Ik kijk naar het lege blad. Hoewel er duizenden gedachten door mijn hoofd razen, is geen een ervan voor publicatie vatbaar. Ze zijn te vluchtig, te snel. Ze passen niet hier, op het internet. Ik vind ze te persoonlijk om te delen.

Het is soms moeilijk om neer te kunnen pennen wat er in mijn hoofd omgaat. Hoe graag ik ook iets zou willen delen, het lukt me dan niet om het onder woorden te brengen. Als een rattenvanger duik ik dan achter de gedachten aan. Maar ik ben niet zo goed in mijn werk, want ze ontglippen me telkens weer. Daar zit ik dan. Letters in overvloed, maar geen enkele die in staat is een woord te vormen waar ik ook echt iets mee ben.

Wanneer een bepaalde gedachte je volledige bewustzijn overheerst, is het ook moeilijk om iets samenhangend te creëren. Ik heb namelijk weinig zin om die ene gedachte te delen. Ik weet wie er meeleest, en wie niet. Het besef dat er een mogelijkheid bestaat dat iemand meeleest, met wie ik liever niet deel, blokkeert op dit moment mijn woordenvloed.

Het leek wel te mooi om waar te zijn de afgelopen weken. Ik moest maar aan mijn computer gaan zitten en de woorden kwamen als vanzelf. Elke weekdag slaagde ik erin om een stukje te publiceren. Eigenlijk koste het weinig moeite. Het enige wat ik moest doen, was mezelf ertoe bewegen om aan mijn computer te gaan zitten.

Gelukkig is bloggen een hobby en dus geen verplichting. Ik kan schrijven wanneer ik dat wil. Vandaag wilde ik schrijven, ik wist alleen niet waarover. Omdat die ene gedachte mijn bewustzijn blijft overheersen. Hij verschijnt bijna op het papier, maar ik ontwijk hem toch. Misschien is het geen moment om te schrijven op mijn blog. Het kan best een moment zijn waarop fysiek papier en een pen me meer soelaas kunnen bieden.

Photo on top by photo-nic.co.uk nic on Unsplash

8 Replies to “Gedachtencarrousel”

  1. Ik snap dat helemaal, vooral, dat je weet wie er mee leest eventueel, dat heb ik nu ook, van die speurneuzen ook vooral, kortom, discreet en eigenlijk erg algemeen…. Dan kan het inderdaad erg fijn zijn om het weer eens ouderwets op te pennen als gedachten blijven spinnen in je hoofd, zo doe ik dat ook nog altijd.

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.