Verliefd worden, sommige mensen overkomt het bijna nooit. Mij overkomt het elke dag. Zaterdag werd ik verliefd op de uitstraling van een vriendin, en ook op de look van iemand anders. Gisteren werd ik verliefd op de geur van regen en het groen van de planten. Vandaag ben ik helemaal weg van de blik van een man. Wanneer dat gebeurt, krijg ik datgene waar ik verliefd op ben geworden niet uit mijn hoofd. De Engelse uitdrukking ‘falling in love’ vind ik trouwens mooier klinken dan het Nederlandse ‘verliefd worden’. En zo word ik ook verliefd op woorden, zinnen en heerlijke uitdrukkingen.

Mijn hele wereld, mijn hele dag, draait rond datgene waar ik verliefd op ben. Het is dus werkelijk een verliefd gevoel dat mij overvalt, zoals ik verliefd was op mijn Lief (en nog steeds wordt ik verliefd op hem, bijna dagelijk, maar boven alles houd ik dus van hem en dat gaat nog dieper dan verliefdheid). Wanneer ik verliefd ben, wil ik alles weten of ervaren omtrent mijn object van verliefdheid. Soms word ik verliefd op personages en dan wil ik blijven lezen – of in uiterst zeldzame gevallen kijken. Ik werd verliefd op James, uit Outlander, en las de beschikbare boeken uit die reeks in een ruk uit. Ik werd verliefd op Vanessa Ives, van Penny Dreadful, en keek een seizoen gemakkelijk uit. Ik werd verliefd op de geur van de regen en wilde de hele dag het raam open hebben om ervan te kunnen genieten. En soms word ik verliefd op een blik en wil ik verder graven, die persoon leren kennen en weten of er nog meer is om verliefd op te worden.

Vooral wanneer het over personen gaat, is het niet makkelijk om zo verliefd te worden. Omdat mensen niet begrijpen waar het over gaat. Omdat het soms raar is om plots iemand op de huid te gaan zitten en de meest diepzinnige gesprekken te willen voeren. Vooral omdat ik heel slecht ben in ‘smalltalk’… Dan is het natuurlijk ook nog zo dat ik getrouwd ben en als je dan plots verliefd wordt op een andere man, nou, dat hoef ik verder niet uit te leggen!

falling in love

Maar verliefdheid is een heerlijk gevoel en ik zou het voor geen geld in de wereld meer willen missen. Vroeger blokte ik dit meestal af, uit schrik dat mijn hart gebroken zou worden. Verliefd worden op boeken, muziek, taal of personages was geen probleem, maar op mensen? Pas toen ik verliefd werd op de zin ‘I rather bleed with cuts of love than live without any scars’ leerde ik dat je perfect verliefd kan worden op mensen zonder je hart te laten breken. En dus geniet ik van elk verliefd moment, of dat nu omwille van muziek, regen of een heerlijke blik is!

2 Replies to “Falling in love”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.