Op het internet zijn heel wat lekkere recepten terug te vinden op food-, lifestyle- en andere blogs. Regelmatig haal ik mijn inspiratie op deze websites om een gezonde, vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Snel, makkelijk, uitgebreid of feestelijk: voor elk wat wils. Een blik in mijn kookschrift ‘geproefd en goedgekeurd’ van deze maand.

Veggieburger van zwarte bonen met tomatensalsa

veggie burger

Ik geef het toe: het was wel een heel vrije interpretatie van dit recept van Iris. Ik had zin in verse veggieburgers, maar er waren geen zwarte bonen in de winkel. En aangezien ik deze wilde maken, besloot ik gewoon om rode kidneybonen te gebruiken. Kon niet mis gaan toch? Dat is ook helemaal waar!

Wie zin heeft in een lekkere verse veggieburger: it’s easy and taystee!

One Pot Lasagne

geproefd en goedgekeurd one pot lasagne

Op maandagavond kom ik pas tegen negen thuis van Tai Chi. Daarna moet ik nog beginnen aan een lekkere, gezonde maaltijd. Heel vaak gooi ik wat tomatensaus en groenten op een pizzabodem. Maar deze One Pot Lasagne is echt een geniaal idee. Het is een variatie op de klassieke lasagne, maar dan in een pan. Dus meteen werk gespaard in het afwassen ook!

Ik deed er champignons en courgette in om hem vegetarisch te maken in plaats van gehakt. Hij is ons geweldig goed bevallen!

Linzensalade

geproefd en goedgekeurd linzensalade

Op dagen dat ik geen restjes van de vorige dag kan meenemen naar het werk val ik in de winterperiode iets te vaak terug op soep en brood. Maar een salade in de winter kan natuurlijk ook perfect! Dus probeerde ik eens een linzensalade.

Een beetje werk de avond ervoor, maar het is heerlijk smullen de dag erna. Ik nam de sla en de kaas in een apart doosje mee naar het werk. De andere ingrediënten lagen in de dressing, want Iris heeft gelijk. Het is echt lekker als je het even laat trekken!

Vegan Shepard’s Pie

geproefd en goedgekeurd vegan shepperd pie

Deze maand lijk ik wel gek op de recepten van Iris, maar ze postte dan ook echt elke keer van die lekkere dingen waar je helemaal geen gekke ingrediënten voor moet zoeken. Deze Vegan Shepard’s Pie is wat meer werk dan een gemiddelde avond koken, maar dat is het meer dan waard!

Het leuke is dat hij ook nog eens volledig vegan is!

Chili Cheese Fries

geproefd en goedgekeurd chili cheese fries

Op een vrijdagavond had ik eens zin in frietjes, maar geen inspiratie over wat ik erbij zou eten. De Groene Meisjes schoten ter hulp en raden mij hun Chili Cheese Fries aan. Uiteindelijk maakte ik dit zaterdag klaar met Patatoe Wedges, omdat ik dan tijd had gehad om nog even wat extra boodschappen te doen.

Je moet het proeven om het te geloven, maar… delicious!

6 Replies to “Geproefd en goedgekeurd”

  1. Wat ziet alles er lekker uit seg! Ik ben momenteel ook aan het experimenteren met one-pot lasagna, om het in een soep te maken. Hopelijk bevalt die even goed 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.