Gisteren ging ik vol spanning richting Roeselare. Na een hectische periode dit jaar waarbij ik terug in de hulpverlening belandde, had ik besloten dat ik iets voor mezelf moest doen. “Geef jezelf eens een cadeautje,” fluisterde ik me toe. In eerste instantie was dat besluiten om Tai Chi te doen, maar eigenlijk deed ik dat deels omdat een vriendin het me vroeg.

Al tijden trok het echter aan me om opnieuw te gaan starten met mindfulness, wat me niet lukte vanuit mezelf of met boeken. Ik raadpleegde mijn Lief en de portmoJA, want deze keer was het ‘Ja, dit ga je doen!’.

De inschrijving gebeurde in de zomer, maar de spanning om terug aan mindfulness te beginnen werd overbelicht door de vreugde van mijn huwelijk. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De eerste les mindfulness!

IMG_20141021_203755

In de eerste les werd ons veel uitgelegd over wat mindfulness was en hoe we gingen werken. Een paar oefeningen lieten ons reeds ervaren wat we zouden gaan doen. Een van de inspirerende zaken die werden verteld, was het terug vinden van GEL oftewel ‘gedachten, emoties en lichaam’. Een balans voor deze drie. Wie een beetje bekend is met G-schema’s kan dat natuurlijk meteen linken, maar het is net iets anders. Het gaat er over dat een mens geen hoofd op een stokje is: je hebt gevoelens/emoties, je hebt een lichaam dat dingen gewaar wordt. Daarvan moet je je bewust worden om op een dragelijke manier door het leven te gaan. Op die manier leer je je grenzen kennen, weet je wat je kan en niet kan. De ‘perfecte’ balans.

De komende week hebben we heel wat huiswerk mee gekregen:

  • Een hoofdstukje lezen in ons boek;
  • Elke dag een meditatie doen van ofwel 24′ ofwel 42′;
  • Een tip kiezen. Ik besloot om voor het slapen gaan twee minuten te focussen op de adem;
  • Minstens een maaltijd mindful eten.

Ik hou jullie op de hoogte van wat er de komende twee weken allemaal ‘veranderd’.

2 Replies to “GEL”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.