Voor sommige mensen mag 2016 snel voorbij zijn, omdat het vol zat met tegenslag. Voor mij mag er vast en zeker nog zo’n jaar als 2016 komen. Hoewel het soms moeilijk was en we lastige en vervelende momenten hebben gekend, toch voel ik me dit jaar ongelofelijk gezegend. Ik lijst vandaag graag een paar van mijn zegeningen op!

Dierbare vrienden

dierbare vrienden

Wat moet ik nog vertellen over mijn vrienden dit jaar? Ik ben alleen maar in positieve zin door hen verrast. Waar ik in 2015 vele malen afscheid moest nemen, heb ik in 2016 vooral gemerkt dat er zoveel lieve mensen in mijn leven aanwezig zijn. Oude vriendschappen kregen opnieuw betekenis, recentere vriendschappen bleken meer waard dan ik in eerste instantie dacht en kennissen bleken ware vrienden te zijn. Wat kan een mens meer wensen van de dierbaren om hem heen?

Straffe collega’s

straffe collega's

Mensen van allerlei pluimage heb ik gezien in de jaren dat ik op zoek was naar een job die echt bij mij paste. Ik heb samen gewerkt met mensen die ik nog steeds in mijn hart meedraag. Ik heb ook gewerkt met mensen die de betekenis van het woord ‘collegiaal’ heel anders invulden dan ik. Elke keer dat ik aan een nieuwe job begon, vond ik het spannendste onderdeel: met wie zal ik gaan samen werken?

Op mijn vorige werk had ik zeker geen slecht collega’s, maar onze leefwerelden lagen totaal uiteen en het was vaak ontzettend moeilijk om een gemene deler te vinden. Er zijn ook dingen gebeurd, waar ik achteraf toch een probleem mee had.

Op mijn huidige job heb ik een heleboel collega’s. Het is niet onlogisch dat je het dan met de een beter vindt dan met de ander. Met sommige mensen zal ik nooit een immens innig contact hebben, maar er zijn ook prachtige mensen op de werkvloer waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Omdat we even ons hart kunnen luchten tegen elkaar, er ook eens gelachen mag worden, gesprekken soms heel diepzinnig kunnen zijn of gewoon omdat er een ‘klik’ is. En dat is goud waard!

Twee knuffelberen

twee knuffelberen

Zolang als ik mijn man ken, ken ik Wolf. Luna kwam in 2012 in ons leven. Ze zijn dus al vier jaar met z’n tweeën bij ons en toch ben ik nog elke dag dankbaar voor deze twee knuffelberen.

Wolf is ondertussen al een oude brompot geworden en we zijn afgelopen jaar een paar keer met zijn ouderdom geconfronteerd geweest. Hij heeft een ontsteking aan zijn kaak gehad die met medicatie uiteindelijk opgelost kon worden. Toen we op reis lange wandelingen maakten, merkten we dat wij steeds meer met zijn grenzen moeten rekening houden. En zijn prostaat heeft ook zo stilaan zijn kuren. Niets dat zijn levenskwaliteit beïnvloedt, maar wel dingen die ons even met de neus op de feiten drukken.

Dit jaar slaagden we erin om Luna, die een bench gewend is, in een mand te laten slapen. Wanneer wij niet thuis zijn, lag ze meestal in haar bench. Nu heeft ze een mooie mand waar ze zich duidelijk in haar nopjes voelt. Verder is ze het afgelopen jaar dezelfde heerlijke knuffelbeer gebleven die ze hiervoor al was. Aan liefde geen tekort met Luna in huis. En lang kwaad blijven lukt je ook al niet!

De liefde van mijn leven

de liefde van mijn leven

Samen begonnen we dit jaar aan een nieuw hoofdstuk in ons leven. De wens was er al iets langer, maar ik had nog geen zin om het ‘spelen’ op te geven. Dit jaar besloten we om er samen voor te gaan.

Ons boontje is nog niet geboren, maar toch merken wij beiden hoe onze relatie al veranderd is. Er is meer rust, genegenheid en ruimte voor ‘wij’. Waar we ooit twee aparte personen waren, kunnen we onszelf steeds minder makkelijk voorstellen zonder elkaar. We weten altijd dat die ander er is in moeilijke tijden. We kunnen op elkaar bouwen. En al was het ook niet altijd een makkelijk jaar door verschillende stressfactoren, we weten wat we elkaar hebben en waar we samen heen willen!

Prachtige ervaringen

prachtige ervaringen

Gezellige zusjesdagen ♥ experimenten in de keuken ♥ prachtige zonsopgangen ♥ en magnifieke zonsondergangen ♥ samen van film genieten ♥ heerlijke etentjes ♥ inspirerende boeken ♥ zalige voorstellingen ♥ een wonderbaarlijke retraite ♥ heerlijke maanvieringen ♥ fijne jaarfeesten ♥ met de handen in de aarde zitten ♥ Bart Peeters ♥ Diiirty Burlesque ♥ schitterende momenten met vrienden ♥ in de tuin naar de vogels luisteren die aan hun eerste lenteliedjes beginnen ♥ een indrukwekkende toneelvoorstelling van ‘De Welwillenden’ ♥ op toneelkamp van vrienden gaan koken ♥ after work activiteiten met de collega’s ♥ mooie handfasting ♥ zwanger worden ♥ zalige wandelingen in het bos, op de heide, langs het water ♥ de nieuwe show van Alex Agnew zien ♥ frietjes, heel veel frietjes ♥ herfstwandelingen ♥ The Cure in concert ♥ kerstboom zetten ♥ elkaar verwennen ♥ weekendje weg met vrienden ♥ reisje naar Duitsland ♥ en …….

12 Replies to “Gezegend”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.