We denken maar al te vaak dat het gras groener is aan de overkant, vindt Sas van Iliveformydreams.nl, maar het gras is groen daar waar je het water geeft. Daarom bedacht ze het project #plukhetgeluk waarbij ze bloggers aanmoedigt om eens stil te staan bij alle mooie dingen in het leven. Vandaag deel twee: foto’s van geluk.

geluk foto's
Credits to K. Verhelst, A. Buysse en S. Thaets

(Van links naar rechts en van boven naar onder)

Wie niet gelukkig is met zichzelf zal in mijn ogen nooit werkelijk gelukkig zijn. Boven alles moet je de confrontatie met jezelf aangaan, van jezelf leren houden en eerlijk zijn tegenover jezelf. Op het moment dat ik erin slaagde om dit – al was het maar een beetje – te doen, veranderde mijn hele leven en ontdekte ik hoe zoet geluk kan smaken.

Wanneer ik eerlijk ben tegenover mezelf vind ik het belangrijk om lekker, bewust en gezond te eten. We moeten onszelf voeden om in leven te blijven, waarom maken we daar dan niet elke dag een feestje van? Aangezien ik mijn lichaam als een tempel beschouw, eet ik liefst ook nog eens bewust en gezond. Vegetarisch eten met veel groenten en fruit valt daar voor mij onder.

Boeken verruimen je blik. Ze laten je reizen naar plaatsen waar je nooit bent geweest. Ze nemen je mee in gebeurtenissen waar je anders nooit bij geweest zou zijn. Maar nog belangrijker: ze laten je meeleven met andere mensen en vergroten zo je empathisch vermogen. Met een boek en een kop thee in de zetel, neen, ik kan me weinig gelukkigere momenten inbeelden.

Luna kwam in mijn leven toen ik eigenlijk nog niet helemaal gelukkig was met mezelf of met de wereld om me heen. Luna heeft me met mezelf geconfronteerd en me meer over mezelf geleerd dan enig therapeut of psycholoog zou kunnen. Ze doet het nog steeds. Luna is de eerste die weet wanneer ik een slechte dag heb en haar hele zijn waarschuwt mij voor de signalen.

Deze foto is gemaakt in Ierland waar we heen gingen op onze huwelijksreis. Ik ben mijn hart daar verloren. Maar deze foto staat ook voor de natuur in het algemeen waar ik heling, rust en inspiratie kan vinden. Zij staat centraal in mijn geloof en mijn spirituele beleving.

Het was een moment om nooit te vergeten toen al mijn lieve vriendinnen en mijn zusjes samen stonden op mijn huwelijksfeest om deze foto te maken. We hebben dat moment nogal wat afgelachen. Het zijn de mensen die mij aan het lachten maken, maar ook de mensen die er voor mij zijn als het nodig is. Ik mag me gelukkig prijzen met deze geweldige mensen in mijn leven!

De volgende foto situeert zich ook op ons huwelijk. Naast mijzelf staat ook mijn man die mij gelukkig maakt op deze foto. Samen vormen wij een eenheid sinds 19 september. We zijn elkaars klankbord, dagen elkaar uit en zijn er altijd voor elkaar. We verrijken elkaars leven en houden oprecht van elkaar met al onze talenten en gebreken.

Kleine momenten van geluk, de wandelingen met de hondjes. Het is heerlijk om hen te zien spelen, huppen en genieten. Dit is iets wat we vaker zouden moeten doen. Op deze foto mis ik nog onze herder Wolf, maar vier honden op een foto is wel heel veel gevraagd. Kijk, dit is em:

wolf geluk

Genieten van de kleine dingen zoals wandelingen langs het strand, blote voeten in het zand, zonsondergang, de wind in je haren, de regen die je verfrist. Er zijn genoeg dingen te vinden in het leven waar je mateloos van kan genieten en waar je niet ver voor hoeft te reizen of lang voor moet zoeken!

Oh, wat zijn we verliefd geworden op deze plaats in het Swarzwald. Je vindt er rust en uitgestrekte wouden. Het heeft alles waar we beiden ongelofelijk gelukkig van worden. We hebben er heel fijne momenten beleefd. Het Zwarte Woud is eigenlijk gewoon synoniem voor geluk!

11 Replies to “State of Mind | Foto’s van geluk”

  1. Ieder blogje van jou is weer een feestje om te lezen.
    De onderstaande alinea vind ik ook prachtig. Ik ga hem laten lezen aan Uk, Misschien begrijpt hij dan wat lezen zo speciaal maakt 🙂
    “Boeken verruimen je blik. Ze laten je reizen naar plaatsen waar je nooit bent geweest. Ze nemen je mee in gebeurtenissen waar je anders nooit bij geweest zou zijn. Maar nog belangrijker: ze laten je meeleven met andere mensen en vergroten zo je empathisch vermogen. Met een boek en een kop thee in de zetel, neen, ik kan me weinig gelukkigere momenten inbeelden.”
    Deborah onlangs geplaatst…Uit de oude doos, Clooney vs ClownyMy Profile

  2. Wat mooi om te lezen wat deze foto’s van geluk voor jou betekenen! Ierland lijkt mij een prachtig land, fijn dat jullie daarheen zijn geweest op huwelijksreis. Wat je daarbij schrijft over de natuur, daar kan ik mij helemaal bij aansluiten.
    Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #6My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.