De pijn in mijn keel gisterenochtend deed wel een alarmbelletje rinkelen. Maar ik voelde me verder heel goed, dus vertrok ik met de fiets gewoon naar het werk. Een paar keer ophoesten van slijm verlichtte de pijn al een beetje, dus ik maakte me niet al teveel zorgen. Maar naar de middag toe voelde mijn keel stilaan behoorlijk gezwollen aan en slikken ging steeds moeizamer. Toen ik voelde hoe mijn spieren steeds pijnlijker gingen aanvoelen en mijn hoofd steeds minder redelijk kon denken, begonnen de belletjes pas goed te rinkelen.

Grenzen respecteren, het is nooit mijn sterkste kant geweest als ik eigenlijk besloten heb om door te zetten. En had ik nu niet besloten om vol te houden tot vijf uur… Dat voornemen werd rond half drie ondermijnt toen mijn collega me vroeg of het wel ging. De tranen sprongen in mijn ogen vanwege de spierpijn en ze stuurde mij dan ook resoluut naar huis. Ze was ook nog eens zo lief om mij met de auto te brengen want zo de fiets op leek geen goed plan.

Het was maar best ook, want eenmaal thuis bleek mijn lichaamstemperatuur gestegen tot 39 graden. Volgens mijn dokter al geen ‘gezonde’ koorts meer en ik moest meteen iets tegen de koorts nemen, vond ze. Het oordeel luidde ‘keelontsteking’. De nodige antibiotica werd voorgeschreven en opgehaald.

Zo landde ik gisterenavond dus in de zetel en dit was ook waar ik de hele dag kampeerde onder een dekentje met een kan thee, een boek en mijn medicatie. Slapen, lezen en voldoende drinken waren mijn bezigheden voor vandaag. Luna hield me gezelschap tussen haar excursies in de tuin door en Wolf besloot de hele dag op zijn ‘poef’, dicht bij mij te blijven. Al geloof ik eigenlijk dat dit nu eenmaal wel de dagelijkse routine van Wolf is.

Geveld

Ondertussen is de koorts gezakt en hoop ik dat ik dit weekend toch wat huishoudelijke taakjes kan afronden, de dringendste alvast. Al zullen de uitstapjes moet wachten. Het voordeel van uitzieken is dan wel weer dat ik de komende dagen een heel goede band zal hebben met mijn boek!

10 Replies to “Geveld”

    1. Ja inderdaad, en eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Gelukkig heb ik ook een Lief dat goed voor mij zorgt en veel taakjes van mij heeft overgenomen dit weekend!

    1. Dank je! Het is alvast veel sneller beter geworden dan ik verwacht had, maar ik blijf nog even rustig aan doen. Luisteren naar mijn lichaam, het beste doktersadvies 😉

    1. Absoluut, een mooie wijsheid Anita! Daarom vandaag dan ook een luie zondag. Ik was al heel blij om eens een wandeling te gaan maken vandaag. En ook het etentje gisteren was een welkome afwisseling. Dit weekend alvast alleen maar leuke en rustige dingen gedaan!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.