Volgens de kalender is hij er bijna: de lente. Het weer geeft ons al een tweetal weken een voorproefje. We konden bijna in onze T-shirt naar buiten afgelopen dinsdag. Heeft de zon jou ondertussen al in zijn greep of heb je het nog steeds moeilijk om ’s morgens je bed uit te komen? Hierbij vijf tips om fris en monter het voorjaar in te gaan!

fris en monter het voorjaar in

Vang wat zonnestralen. De aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd door de zon rechtstreeks op je huid te voelen. Na de winter, waarbij je niet genoeg zonlicht en vitamine D hebt gekregen, kan je je wat futloos voelen. Ga daarom regelmatig naar buiten en vang die eerste zon!

Laat je bioritme spreken! Heb oog voor je eigen slaapnoden. Wanneer ben je moe, wanneer heeft je lijf genoeg slaap gehad? Heb je geen goed slaapritme en heb je dus nog wat tips nodig? Daarvoor heb ik er 13 opgesomd op de dag van de slaap!

Do your yoga! Of een andere vorm van een ontspannende activiteit. Zorg niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest en mediteer, doe yoga, luister naar muziek, ga een wandeling maken. Het belangrijkste is dat je je geest even rust geeft en de drukte van de dag los kan laten.

Shake that body! Zorg voor voldoende lichamelijke activiteit. Ga naar de fitness, doe aan badminton of ga een rondje joggen. Doe vooral iets wat je graag doet en blijf in beweging. Zeker wanneer je buiten gaat sporten kan je daar de voordelen van ondervinden.

Kies voor gezond en heb aandacht voor een evenwichtige voeding waarbij je vetten en suikers vermijdt. Kies voor voeding met voldoende vezels, vitamines en mineralen. Yeey voor volkoren, groenten en fruit!

Zijn jullie ook zo ongelofelijk klaar voor het voorjaar? Waar blijf jij fris en monter door?

2 Replies to “Vijf tips waardoor je fris en monter aan de lente begint”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.