In het weekend van Onze-lieve-Heer-Hemelvaart zat ik in de Leuvense bossen tussen een hele groep heksen. In het bos zitten op zich is al heerlijk. Ik had geen ontvangst op mijn gsm, dus ook geen afleiding van facebook of Instagram. Het weer zat ontzettend mee en dus kon ik genieten van de zon en buiten liggen in het gras. Maar naast het feit dat de locatie geweldig was, waren de mensen ook geweldig. Gedurende dit weekend had ik een paar gesprekken met een gouden randje. Diepzinnige gesprekken die verder gaan dat wat we gewoon zijn, buitengewone gesprekken die de ziel voeden. En god, wat snakte mijn ziel naar meer van dit soort gesprekken toen ik eenmaal terug thuis was.

Afgelopen zondag overviel mij een gevoel van eenzaamheid. Op facebook zag ik foto’s voorbij komen van de lieve heksen die samen een geweldige tijd hadden gehad. Er ging een steek door me heen, een verlangen naar hetzelfde gevoel: voeding voor mijn ziel, meer dan het alledaagse, verder en dieper gaan. Maar met de mensen om mij heen, is dat niet altijd mogelijk. En al vult mijn Lief een heel groot deel van die behoefte en dat verlangen in – wij dagen elkaar dagelijks uit – het is niet hetzelfde als met mensen waar je niet mee samenleeft, zoals goede vrienden.

Dinsdagavond belandde ik bij een bevriend koppel. Waar ik eigenlijk gewoon even mijn hart wilde luchten, leidde ons gesprek ons uiteindelijk verder langs ongekende paden, vertellingen die ik maar aan weinig mensen doe en interessante filosofische beschouwingen. Ook al waren we afgedwaald van het ‘probleem’ waar ik eigenlijk over wilde praten, voor het eerst in tijden eindigde ik een avond met een voldaan gevoel. Dit voelt goed, dit is waar mijn ziel naar verlangt en waar ik me helemaal in kan verliezen.

Soms word je op een verkeerd been gezet. Dan geloof je dat een bepaald persoon je kan schenken waar je naar verlangt, maar als je open staat voor anderen, blijkt datje het helemaal niet zo ver moet zoeken. Ja, ik ben gek op mijn lieve heksenbroers en –zusjes, maar die lieve vrienden waar ik gisteren zo goed mee kon praten, die kunnen mijn ziel ook voeden. En zolang het gevoel wederzijds is en we op dezelfde golflengte zitten, is dat iets om van te genieten!

One Reply to “Gesprekken die de ziel voeden”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.