Don’t get me started on this subject, of wel?

Er is nog steeds heel veel ongelijkheid in de samenleving. Niet alleen naar alochtonen, of naar mensen die anders zijn dan wij, maar ook tussen vrouwen en mannen. Zelfs verder, tegenover vrouwen die man willen zijn, mannen die we niet zo mannelijk vinden of mannen die van mannen houden.

Uitspraken waarbij we verkrachting afdoen als iets banaals, gevoelens tot iets ‘slechts’ worden gereduceerd en jongens zich niet moeten gedragen als ‘meisjes’ doen daar absoluut geen goed aan. Onze kinderen worden elke dag weer opgevoed met het idee dat mensen onderling zodanig verschillen dat we dat onderscheid moeten benadrukken. Jongens mogen niet huilen als ze vallen, terwijl dat van een meisje gewoon geaccepteerd wordt. Een meisje mag niet stoer doen, maar moet vooral mooi zijn en zich lief gedragen. Een grote mond opzetten wordt van een meisje niet geaccepteerd.

Feministen worden nog steeds afgeschilderd als oude vrijsters die geen man rond zich verdragen en het onmogelijke vragen: gelijk loon bijvoorbeeld, geen glazen plafond meer en geen uiting van gedrag dat vrouwen denegreerd tot een lustobject.

Maar is feminisme geen voordeel voor mannen ook? Want als het nu eindelijk eens duidelijk is dat mannen evenveel van hun kinderen houden als vrouwen dan krijgen ze misschien ook eens een eerlijk oudersschapsverlof. Als mannen ook als emotionele wezens worden gezien dan kunnen ze eens de pijn uiten die ze voelen zonder daarom direct veroordeeld te worden.

Veel meer dan woorden kunnen, maakt de comic die je kan zien als je op onderstaand plaatje klikt duidelijk dat feminisme voor iedereen een betere wereld kan bekomen…

feminisme

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.