Om mijn goede voornemens voor dit jaar te laten slagen besloot ik om er doelen van te maken. Om ze realistisch te maken, deelde ik ze op in doelen per maand. Vandaag deel ik met jullie de resultaten van mijn februari-doelen!

Werken aan jezelf

Een keer per week een meditatie inlassen: toen ik thuis kwam te zitten met een lumbago begin februari vloog ik in het mediteren alsof ik mijn levensadem had terug gevonden. De eerste week deed ik zo’n vier meditaties. Toen ik eenmaal terug aan het werk ging, bleek de nood om een meditatie te doen toch nog te bestaan. En dus ging ik aan de slag. Het doel van een keer per week is zeker behaald en deze week ontdekte ik nog een manier om meditaties in te lassen in de dag, maar daarover meer bij mijn doelen voor maart!

Met het werkboek ‘mindfulness’ aan de slag gaan en mijn achtwekentraining nogmaals doen op eigen tempo: in plaats van aan het werkboek te beginnen, begon ik met een ander boek van dezelfde schrijver over Mindfulness. Dit doel schuif ik dus voor me uit.

Het boek waar ik echter wel aan begon, was ‘Mindfulness. Een pad van vrijheid.’ Af en toe las ik daar een stuk in om mezelf verder te verdiepen in deze ‘theorie’ door middel van de vele reflecties in dit boek. Ik ben nog niet zo heel ver geraakt, maar er is een begin gemaakt.

Me verder verdiepen in geweldloze communicatie en punten opstellen om mee aan de slag te gaan: aangezien ik hierover zelf eigenlijk heel weinig weet, uitgenomen datgene wat we in de training Mindfulness hadden gezien, ging ik naar de bibliotheek om een boek te halen. Ik nam meteen een boek mee van Marshall Rosenberg, die de theorie en de praktijk rondom geweldloze communicatie ontwikkelde. Dit boek las ik trouwens ook uit deze maand en de interesse rond dit onderwerp blijft!

omdat je het verdient

Bloggen en schrijven

Een eerste aanzet maken om een verhaal te schrijven: in mijn hoofd is er veel gebeurd, maar er staat nog niet genoeg op papier om van een aanzet te spreken. Voorlopig laat ik dit doel ook nog even rusten. Het mag nog even in mijn hoofd blijven zitten.

Het boek ‘Schrijven, kreng!’ lezen: zoals je gisteren in de review hebt kunnen lezen, is dit me dus gelukt!

Food & Health rubriek op punt zetten: het is nog een beetje een twijfelgeval. Deels ben ik tevreden over hoe het eruit ziet, anderzijds zit ik met een ander ‘doel’ dat een beetje tegenstrijdig is. Ondertussen heb ik wel ‘Things’ aangepast en er ‘Days of Gratitude’ van gemaakt en een nieuwe vorm gegeven waar ik ontzettend blij mee ben.

Mijn blog verder uitwerken/actieplan maken: door het boek ‘How Blogs Work’ te lezen ben ik hier heel concreet mee aan de slag gegaan. Ik heb voor mezelf een blogmanifest geschreven, paste de about-pagina aan en heb een heleboel ideeën opgedaan. Ik ga er gewoon mee aan de slag!

schrijven kreng uit

Spiritueel

Elke dag mijn maandagboek verder aanvullen: wat een hopeloos verhaal leek dat! Ik begon er niet eens aan in het begin van de maand, maar toen ik besloot om ook iedere dag een dankbaarheidslijstje te maken, kon ik maar meteen enkele regels toevoegen voor mijn maandagboek. De tweede week van februari begon ik daar eindelijk mee. Ik heb niet trouw elke dag het dagboek aangevuld, maar het is voldoende voor mij om er echt iets uit te halen.

Elke dag een dankbaarheidslijstje maken: dit was ook in kader van het boek ‘Mindfulness. Een pad van vrijheid.’ waar ik in aan het lezen was. Ik begon in de tweede week van februari hiermee. Dit doel is er eigenlijk extra bij gekomen en ik heb het ook wel vrij goed volbracht.

Nog eens een lunchafspraak maken met een gelijkgestemde: eigenlijk hadden we afgesproken vrij vroeg in februari, maar mijn lumbago gooide roet in het eten. We verzetten dus gewoon onze afspraak naar de tweede week van februari. Doel geslaagd, maar voor mij is het belangrijkste de fijne gesprekken die we gehad hebben. Ik kijk alvast uit naar de volgende ‘date’.

lunch doelen februari

Persoonlijk

Een keer per week werken aan een haakproject: hier kan ik heel kort over zijn. Niet gelukt.

Wandelavonden met Luna inlassen: om dit deel te laten slagen, koos ik gewoon een avond in de week waarop ik met Luna zou gaan wandelen. Dit werd een dinsdag. De eerste week ben ik samen met haar zowel op dinsdag als zondag gaan wandelen. Daar had ik ook gewoon zin in. De week daarna was het iets moeilijker. Ik had zin om in de zetel te ploffen met een boek. Toch gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en gingen we samen een wandeling maken van bijna een uur. Dit is ook iedere week effectief gelukt! Iets waar ik blij mee ben, omdat ik er ook zo’n ontspannen moment van kon maken.

Drie boeken lezen: deze maand las ik de volgende boeken

  • Het zwaard van Fortui – Juliet Marillier (waar ik in januari reeds mee begon);
  • How Blogs Work – Stephani Duval
  • Een kroon van zwaarden – Robert Jordan
  • Schrijven, Kreng! – Lisette Jonkman
  • De hond als medemens – Pauline Slot
  • Geweldloze communicatie – Marshall Rosenberg
  • Donderdagmiddagdochter – Stevo Akkerman

Ik ben stiekem onder de indruk van mezelf en wat ik weggelezen heb!

doelen februari wandeling

Lees mijn doelen voor 2015 hier. Meer over leven naar je doelen vind je hier.

5 Replies to “Februari-doelen: de resultaten”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.