De eerste post op dit blog verscheen op 26 juni 2013. Officieel bestaat dit blog dus al 1 jaar en 4 maanden. Op 26 juni was het bijna twee maanden geleden dat ik als neofiet werd ingewijd. Ik was enthousiast over alles wat ik leerde en voelde de behoeft om te gaan delen met de wereld. Muireannz.be was reeds een stille dood gestorven, ook al bestond de domeinnaam nog. Het voelde niet goed om daar verder te schrijven, dus ik maakte een gratis blog aan.

Het lukte me echter niet om regelmatig te schrijven. Ik geloofde er namelijk niet meer in. En dan gaan de dingen niet meer zoals je wilt dat ze zouden gaan. Ook dit blog begon stilaan stof te vergaren.

Begin dit jaar probeerde ik het nog eens. Het verhaal vind je terug in de beschrijving van dit blog. Regelmatig bloggen ging me niet echt af, hoezeer ik ook mijn best deed. Ik leek er nog altijd niet in te geloven.

In juni sprak een bloggende, bevriende heks me aan over het feit dat het zo moeilijk was om het bloggen aan te houden. We besloten om elkaar te motiveren door brieven te gaan schrijven naar elkaar. Zo zouden we regelmatig iets plaatsen en misschien kwamen er nog onderwerpen naar boven.

Het opzet werkte voor mij. Sinds juli schreef ik regelmatig en in augustus begon ik terug elke dag te bloggen. Ondertussen zitten er drie maanden van dagelijks bloggen op en als ik zie hoe makkelijk de stukjes soms uit mijn handen vloeien, heb ik alleen maar zin om door te gaan. Het bloggen valt me zo goed mee en ik vind het zo leuk dat ik weer begin na te denken over een eigen domein. Dat is toch een stuk leuker dan een gratis site, omdat je er veeeeel meer opties hebt natuurlijk.

naamloos

Wie weet, misschien een leuk cadeau voor het nieuwe jaar?

5 Replies to “Even terugblikken”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.