In het begin van de week wist ik al dat dit geen normale week zou worden, maar alles draaide helemaal anders uit dan ik had verwacht. Het was zo’n week waarop iedereen, inclusief jijzelf, op de proef gesteld lijkt te worden. Dat was zo voor vrienden, voor mijn Lief en ook voor mezelf. Maar gelukkig liep deze week alles vrijwel in stijgende lijn zodat we toch met een positieve noot konden afsluiten!

maandag | emotioneel

emotioneel

Een schoolvriendin van mij heeft samen met haar man een vzw die kinderen van 9 tot 14 jaar de kans geeft om toneel te leren spelen, Theater ’t Klein Kanon. Elk jaar is er een tweedaagse waarin zij het beste van henzelf geven om de productie van dat jaar op punt te krijgen. En voor deze tweedaagse hadden ze hulp nodig voor het keukenwerk (lees: boodschappen doen, afwassen, opruimen en koken). Omdat de vrijwilligers van vorig jaar niet konden, bood ik me aan als vrijwilliger en zo zat ik maandagochtend in de auto richting Zottegem. Jammer genoeg was het geen fijn begin van de week, want het koppel kreeg onderweg het slechte nieuws dat ze hun kat, die jaren hun trouwe metgezel was geweest, zouden moeten laten inslapen. Snel werd de tweedaagse opstart, nam ik even de kinderen onder mijn hoede totdat de danscoach zou aankomen en snelden mijn twee lieve vrienden naar de dierenkliniek om afscheid te nemen van hun dierbare vriend. Het hoeft niet uitgelegd te worden dat dit een behoorlijk bewogen en emotionele dag was.

dinsdag | keukenprinses

keukenprinses

De vorige dag had ik hulp gekregen van twee ouders die stoofvlees met frietjes waren komen maken, maar dinsdagmiddag zorgde ik voor de lunch. Dit werd spaghetti bolognaise waar ik behoorlijk wat gehakt en tomatensaus in verwerkte. Even twijfelde ik of ik wel genoeg had gemaakt, maar dat bleek ontzettend mee te vallen. Er was zelfs nog genoeg over om zelf mee te nemen naar huis!
Na het middagmaal en de afwas mocht ik samen met nog een paar proefkonijnen voor het eerst de voorstelling zien. De try-out belooft alvast een prachtige productie en ik kijk er al naar uit om eind mei het echte resultaat te zien!

woensdag | terug aan de slag

terug aan de slag

Na twee dagen tussen joelende en drukke kinderen te hebben gestaan, was het eigenlijk fijn om terug achter mijn bureau te gaan zitten en mij te concentreren op mijn dossiers. Het is uiteindelijk best rustig op mijn werk! Mijn lieve collega had ook een fles gin meegebracht voor mij, omdat ik niet meteen wist waar ik in mijn buurt dit merk kon krijgen.
Zo blij met de rust landde ik ’s avonds dan in mijn zetel om mijn boek uit te lezen!

donderdag | keelontsteking

keelontsteking

Veel zocht ik er niet achter toen ik donderdagochtend wakker werd met pijn in mijn keel. Verder voelde ik me behoorlijk goed, dus volgden we de dagelijkse routine en vertrok ik naar mijn werk. Na de middag moest ik echter opgeven omdat ook mijn hoofd pijn begon te doen en mijn spieren protesteerden. Eenmaal thuis viel ik in de zetel als een blok in slaap. Het oordeel van de dokter was ‘een keelontsteking’. Ondertussen had ik behoorlijk hoge koorts en alleen antibiotica en dafalgan kon me nog een beetje helpen. Veel heb ik niet meer bewust meegemaakt. Mijn Lief maakte me nog wakker om iets te eten en daarna was ik weer buiten westen (lees: ik sliep als een blok).

Vrijdag | boek en thee

boek en thee

Over vrijdag valt er dan ook niet meer te vertellen en dat ik heb liggen slapen met leessessies tussendoor en liters thee heb gedronken. ’s Avonds maakte mijn Lief heerlijke pizza’s en daarna stuurde ik hem bijna het huis uit om een paar goeie biertjes te gaan drinken met een goede vriend. Hij had ook een behoorlijk lastige week achter de rug gehad dus had hij daar best nood aan. Grappig om dan vanuit je zetel op facebook te zien staan dat hij nog andere mensen was tegen gekomen. Door al het slapen die dag lukte het mij dan nog niet om in slaap te vallen, dus las ik nog een stuk in mijn boek om uiteindelijk met het boek in mijn handen in slaap te vallen.

Zaterdag | verloving

verloving

Ik ken geen betere manier om op zaterdag wakker te worden dan met het nieuws dat twee van je goede vrienden verloofd zijn! Aangezien ik nog behoorlijk suf was van twee dagen ziek-zijn, besloot ik om het zaterdag rustig aan te doen. Ik spendeerde een aantal uren in de zetel met mijn boek, slaagde erin om een lekkere maaltijd op tafel te toveren en zorgde ervoor dat de strijk zoveel mogelijk gedaan was. Aangezien eten toch iets is dat je moet doen, stemde ik in om ’s avonds een hapje te gaan eten om de verloving van die twee lieve vrienden te vieren. Het was een heel gezellige avond die op tijd in ons bed eindigde – want uitzieken vereist voldoende rust – maar de slaap wilde maar niet komen. Toch een beetje teveel geslapen de afgelopen dagen? Dan maar even kroelen met Luna om de dag af te sluiten.

zondag | een begin

een begin

De vorige dag kon ik niet in slaap raken, zondag kon ik niet echt wakker worden. Een paar keer deed ik mijn ogen open en besloot om ze dan weer te sluiten. En toen we uiteindelijk met z’n tweeën naar elkaar lagen te kijken, besloten we goedemorgen tegen elkaar te zeggen, maar duurde het nog minstens twee uur voordat we gewassen en volledig aangekleed aan de ontbijttafel zaten. Wat dus de brunchtafel werd, aangezien dat is wat je eigenlijk doet als je om elf uur pas eet. Binnen blijven zitten is niets voor mij, dus was het heerlijk om samen met mijn Lief die middag een wandeling in de natuur te gaan maken. Zelfs na twee dagen: god, wat had ik dit gemist! Ik deed nog wat voorbereidingen aan het eten voor morgen en verder kwamen er nog vrienden op bezoek om ons te bedanken omdat we op hun dieren hebben gepast terwijl zij op vakantie waren. In een opwelling besluiten we na het bezoek nog naar een tuincentra te gaan, kopen we iets teveel planten aan, maar aangezien we een grote tuin hebben lijkt het eigenlijk niets. En daarmee eindigden we het weekend met een begin!

6 Replies to “Emoties, keukenprinses en een keelontsteking”

 1. Met recht een week van ups en downs om je heen ook vooral, maandag begin je met iets wat zeer triest was en is, ik herken dat ook, heb er ook meerdere van ouderdom en ziek zijn in moeten laten slapen, dat is echt heel emotioneel. Om dan met de verloving te eindigen, absoluut een feestje 😀

  En jij, doe je goed dat rusten en beter worden, dat je het buiten zijn gemist hebt, dat snap ik helemaal, hoe graag ik ook eventueel net zo lief binnen mijn dingen doe, als ik niet lekker ben, moet ik altijd naar buiten, juist als het niet kan of mag, hahaha

  Beterschap nog voor jou Saar! Let goed op jezelf <3

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Maandagbabbel #1: ZeemagieMy Profile

 2. Haha, had ik je Lief op ideeën gebracht… daarom dat hij vroeg tot hoe laat het tuincentrum open was 😉 ben wel benieuwd wat jullie gekocht hebben uiteraard. Fotolog? 😉

  1. Ja, blijkbaar, ik wist niet dat hij dat gevraagd had 🙂 Fotolog, nog een idee, de vorderingen in onze vast leggen. Van ons huis heb ik dat ook gedaan en ik vind het zelf nog leuk om terug te lezen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.