Op het einde van een maand is het leuk om een maandoverzicht te maken. Gezond en bewust eten speelt een heel grote rol in mijn leven, daarnaast hou ik van koken en experimenteren in de keuken. Online vind ik een schat aan recepten. In ‘geproefd en goedgekeurd’ neem ik jullie mee op culinaire ontdekkingstocht doorheen de afgelopen maand!

Vegan en suikervrij bananenbrood

geproefd en goedgekeurd maart bananenbrood

Op het blog van de Groene Meisjes vind ik altijd wel weer inspiratie wanneer het op eten aankomt! Deze keer probeerde ik een vegan tussendoortje wat ook nog eens suikervrij is, ideaal!

Het kostte me wel wat moeite om eraan te beginnen omdat in het recept gesproken wordt van een keukenmachine, maar ik gebruikte uiteindelijk gewoon mijn mixer om de dadels, de melk en het vanille-extract tot een glad mengsel te pureren. Een paar pogingen later en met een muur vol plantaardige melk is het alvast wel super gelukt!

Banaan-appelsmoothie met gember

geproefd en goedgekeurd smoothie

Deze smoothie ontdekte ik toevallig tijdens het blogsurfen. De website van Kokerellen bevat trouwens nog veel leuke recepten die ik wel eens wil uitproberen, maar zodra ik deze smoothie zag, gooide ik diezelfde avond nog de ingrediënten in mijn blender. Ik at hem als ontbijt samen met twee plakken bananenbrood. Delicious!

Smoothies zijn in mijn ogen een heel fijne, gezonde en lekkere manier om een goede hoeveelheid fruit binnen te krijgen. Die ochtend had ik namelijk al gauw twee stukken fruit op!

Healty Lions

geproefd en goedgekeurd healty lions

Ik ben de laatste tijd meer en meer op zoek naar heerlijk gezonde snacks zodat ik niet de rommel uit de winkel hoef te kopen en perfect weet wat ik eet. Op ‘Chicks love Food’ vond ik het recept voor deze healty lions. Nog niet helemaal suikervrij, maar een stuk gezonder dan de veel te makkelijke snoepreep. En lekker dat ze zijn!

Broccolisoep

geproefd en goedgekeurd broccolisoep

Elke week wordt er verse soep gemaakt voor de komende week. Het recept van Iris sprak me aan toen ik het las en dus tadaam: broccolisoep. Ik vermenigvuldigde de benodigdheden met drie en heb in mijn vriezer nu een stash broccolisoep zitten. Heerlijk!

Baked oats

baked oats

Op een mooie zaterdagmorgen was ik veel te vroeg wakker en wat kan je dan beter doen dan aan het koken slaan om een heerlijk ontbijt op tafel te toveren. Dus dat deed ik! Deze Baked Oats van ‘De Groene Meisjes’ was het resultaat. Werkelijk een succesrecept. Het was net of ik kreeg een appeltaartje als ontbijt. Een heel gezond appeltaartje dan!

Blueberry yoghurt cake

blueberry yoghurt cake

Mijn voornemen om gezonde tussendoortjes te maken strandde even met deze blueberry yoghurt cake, want een van de ingrediënten is kristalsuiker. Jammer! Deze cake is echter de zonde meer dan waard, want hij smaakt heerlijk. Ik liet wel de citroenschil weg uit het recept, omdat mijn man niet zo aan een te zure smaak is en Griekse yoghurt is al behoorlijk zurig qua smaak. Hij is alvast wel goedgekeurd, zowel door mij als mijn man. En de honden willen ook altijd een stukje proeven als ik hem aansnijd. Doen we toch maar niet!

Gevulde zoete aardappel uit de oven

zoete aardappel

Een makkelijk receptje om op zondag uit te proberen? Met de zoete aardappel uit de oven was dat alvast geslaagd! Kleine sidenote: twee aardappelen is echt teveel! Ik kon net anderhalve op en dan had ik nog veel taboulé over, die we als salade erbij namen. Het was echter heerlijk genieten met een glaasje wijn erbij.
Oh, en sorry Iris dat ik net de dag dat jij aan het zwoegen was op je scriptie die heerlijke foto op instagram postte!

 

One Reply to “Geproefd en goedgekeurd maart”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.