Ik wilde eigenlijk een ander boek meenemen toen ik in de bibliotheek stond, maar het was reeds uitgeleend. Ik stond even voor de kast te twijfelen en besloot om een ander boek mee te nemen in de tussentijd. Momenteel las ik toch behoorlijk veel zelfhulpboeken. Het kan dus nooit kwaad om eens op je gevoel af te gaan, besloot ik. Bij dit boek was het de titel die me over de streep trok. En eerlijk gezegd, de titel was alvast een vrij goede voorsmaak van wat het boek te bieden had!

Philip Moffit is oprichter van het Life Balance Institute waar hij mensen via meditatie, mindfulness en technieken om helder intenties te stellen onderwijst. In dit boek maakt hij vrij veel gebruik van praktijkvoorbeelden, mensen die hij in begeleiding heeft gehad en die met de technieken die hij in het boek omschrijft geholpen zijn.

Toen ik het boek open sloeg en las dat Philip Moffit werkt met mindfulness en intenties was mijn interesse meteen gewekt. Met mindfulness heb ik zelf behoorlijk wat ervaring ondertussen en dat hij dit aanvult met het leven vanuit je intenties maakte het gehele verhaal dat hij vertelt meteen een stuk interessanter.

De doelstelling van Moffit is om de lezer te leren hoe je omgaat met de emotionele verwarring die je overvalt op de moeilijke momenten in je leven. Deze moeilijke momenten omschrijft hij ook als het ontvangen van kritiek of een kleine negatieve ervaring. Dit maakt dat het boek heel werkbaar en herkenbaar is voor veel mensen. Moffit geeft aan dat mindfulness belangrijk is om de tekenen aan de wand te leren kennen, maar laat je daarnaast ook nadenken over je intenties, je normen en waarden en je persoonlijke kernwaarden. In de eerste plaats is het vooral dit eerste waar hij op focust. Mindfulness komt zeker ook aan bod, hij beschrijft ook een aantal oefeningen die je kan doen, maar zoals ik al eerder in recensies opmerkte, is het voor een beginner niet altijd eenvoudig om met een geschreven instructie aan de slag te gaan.

Wat ik een echte meerwaarde vond in het boek waren de oefeningen en tips op het einde van elk hoofdstuk. Ik heb zelf de oefeningen stuk voor stuk gemaakt en merkte wel dat ik daardoor veel meer aan het boek had. Je leert om het gelezene om te zetten in de praktijk. Ook de tips zijn ontzettend verhelderend. Na het lezen van dit boek had ik werkelijk het gevoel weer iets bijgeleerd te hebben. Het voelde als een verdieping van mijn mindfulnesspraktijk, een ware aanvulling, maar ook voor mensen die minder bekend zijn met mindfulness is dit boek een aanrader. De voornaamste reden daarvoor is de heldere uitleg en de interessante oefeningen rond je intenties en je persoonlijke kernwaarden.

Van emotionele chaos naar helderheid in je hoofd is geschreven door Philip Moffit en werd gepubliceerd bij VBK Media. Het is voor €14,25 te koop, o.a. bij bol.com

Deze post bevat affliate links. Meer informatie vind je in de disclaimer.

5 Replies to “Van emotionele chaos naar helderheid in je hoofd | Philip Moffit”

  1. Nog een boekje voor op mijn to-read-lijstje en dan moet ik écht beginnen lezen in boeken. Tot nu toe is het vooral de flow die ik lees. Oefeningen vind ik ook altijd leuk en interessant om te doen.

    1. Voor mij zijn de oefeningen in zelfhulpboeken vaak de meerwaarde. Ze helpen je om hetgeen je gelezen hebt in de praktijk om te zetten. Veel succes met het opnieuw opnemen van het lezen van boeken!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.