Hemeltje, waar is de maand april heen gevlogen? Over een paar dagen is ze alweer voorbij en zijn we mei! Alle clichés terug in de doos, de maand is echt voorbij gevlogen. Ik kan me nog zo herinneren dat ik samen met kleine Amélie het ziekenhuis verliet en we vol onzekerheden de maand april ingingen. Ondertussen is er heel veel veranderd en ik kan me nog moeilijk inbeelden dat het ooit anders is geweest.

Goodbye April

April

Onze kleine meid was nog maar een weekje bij ons waardoor ik voor de maand april helemaal geen doelstellingen durfde neerschrijven. Een paar wensen had ik wel: een nieuwe balans vinden en dat de borstvoeding vlotter mocht lopen.

Die nieuwe balans is toch geen evidentie. Stilletjes aan beginnen we een ritme te vinden in onze dag. Amélie heeft ongeveer om de drie uur honger, tussendoor speelt en slaapt ze. Sinds een weekje heeft ze ook veel meer wakkere momenten en dan wil ze entertainment. Aangezien ik stilaan ook weer een aantal huishoudelijke taken begin op te nemen, heb ik niet altijd de tijd om haar entertainment te bieden. Dan is het wikken en wegen. Nog snel even dit afwerken of tijd besteden aan mijn kleine meid. Eerlijk gezegd kies is veelal voor dat laatste. Terwijl ik er de kans voor heb, kan ik maar optimaal genieten van mijn dochter toch?

Een wasje tussendoor, snel even alles ophangen, de afwas, eens stofzuigen. Dit zijn taakjes die ik stilaan succesvol kan afronden als Amélie eens een rustig momentje heeft. Maar ook jongleren met afwas en baby begint stilaan te lukken. Eventjes kijken bij Amélie, snel nog een paar kopjes afwassen, jawel, dat begint ook te lukken. Maar op het einde van een dag is deze mama dan wel erg moe en vooral heel blij als ze haar bed ziet. Gelukkig slaapt Amélie toch al blokken van vier à vijf uur zodat ik mijn broodnodige slaap ook krijg!

Wat de borstvoeding betreft: het is nog geen evidentie, maar de voedingsmomenten verlopen nu zonder angst of pijn. Ik zie er niet meer tegenop om mijn dochter te voeden en dat is een overwinning, vind ik zelf. Hé, ik slaagde er zelfs eind deze maand in om te voeden op locatie!

♥ knuffelen met Amélie ♥ op wandel gaan ♥ tussendoor stiekem wat liefde meepikken van Luna ♥ bezoekjes van vrienden en kennissen ♥ wat langere blokjes kunnen slapen ♥ mijn bed ♥ Netflix, prachtige afleiding tijdens het voeden ♥ alle hulp van mijn Lief ♥ een beetje ritme vinden ♥ hoe Amélie ons aandachtig kan bekijken ♥ even een boek lezen ♥ babygeurtjes ♥ een gestolen knuffel van mijn Lief ♥ een daguitstapje kunnen maken ♥ steun van alle lieve vriendinnen ♥ de vroedvrouw: goud waard! ♥ een frietje op zondagavond ♥ bewonderende woorden van mijn collega’s ♥ hulp uit onverwachte hoek ♥ een fijne dag afsluiten met Chinees eten ♥ de zonnige dagen ♥

Gelezen in april

Last en liefde

Dat er met een kleine meid erbij veel minder tijd zou zijn om te lezen had ik wel voorzien. Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik in april nog een boek in mijn handen zou nemen. Maar tussendoor is het toch gelukt om wat te lezen . En dat was fijn!

Om te beginnen las ik nog een boek van John Grisham, namelijk ‘De Afperser‘. De vorige twee boeken die ik liggen had van deze schrijver, en in maart gelezen heb, vond ik niet zo spectaculair maar deze thriller was echt goed. Pas op het einde zag ik zelf ook hoe het plot in elkaar zat en dat vind ik sterk van een schrijver! Ik heb dus zeker van deze thriller gesmuld.

Daarnaast was er ook nog een boek voor een Hebban leesclub bij mij op de mat gevallen. ‘Last en liefde‘ van Henriëtte de Smet las als een trein, maar voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen. De recensie staat reeds online, ondertussen loopt de leesclub nog. Heerlijk om van gedachten te wisselen met medeboekenliefhebbers!

Ik ben deze maand ook nog begonnen in ‘Echt waar‘ van Riikka Pulkkinen, maar omdat ik weer wat meer van het huishouden opneem, raakt dit boek niet zo snel uitgelezen. En … het is makkelijker om films en series via Netflix te kijken terwijl ik met Amélie bezig ben dan om te lezen.

Dat brengt de teller op twee gelezen boeken deze maand. Rekening houdende met het feit dat ik net moeder ben geworden, vind ik dat niet slecht!

Uitkijken naar mei

Mei

Wat zal de komende maand ons brengen, ook deze keer ben ik niet zo enthousiast om veel doelen te stellen, want het is allemaal nog zo onvoorspelbaar. Toch ga ik een paar dingen voorop plaatsen, omdat het einde van mijn zwangerschapsverlof toch ook weer in zicht komt en in kader daarvan zijn er toch een paar dingen waar ik mee aan de slag wil.

Om te beginnen heb ik een aantal afspraken in mei en is het mijn bedoeling om daar op tijd te komen. Het gaat om de postnatale kiné en een afspraak bij de gynaecoloog, dus zo erg is het niet als ik wat later ben, maar als ik daar op tijd kan komen dan vind ik dat al een hele prestatie!

Als tweede wil ik de komende maand een paar uitstappen met Amélie maken waar ik weer op locatie moet voeden. Dat is om voor mezelf de drempel weer wat lager te leggen. Borstvoeding is echt makkelijk en heel fijn als je erin slaagt om het allemaal wat spontaner te laten verlopen.

Laat mei ook de maand zijn waarin de balans en het ritme wat duidelijker worden. Zeker naar huishoudelijke taken zou ik weer wat meer gedaan krijgen. Eens goed opruimen bijvoorbeeld, of de badkamer goed poetsen. We hebben heel veel hulp gehad, maar wat je zelf doet doe je beter. Echt!

Wat zijn jullie plannen voor de komende maand?

12 Replies to “Goodbye April, hello May!”

 1. Wat leuk om te lezen! April heeft mij ook een dochtertje gebracht. Mijn vliezen braken 4 weken te vroeg, maar ze bleef nog netjes in mijn buik. Met 37 weken is ze dan uiteindelijk gehaald. Dus een april kindje, in plaats van mei. Bij mij loopt de borstvoeding ook niet vlot. Het was ontzettend pijnlijk in het begin, waardoor ik haar soms huilend aan de borst had (ik huilde dan, hè). Het gaat nu iets beter. Maar ik wissel het gewoon af met kolven. Geef ik mezelf net wat meer rust mee.
  Sheila onlangs geplaatst…Kan je een kind van een ander liefhebben?My Profile

  1. Herkenbaar hoor, Sheila, hier was het ook soms bang afwachten voor die voedingsmomenten. Maar het went en gaat nu heel vlot. Ik hoop dat het bij jou ook zo mag zijn! Kolven kan idd tussendoor even verlichting bieden!

 2. Absolute doel, genieten van Amélie en alles wat erbij hoort 😉 Wat ik al knap vind? Dat je al die boeken hebt weten te lezen ik weet nog dat ik al mijn hobby’s opzij heb moeten zetten omdat het gewoon geen plek en plaats meer kende, je hebt een heel fijne dochter lees ik hieruit die het heel goed doet dus!

  Deed de mijne ook, maar ze woonde op mijn buik de eerste 4 maanden 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Skatebaan Muzenpark/Almere 13 jaar geledenMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.