Ik loop op eieren. Ik vind geen rust, terwijl ik daar wel heel erg nood aan begin te hebben. In mijn hoofd blijf ik maar plannen, lijstjes overlopen, me zorgen maken en vooral: er razen veel emoties door mij heen. De onrust zorgt ervoor dat ik ’s avonds er niet makkelijk in slaag om een boek te lezen, rustig muziek te luisteren of …

Wanneer ik thuis kom, plof ik even in de zetel om uit te blazen van mijn fietstocht. Daarna maak ik eten. Soms doe ik nog wat voorbereidingen voor de volgende dag. Ik lees blogjes, schrijf misschien een stuk en dan is mijn focus verdwenen. Een paar maanden geleden volgde op voorgaande een meditatie, even wat yoga en daarna heerlijk wegdromen in een boek. Dat zit er nu niet meer in. Ik doe iets wat ik lang geleden afgezworen had: ik ga doelloos rondsurfen op het internet.

En toch is er dat verlangen om terug aan de slag te gaan met mindfulness en yoga. Ik heb het neergeschreven in mijn maanddoelen, maar nog steeds heb ik geen actie ondernomen. “Waarom niet?” vroeg ik aan mezelf. Het is niet het enige dat blijft aanslepen. Er zijn nog bepaalde telefoontjes die moeten gebeuren en afspraken die gemaakt moeten worden. Maar ook die blijven allemaal liggen.

lazy weekend

Zaterdagochtend besloot ik om het eens aan de kaarten te vragen. Soms kan zo’n legging behoorlijk wat helderheid brengen in mijn eigen hoofd. Hun antwoord was vrij duidelijk: yoga en mindfulness zijn je doel niet, maar het middel. Hetzelfde geldt voor die telefoontjes en die afspraken. Ik ben bezig met een nieuwe toekomst uit te bouwen, ik ben bezig met creatief scheppen. Daarom is het zo moeilijk om rust te vinden. Dat is nu eenmaal iets wat heel veel plaats in je hoofd inneemt. Toch is het nodig om te focussen. Daarom is het misschien toch niet slecht om af en toe even te gaan zitten en alles op een rijtje te plaatsen.

Augustus is nog steeds niet afgelopen. Het begin kan nog altijd gemaakt worden!

7 Replies to “Focus en handel”

 1. Een nieuwe toekomst is een nieuwe weg inslaan. De weg is nog onbekend en kent geen routine. Creatief scheppen al helemaal niet. Ze vraagt je volledige concentratie. Maar ook meer dan dat… ze slorpt zowat al jouw energie op. Doe maar rustig aan. Het is je gegund. Die kaarten zeggen jou dat trouwens ook. 😉

 2. En als rustig muziek beluisteren ook niet helpt, dan kan dit nog:

  “Muziek van de stilte
  dat in myn uore flustert,
  schept de ruste dat mie
  van den overdoad isoleert.

  Nog juste noa joen
  stemme lustern,
  dat te weinig wordt
  geapprecieerd.”

 3. Doelen kunnen soms handig zijn, maar een tijdslabel eraan hangen gaat vaak niet, je weet niet hoe, wat en waar het zich zal manifesteren, soms dezelfde dag al, is mijn ervaring, en soms duurt het enige weken, maanden of zelfs jaren, wat je ook wilt 😉

  Geef dat alsjeblieft ook de ruimte Saar. Overigens las ik gisteravond laat nog, mars in retrograde, nu heb ik daar mijn eigen idee over, maar misschien ben jij daar wel gevoelig voor, de komende drie weken.

  X

  1. Als je een doel stelt, dat je iets wilt gaan doen, dan moet je het ook gewoon ‘doen’ toch? Met te zitten wachten tot het vanzelf gebeurt, kom je niet ver. God helpt geen dwazen 😉
   Als ik gevoelig ben aan Mars in retrogade dan heeft Mars mij geholpen om te gaan mediteren, want daar ben ik gisteren weer mee begonnen. Ik ben Mars dus dankbaar 😀

 4. Stilstaan is soms helemaal niet erg want van doorrazen is nooit iemand beter geworden. Ik heb het soms ook en zeker nu ik op zoek ben naar een nieuwe richting bekruipt mij soms het gevoel dat ik er nooit achter kom. Stappen zetten blijft moeilijk en doelen bijstellen is helemaal niet erg! Alles is in principe een middel om te komen tot waar je wil zijn! Probeer jezelf niet teveel druk op te leggen lieve Saar! X
  Anita onlangs geplaatst…Het is nooit te laat #4My Profile

  1. Ik heb niet veel grip op de veranderingen die nu gebeuren hoor 🙂 Daarom zoek ik ook zo naar rust, wil graag weer mediteren, want de wereld rond mij (en in mij) raast door. Iets wat ik nu niet echt kan gebruiken.
   De druk probeer ik te vermijden. Dat is toch niet gezond voor mij!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.