen was, maar merk dat ik dat, met de jaren, steeds meer los ga laten. En eigenlijk voelt dat ook weer best lekker 🙂

  Wel ben ik de laatste periode bezig eens van mijn suiker af te kicken en dat gaat wonderwel goed. Fijn. Ik word nog eens een heel gezond type 😀

  Knap dat je zo je doelen stelt. En belangrijkste natuurlijk dat je ze invult op een manier dat je ervan geniet en merkt dat je je er lekkerder door voelt. Dat is het uiteindelijke doel natuurlijk. Met hangen en wurgen vasthouden aan doelen lijkt me het doel voorbijschieten. 😉

  Meer de natuur in klinkt ook zalig. Nu nog een zonnetje erbij, dat zou wel helemaal ideaal zijn! 😀

  1. Ik ga ook heel flexibel om met mijn doelen. Ik zit niet de hele maand te kijken wat ik mezelf allemaal als doelstellingen had gesteld, want daar word je inderdaad niet blij van. Ik stel doelen in het begin van de maand en op het einde kijk ik even waar ik gekomen ben. En verder laat ik het zijn.

   Die zon, daar zat ik ook op te wachten hoor 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.