Dobberen op de golven, geen moeite moeten doen om vooruit te komen, maar gewoon liggen en zien wat er komt. Het waren kleine golven waar het mee begon. Aangenaam was het om te dobberen. Daar had het warme weer helemaal niets mee te maken. De nachten waren donker, slapen lukte wonderwel goed, maar wanneer ik de volgende dag aan de slag moest, was er enkel loomheid. Geen zin om veel te spartelen, moeite te doen of me met mijn volle gewicht ergens tegenaan te gooien. Dus bleef het schrijven ook een beetje uit, omdat de woorden niet kwamen.

Meegaan met de flow, niet spartelen, gewoon alles over je heen laten komen, was misschien niet de ideale state-of-mind de afgelopen dagen wanneer het gaat over het dagelijks leven. De strijk bleef liggen, de was ligt gewassen in de wasmand maar komt niet in de kasten terecht, kleine klusjes worden niet gedaan en grote al helemaal niet. Wanneer ik rondkijk in huis is het geen verschrikking – ik heb een geweldige man die op zo’n momenten maar blijft doorgaan – maar ik merk dat er een grote hoop werk ingehaald moet worden.

Meegaan met de flow heeft me echter een heleboel prachtige ervaringen opgeleverd tijdens het weekend dat ik weg was met mijn heksenbroeders en –zusters. Half was het een bewuste keuze om te zien wat er gebeurde als ik niet zozeer bezig was met wat ik wilde. De workshops die ik dat weekend gevolgd heb, kwamen eigenlijk zo goed als op mijn pad. Er waren genoeg kleine duwtjes van het Universum in de richting die ik ‘hoorde’ te wandelen. Dat maakte dat het drie heel intense dagen waren. Ook al moest ik zaterdagmiddag vroeger weg – het weekend duurde eigenlijk tot zondagmiddag – toch had ik het gevoel dat ik alles uit het weekend gehaald had, wat nodig was. Ik zou niets meer missen, uitgezonderd mijn lieve zusjes en broertjes dan, maar die mis ik altijd!

Stilaan lijkt het tijd te worden om weer wakker te worden uit die flow. Niet om me te gaan verzetten tegen wat het leven in petto heeft, maar om de dagdagelijkse dingen weer in goede banen te leiden. We hebben tenslotte wel echt kleren nodig en het huis moet opgeruimd en gepoetst. Mijn innerlijke rust hangt toch ook een beetje af van wat er rondom mij aan de hand is. Niet alleen zo boven, zo beneden, maar ook zo buiten, zo binnen!

One Reply to “Flow”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.