Eigenlijk was het de bedoeling om te ploggen over de vierdaagse wandeltocht die we zouden maken. Alleen hadden we de afstanden die we zouden wandelen onderschat. Zo bleek 32 km toch te lastig. Ook bleken we niet zo opgetogen te zijn over het concept van ‘een aantal kilometers lopen in een dag’. Wij zijn meer de wandelaars die op het gemak een parcours doen en daarvan genieten, zonder kilometer te tellen. Dus besloten we vandaag om totaal iets anders te doen en de komende dagen zal er ook niet verder gedaan worden aan de vierdaagse. Maar ik plog gewoon verder onder het thema ‘vakantie vieren’, want dat is wat mijn Lief doet en ik doe zoveel mogelijk mee (tussen de sollicitaties en telefoons door).

Om zes uur liep dus onze wekker af. “Wat denk je? Zullen we gaan wandelen?” mompelde mijn Lief. Ik antwoordde negatief en draaide me om zodat ik nog wat slaap kon pakken. Dat deed deugd en mijn vermoeide spieren waren mij daar ook zeer dankbaar voor. Tot ik uit mijn bed rolde. Ik lag al een kwartiertje te kijken naar de zoldering, had al mijn smartphone aan gezet om wat social media te checken toen het kwartje viel dat ik vandaag weer zou ploggen. Ik besloot uit bed te rollen, want de avond ervoor had ik geen plogje online gegooid. Sorry, mijn heup en dij werkten tegen. Eenmaal ik in de zetel gevallen was, ben ik daar blijven liggen tot ik eruit kwam om naar bed te gaan. We waren echt versleten.

Ik rolde dus uit bed en liep naar de naastgelegen kamer zodat ik mijn Liefje kon laten uitslapen en mezelf bezig kon houden zonder hem te storen. De computerklok gaf aan dat ik niet zoveel langer geslapen had.

verwendagje

Maar ach, ik was de avond ervoor dan ook tijdens de film in slaap gevallen in de zetel. En we waren in bed gekropen rond 21u30. Waarschijnlijk heb ik eigenlijk gewoon het klokje rond geslapen. En dat was zeker nodig. Ik ging aan de slag!

verwendagje

Foto’s importeren in wordpress, bijhorende tekst schrijven. Jawel, ik zorgde dat mijn plog rond achten gepubliceerd werd, aangezien hij al vertraging had. Het was leuk om zo vroeg in de ochtend al productief te zijn! Daarna schoot ik me in mijn kleren (warme douche van de avond ervoor telt voor mij dan weer) en besloot om een verrassing voor mijn Lief te voorzien.

verwendagje

Lekkere verse ontbijtkoeken van de warme bakker voor het ontbijt. Je ziet dat ondanks dat het nog vrij vroeg was, de ontbijtkoeken bijna allemaal de deur uit waren. Midden in de week een bakker vinden die nog ontbijtkoeken heeft na achten… Lastig, want de werkende mens is al gepasseerd en de bakkers maken niet zoveel koeken tijdens een werkweek (in het verlof helemaal niet, want dan zijn ze gesloten, ha!). Yep, that’s life in West-Vlaanderen!

Mijn Lief was blijkbaar heel opgetogen met het ontbijt, want er werden meteen plannen gemaakt om iets leuks te gaan doen vandaag. De spieren gaven aan dat we een goede balans moesten vinden tussen bewegen en rusten. Goed, even brainstormen!

verwendagje

verwendagje

Op de tablet zocht ik snel even de openingsuren op en zag meteen dat er een promo online stond. Oh, en ik had ook nog ergens een bongobon liggen! Er werd een tas klaar gemaakt, mijn bon verdween in mijn handtas en na een gezellige babbel met de buurvrouw gingen we op weg!

verwendagje

Een autorit van veertig minuten later kwamen we aan op onze bestemming. Ondertussen was de zon ook van de partij, zonder al te warm te zijn en dat was eigenlijk het ideale weer voor wat wij in gedachten hadden!

verwendagje

Ach ja, het was al lang duidelijk natuurlijk dat we onszelf eens zouden laten verwennen in een welness! We hadden helemaal niet voorzien om hierheen te komen, dus toen we ook nog eens te horen kregen dat we nog een massage konden reserveren waren we beiden zo blij als kinderen. Het zou een heerlijk dagje worden.

verwendagje

Ziezo, we zijn er klaar voor. Kastje dicht en we konden van start gaan. Dat groene bandje aan mijn pols is vrij handig, want zo kan je alles gedurende de dag op je rekening laten zetten. Daarmee bedoel ik dan eigenlijk gewoon eten en drinken, want in de bistro mag je met je badjas lekker gaan zitten tussendoor. De rest van de welness is zoals moeder natuur ons geschapen heeft, maar ik vind dat eigenlijk een pak fijner dan in badkledij. Logisch dus dat ik daarbinnen niet mocht fotograferen. Even gek als je aan het ploggen bent, maar hé, ik heb een paar leuke foto’s van mijn eigen hoofd!

Voor nu vertel ik even verder: elke welnessdag beginnen we onder een warme douche met scrub. Heerlijk even alle zorgen van je afscrubben en je hoofd volledig richten op wat komen gaat. We besloten om de dag te beginnen met een kwartiertje biosauna (60°), waarna we in het bubbelbad onze pijnlijke spieren konden laten genieten van de stroming van het water. Een poging om nog een stoombad te nemen, mislukte voor mij omdat de eucalyptus mij de adem benam. Er was namelijk een nieuw stoombad geïnstalleerd en dat bleek toch iets anders qua dosering van stoom en eucalyptus dan gewoonlijk. Soms moet je grenzen ook even respecteren. Na een duik in het openluchtzwembad begonnen onze magen toch weer te knorren.

Met het mooie weer besloten we om op het terras wat te eten. Mijn Lief nam het varkenshaasje met mostersaus en rösti, terwijl ik me perfect wist te vermaken met een vegetarische croque monsieur (mozarella en tomaat) en een slaatje. In deze bistro is het eten altijd overheerlijk en ik kijk er dan ook nooit tegenop om iets te kiezen van hun suggestiemenu. Zelfs mijn Lief neemt daar iets ‘nieuws’ en wie hem kent, weet dat hij op bepaalde plaatsen altijd hetzelfde gerecht van de kaart neemt!

We genoten nog even met een boek en een theetje van de zon en de rust. Omdat het een doordeweekse dag was, was er veel minder volk aanwezig in het complex. Aangezien het een vrij groot complex is, maakte dat meteen ontzettend aangenaam. Veel sauna’s hadden we voor onszelf en ook buiten waren er maar een twintigtal mensen aanwezig. De massage stond gepland rond 14u en 14u30 waarbij mijn Lief de eerste sessie nam. Ondertussen genoot ik van de haardsauna (73°) waar een mooie haard voor de verwarming zorgt. Toen ik mijn ogen opende, bleek er al iets meer dan een kwartier voorbij getikt te zijn op de klok en ik nam vrij snel een koude douche waarna ik van de laatste tien minuten gebruik maakte om een duik in het zwembad te nemen. Daarna was het mijn beurt voor een heerlijk oppeppende massage!

verwendagje

Oké, misschien zie ik er een beetje slaperig uit… Maar het was heerlijk! Alle knopen in mijn schouders en rug zijn volledig los gemaakt. Ik boek die masseuse gewoon de volgende keer weer!

Mijn Lief kreeg ondertussen genoeg van de sauna, want hij had ondertussen ook nog eens twintig minuten liggen stomen, maar na die massage had ik toch nog even behoefte aan wat rustig liggen. Hij besloot om af te ronden en op mij te wachten in de bistro. Ik deed er ondertussen nog een schepje bovenop met een Finse sauna (90°) waar ik het na elf minuten toch voor bekeken hield, omdat de plekken waar ik niet makkelijk zweet begonnen te branden. Niet zo fijn! Na zo’n heerlijke hitte is het gewoon een verademing om dan in het ijsbad te wandelen. Hup, zonder problemen er in en even, zittend op de trap, afkoelen. Daar ben ik best trots op want ik heb letterlijk koudwatervrees!

Aangezien mijn Lief op mij zat te wachten, sloot ik ook af door me af te spoelen onder een koude douche en even in te zepen onder de warme douche. Lekker al het zweet wegwassen en fris terug in mijn kleren springen. Fris gaat niet over de temperatuur, want ook buiten was het nog behoorlijk warm en ik hoefde mijn trui dan ook niet meer aan te trekken.

verwendagje

Nou, dat is toch een behoorlijk blij hoofd in de auto voor we opnieuw naar huis vertrekken, toch?

Thuis wachtten er echter een paar minder fijne dingen op mij: de afwas, de oven die moest worden schoon gemaakt en een paar wasjes die moesten gedraaid worden. Daar begon ik dus maar aan!

verwendagje

Gelukkig hebben we een vaatwasser waardoor de afwas niet zo’n torenhoge berg was en de wasmachine doet hier ook nog altijd het werk terwijl je iets anders doet. Luna had namelijk nood aan een wandeling en mijn spieren besloten dat dat geen slecht idee was. Dus werd de hond uitgelaten, terwijl mijn Lief en Wolf wachten op de download van een spelletje dat gespeeld moest worden.

verwendagje

We vinden het trouwens een mooi plekje waar we regelmatig heen gaan, ik en Luna. Elke ochtend krijgt ze namelijk daar haar ochtendwandeling. Tenminste, op werkdagen!

verwendagje

Samen even lekker genieten voor we aan de avondroutine beginnen.

Het werd stilaan tijd voor het avondeten. Ik had nog een restje lasagne staan en mijn oven heeft een opwarmstand, dus daar maakte ik gebruik van!

verwendagje

Ondertussen had ik niet echt iets te doen. De oven warmt lasagne ook nog altijd op eenmaal de juiste knoppen zijn omgedraaid, dus stak ik de televisie aan. “Neen Lief, niet naar tv kijken,” werd er van boven naar me geroepen. Oftewel, ga geen Netflix kijken, want ik ben nog aan het downloaden en anders vertraagt heel de boel. Geen probleem, dan kijken we toch gewoon een dvd’tje…

verwendagje

… of acht! Eerst wilde ik gewoon een dvd uit het mapje halen. Eentje waar ik zin in had. Ik kon alleen niet kiezen en besloot dus maar van het begin te beginnen. Er is tenslotte elke avond tijd om Harry Potter verder te kijken, niet?

verwendagje

Oh ja, ondertussen moet Luna natuurlijk geknuffeld worden!

verwendagje

En als Luna knuffels krijgt, kan Wolfje niet uitblijven. Alleen is hij minder tuk op foto’s… Normaal ligt hij dus wel met zijn ogen dicht te genieten hoor!

verwendagje

De lasagne is klaar. Vandaag niet met wijn, maar met water (en stiekem ook met limonade) wat ook lekker is. Ondertussen kijken we natuurlijk gewoon verder naar Harry Potter and the Philosophers Stone!

verwendagje

Tussendoor werk ik al even aan de plog voor vandaag. De film gaat even op pauze, maar er hoort natuurlijk wel warme chocolademelk met slagroom bij! En dan kunnen we weer verder met de film!

Of toch niet… want onverwachts kregen we die avond nog bezoek! (leuk bezoek btw)

verwendagje

verwendagje

En Luna vond dat natuurlijk geweldig. Een fijn einde voor een heel fijne dag!

15 Replies to “Een verwendagje | 19-8”

  1. Wat een heerlijke dag! Ik vind het ook altijd heel fijn om in de ochtend alvast productief te zijn. Een dag beginnen met een ontbijt van de bakker is een goed idee trouwens, dat heeft wel echt iets speciaals! Wij hebben laatst ook alle Harry Potter films gekeken, zo leuk!
    Dina onlangs geplaatst…Onze thuisblijfvakantieMy Profile

  2. Wat leuk om jouw dag zo te zien! Een dagje welness lijkt mij heerlijk, nog nooit gedaan. Maar ik had het er laatst met een vriendin over dus ik hoop er binnenkort eens naartoe te gaan. 🙂 De Harry Potter films gaan nooit vervelen, leuk dat jullie ze aan het kijken zijn!

    1. Wel heel leuk om te doen hoor, zeker met vermoeide spieren. Daar kikker je helemaal van op. Ik hoop dat jij er ook snel van kan genieten! En de Harry Potter films vervelen inderdaad nooit. Alleen slaagde ik er gisteren niet in om de eerste uit te kijken vanwege het bezoek…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.